INGEBRUIKNAME KONING WILLEM ALEXANDERTUNNEL

Fout gereden?

Heeft u een afslag gemist of bent u even de weg kwijt? Geen nood: tijdelijke omleidingsroutes leiden u weer naar uw bestemming. Ga niet zelf zoeken, maar volg de borden langs de weg. Breng uzelf en andere weggebruikers daarnaast niet in gevaar. Ga bijvoorbeeld niet op het laatste moment wisselen van rijbaan en over het verdrijvingsvlak rijden. Dat is gevaarlijk en onverstandig.

Vanuit het noorden naar Centrum-Zuid/Limburglaan/Avenue Céramique?

English

Deutsch

Français

Doorgaand verkeer

Lokaal verkeer

Volg de borden en zet uw navigatiesysteem uit

Slim(mer) op weg

Er staat in 2017 opnieuw veel te gebeuren voor het A2 Maastricht. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto. Kijk voor meer informatie op de website van Maastricht Bereikbaar.

VERKEERSSITUATIE BIJ MAASTRICHT SINDS 16 DECEMBER 2016

Update 20 december 2016

Met de ingebruikname van de Koning Willem Alexandertunnel is een nieuwe verkeerssituatie ontstaan. Het duurt altijd een poos voordat reizigers gewend zijn aan veranderingen op de weg. Het wennen zal de komende tijd nog duren. We blijven dus herhalen: let goed op de borden en de nieuwe rijrichtingen, zet uw navigatie uit en rij
voorzichtig. Als u de borden naar uw bestemming volgt, komt u vanzelf op de juiste rijbaan terecht. 

Vroegtijdig splitsen van verkeer

Doorgaand verkeer richting Eindhoven of Luik (A2) en lokaal/regionaal verkeer dat in Maastricht of omgeving moet zijn (N2), wordt vroegtijdig van elkaar gescheiden via nieuwe bewegwijzering. Dat gebeurt op de volgende plekken:

 • Komende vanuit Eindhoven of Heerlen/Aachen: vlak vóór knooppunt Kruisdonk
 • Komende vanuit Luik: ter hoogte van aansluiting 55 A2 (Randwyck)
Let op deze locaties goed op de borden langs en boven de weg. Als
u de borden naar uw bestemming volgt, wordt u vanzelf naar de juiste rijbaan geleid. Meer weten? Download dan hier onze Nederlandstalige factsheet. Of kijk hier voor de Engels-, Duits- of Franstalige versie.

Volg de borden naar uw bestemming

Alle rijrichtingen zijn op de borden aangegeven. Bijvoorbeeld Liège, Eindhoven, Heerlen, Aachen, Maastricht, Berg en Terblijt, Hasselt en Cadier en Keer. Maar u ziet ook nieuwe benamingen: 

 • Maastricht-Centrum Noord: om naar het stadscentrum via de Noorderbrug (aan de noordkant van de stad) te gaan
 • Maastricht-Centrum Zuid: om naar het stadscentrum/Limburglaan/Avenue Céramique via de John F. Kennedybrug (aan de zuidkant van de stad) te gaan.
 • Maastricht-Noord: voor bedrijventerrein Beatrixhaven en de noordkant van de stad. De aansluiting Maastricht-Noord is al sinds zomer 2014 in gebruik door verkeer. 
 • Maastricht-Zuid: voor AZM/Maastricht UMC+, MECC en de zuidkant van de stad.

Opgelet!

Komt u vanuit het noorden (A2 Eindhoven / A79 Heerlen) en wilt u naar:
 • stadscentrum, Limburglaan of Avenue Céramique via de John F. Kennedysingel, of juist richting Cadier en Keer via de Akersteenweg: houd bij knooppunt Kruisdonk rechts aan en volg ‘Maastricht’ (N2) op de borden. U blijft in dit geval bovengronds rijden via de tijdelijke N2 en maakt géén gebruik van de tunnel. 
 • Ziekenhuis, MECC en omgeving: kies bij knooppunt Kruisdonk voor Maastricht-Zuid (A2). U rijdt dan door de tunnel. 

Wees alert, kies tijdig de juiste richting

De verwachting is dat automobilisten, zoals altijd bij veranderingen op de weg, moeten wennen aan de nieuwe situatie. Het advies is:

 • Wees alert, rij niet op automatisch piloot
 • Let goed op de borden, zodat u tijdig de juiste rijrichting kiest
 • Negeer afgeplakte richting op de borden
 • Zet uw navigatiesysteem uit
 • En let ook extra op het (onverwachtse) rijgedrag van anderen.

Rijdt u toch per ongeluk verkeerd?

Toch verkeerd gereden? Geen nood. Tijdelijke omleidingsroutes zijn erop gericht om u weer naar uw bestemming te leiden. Ga niet zelf zoeken, maar volg de borden langs de weg. 

Via Maastricht

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december is de Koning Willem-Alexander in gebruik genomen tijdens de #nachtvd4buizen. Zondag 11 december 2016 kwam in Via Maastricht aan bod hoe de nieuwe rijroutes eruit zien. Belangrijkste tip: zet de navigatie uit en volg de borden!