INFORMATIECENTRUM A2 MAASTRICHT

Weetjes Informatiecentrum A2 Maastricht

Wist u dat het A2-Informatie wordt gerund door twee oma’s? Olga en Karin kregen kort geleden allebei een kleindochter. En dat staat hen goed!
Wist u dat de dames van het Informatiecentrum vaak worden overladen met attententies als dank voor de rondleiding? Behalve bonbons en bloemen verrassen dankbare bezoekers de dames deze bijzondere attenties:
Wist u dat het Informatiecentrum niet altijd aan het Stadionplein bij de Geusselt is geweest? Totdat het oude Infocentrum plaats moest maken voor de bouw van de tunnel in de zomer van 2012, was het gevestigd aan de President Rooseveltlaan 101 in Maastricht.

DE DAMES VAN HET INFORMATIECENTRUM A2 MAASTRICHT

Geplaatst op 13 september 2016

In het Informatiecentrum A2 Maastricht zwaaien drie dames de scepter, Olga van Oploo, Karin Vangangelt en Phil Duisters. Zij vertellen over hun werk. 

“Elke dag in het informatiecentrum is anders. Wij ontvangen de bezoekers met koffie en thee en geven hen een algemene uitleg over het A2-project en de stand van zaken aan de hand van de grote maquette van het plangebied, filmpjes en foto’s.

Dat is onze hoofdtaak. Ook het maken van reserveringen voor individuele personen en groepen behoort tot onze taak. Verder alle administratieve werkzaamheden en het
actueel houden van de informatie. Het interessante en leuke van ons werk is dat wij groepen hebben ontvangen uit alle delen van de wereld, zoals: Amerika, België, Frankrijk, Rusland, Duitsland en Denemarken. Zelfs uit Ghana is een delegatie geweest en uit Zuid-Korea. En laatst kregen we studenten uit Thailand over de vloer. 

Maar ook uit alle windstreken van Nederland. Zeer verschillende groepen hebben ons bezocht, zoals: ministeries, studenten, gemeentebesturen, woningbouwvereniging, basisscholen groep 7 en 8, actiegroepen, bedrijfsuitjes, serviceclubs en ga zo maar door.
  
Bij grote groepen geven wij een PowerPoint presentatie. De film: ‘hoe werkt de tunnel straks?’ komt altijd aan bod. Tijdens deze film wordt de nieuwe situatie pas goed duidelijk omdat de bezoekers letterlijk meegenomen worden door de tunnelbuizen en uitleg krijgen over welke tunnelbuis je moet kiezen om op de plaats van bestemming te komen.

En dan waren er natuurlijk tot voor kort de tunnelrondleidingen. “In de bovenste tunnelbuis, de N2, kregen de bezoekers door een van ons of door een van de
vaste VVV-gidsen, met wie we nauw samenwerkten, een toelichting over de
techniek en werking van de tunnel.
Voor een aantal personen was het soms verwarrend in welke tunnelbuis zij liepen, vooral na de doorsteek middentunnelkanaal, dit is de vluchtroute. De route in de tunnel duurde een kleine drie kwartier. Samen met de wandeling heen en terug en het aan- en uittrekken van de helm, laarzen en hesjes waren de mensen toch al gauw meer dan een uur buiten.

De cijfers

Uiteindelijk hebben we tussen 2011 en 2016 zo’n 57.400 mensen ontvangen in het Informatiecentrum en voor rondleidingen. Vier keer hebben we meegedaan met de landelijke ‘Dag van de Bouw’, waarbij we in totaal 35.700 bezoekers ontvingen. Samen opgeteld trok de bouwput van A2 Maastricht in de afgelopen jaren 93.100 bezoekers. Zouden we met het komende Tunnelweekend op 29 en 30 oktober de 100.000 gaan halen? Wij gaan ervoor en nodigen u uit mee te doen.
Na de laatste tunnelrondleidingen van dinsdag 30 augustus 2016 blijft het Informatiecentrum A2 Maastricht gewoon open voor bezoekers. Elke dinsdag is het Informatie centrum van 12.00 tot 17.00 uur geopend. Maar ook buiten de vaste openingstijden is een bezoekje – op afspraak - mogelijk. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren via telefoonnummer 043 -351 63 51.