AFBOUW TOTALE VERKEERSSYSTEEM VOOR A2 MAASTRICHT

Verkeerssituatie vanaf zondag 9 april 2017

Aangepaste ingebruikname knooppunt Europaplein

Plannen is passen en meten, dat blijkt ook weer bij de ombouw van knooppunt Europaplein. Door de vele regen in de voorbije weken heeft een deel van de nieuwe wegfunderingen méér tijd nodig om tot rust te komen. Dat geldt vooral voor afrit 54 vanuit Luik naar Maastricht-Centrum Zuid en Cadier en Keer. Het is nog niet bekend wanneer we de afrit in gebruik nemen.

Wees alert, kies tijdig de juiste richting

 • Let goed op de borden, en
 • rijd niet op de automatische piloot
 • Zet uw navigatiesysteem uit
 • Let ook extra op het (onverwachte) rijgedrag van anderen

English - Deutsch - Français

Opgelet: definitieve afsluiting tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein

Vanaf  9 april rijdt alle verkeer door de tunnel. De tijdelijke autoweg (N2) – oftewel de President Rooseveltlaan - tussen Geusselt en Europaplein gaat tegelijkertijd definitief dicht voor noord-zuid verkeer (en vice versa). Dat is nodig voor de aanleg van de Groene Loper.  

Kijk en rijdt u mee?

De belangrijkste rijroutes en borden waar u op moet letten, ziet u ook in de film over de werking van de tunnel. Bekijk de film hieronder of ga naar onze speciale tunnelpagina en lees meer over de Koning Willem-Alexandertunnel

Ezelsbruggetje

Komt u over de snelweg en wilt u naar Maastricht of de regio? Dan geldt voor zowel verkeer vanuit het zuiden als noorden dezelfde vuistregel: rechts aanhouden voor regio en stadscentrum. U maakt géén gebruik van de tunnel!

Rijroutes op kaart

Rijroutes Europaplein na aangepaste planning afronding ombouw Rijroutes Europaplein na aangepaste planning afronding ombouw
Rijroutes bij Geusselt na ombouw Europaplein Rijroutes bij Geusselt na ombouw Europaplein

VERKEERSSITUATIE A2 MAASTRICHT

Update 28 maart 2017

Met de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel zijn de dagelijkse routes bij Maastricht anders. Als u de borden naar uw bestemming volgt, komt u vanzelf op de juiste rijbaan terecht. Let dus goed op de borden en zet uw navigatie uit. 

Vroegtijdig splitsen van verkeer

Doorgaand verkeer richting Eindhoven of Luik (A2) en lokaal/regionaal verkeer (N2), splitst al vroegtijdig van elkaar. Dat gebeurt op de volgende plekken:
 • Komende vanuit Eindhoven of Heerlen/Aachen: vlak vóór knooppunt Kruisdonk
 • Komende vanuit Luik: bij aansluiting 55 A2 (Randwyck)

Keuzelocaties in beeld

Keuzelocatie richting zuiden Keuzelocatie richting zuiden
Keuzelocatie richting noorden Keuzelocatie richting noorden

Nieuwe benamingen op de borden

Op de verkeersborden staat ook nieuwe benamingen. Zorg dat u weet waar ze voor staan:
 • Maastricht-Centrum Noord: naar het stadscentrum via de Noorderbrug (noordkant van de stad)
 • Maastricht-Centrum Zuid: naar het stadscentrum en Avenue Céramique/Limburglaan via de John F. Kennedybrug (zuidkant van de stad)
 • Maastricht Noord: voor bedrijventerrein Beatrixhaven en de noordkant van de stad (afrit 52 A2 en de Nieuwe Limmelderweg zijn sinds de zomer 2014 in gebruik door verkeer)
 • Maastricht Zuid: voor azM/MUMC+, MECC en de zuidkant van de stad

Update 28 maart: nieuwe rijroutes voor lokaal verkeer vanaf 9 april

Als alles volgens planning verloopt, is de tunnel op 9 april volledig in gebruik. Het lokale verkeer dat nu nog via tijdelijke, bovengrondse routes rijdt, verdwijnt dan definitief onder de grond:
 • Verkeer vanuit Eindhoven/Heerlen richting Maastricht Centrum-Zuid en Cadier en Keer rijdt door de N2-tunnelbuis en neemt aan het eind van de tunnel afrit 54 naar de John F. Kennedysingel.
 • Verkeer vanaf Noorderbrug/Viaductweg en Terblijterweg richting zuiden rijdt door de N2-tunnelbuis en neemt voor de richtingen Maastricht Centrum-Zuid of Cadier en Keer aan het eind van de tunnel afrit 54 (naar de John F. Kennedysingel). Wilt u verder naar Maastricht-Zuid of Luik? Volg dan de A2.
 • Verkeer vanaf de John F. Kennedysingel richting noorden rijdt via de nieuwe oprit naar de N2-tunnelbuis. Voor Maastricht Centrum-Noord of Berg en Terblijt neemt u aan het eind van de tunnel afrit 53 naar Geusselt. Voor Eindhoven/Heerlen blijft u de A2 volgen.
 • De oprit vanaf de John F. Kennedysingel naar de A2 richting Luik is naar verwachting vanaf 9 april weer open voor verkeer.
 • Afrit 54 voor verkeer vanuit Luik naar Maastricht-Centrum Zuid en Cadier en Keer (John F. Kennedysingel) blijft langer dicht. Het is nog niet bekend wanneer we afrit 54 in gebruik nemen.
 • De tijdelijke rotonde bij Europaplein verdwijnt. Verkeer rijdt via de nieuwe rijbanen van de John F. Kennedysingel.