PLAATSING EERSTE TIJDELIJKE BRUG

Bijgewerkt op 20 september 2010

In de nacht van zaterdag 18  op zondag 19 september is de eerste tijdelijke brug geplaatst. Nadat een electriciteitskabel die tijdens de voorbereidingen was geraakt extra 'verpakt' was, stond niets meer de plaatsing in de weg. Zodra de voetpaden naar de tijdelijke brug gereed zijn, kan deze in gebruik worden genomen.
Op 30 augustus is de aanleg van de eerste tijdelijke brug voor langzaam verkeer over de tijdelijke A2 begonnen. Deze komt tussen het Koningsplein en de Prof. Cobbenhagenstraat, ter hoogte van het voormalige sportterrein van het Sint-Maartenscollege. De werkzaamheden duren tot circa 19 september. In deze periode zijn (gedeeltelijke) wegafsluitingen nodig. Omwonenden zijn daarover geïnformeerd.
Eerste tijdelijke brug
Voor het project A2 Maastricht komt er een aantal tijdelijke bruggen voor langzaam verkeer over de tijdelijke A2. Op verzoek van het Sint-Maartenscollege wordt één brug vervroegd aangelegd. Deze komt tussen het Koningsplein en de Prof. Cobbenhagenstraat, ter hoogte van het voormalige sportterrein van het Sint-Maartenscollege. De brug wordt geplaatst door Jansons Bridging Nederland BV in opdracht van Avenue2.
Wanneer wordt de brug geplaatst?
De brug wordt geplaatst in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 september en in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september. In de nacht van 16 september op vrijdag 17 september zijn er voorbereidende werkzaamheden op de middenberm.

Plaatsing van de tijdelijke fiets- en voetgangersbrug is afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het te hard waait kan de brug niet worden geplaatst en zal plaatsing worden uitgesteld.
Waaruit bestaan de werkzaamheden?
Er wordt gestart met de aanleg van de fundering voor de drie pijlers van de brug. Daarna kunnen de pijlers zelf, de toegangstrappen aan beide zijden en de brug zelf geplaatst worden. Tenslotte wordt het nieuwe fiets- en voetgangerspad die de brug verbindt met de Noormannensingel aangelegd.
Wat zijn de gevolgen van de werkzaamheden?
Voor de plaatsing van de brug wordt een telescoopkraan gebruikt. De telescoopkraan wordt 's avonds opgebouwd en 's morgensvroeg afgebroken. Voor het opbouwen en afbreken van de kraan is verlichting van het terrein nodig.

Direct omwonenden kunnen geluidhinder ondervinden. Omwonenden kunnen het geluid horen van een dieselmotor.

Omdat deze werkzaamheden over de huidige A2 moeten worden uitgevoerd (en er nog geen tijdelijke A2 is, zoals tijdens de bouw van de tunnel), moeten de werkzaamheden uitgevoerd worden op tijdstippen wanneer er weinig verkeer op de A2 is. Dat betekent dat werkzaamheden 's nachts uitgevoerd moeten worden.
(Gedeeltelijke) wegafsluitingen
Voor de werkzaamheden zijn (gedeeltelijke) wegafsluitingen nodig. Het verkeer wordt geleid via borden en verkeersregelaars. De korte verkeersafsluitingen ‘s nachts kunnen leiden tot tijdelijk oponthoud.

Overzicht wegafsluitingen

Waar:

 President Rooseveltlaan, ter hoogte van
 J.  Wattstraat
Wanneer: 

 Donderdag 2 september tot zaterdag
 11 september
Wat:
 Gedeeltelijke wegafsluiting.
 Weg blijft bereikbaar voor alle verkeer
   
Waar:

 President Rooseveltlaan, tussen Voltastraat
 en Scharnerweg
Wanneer: Vanaf woensdag 1 september 7.00-17.00 uur
 donderdag 2 september 7.00-17.00 uur
 Vrijdag 17 september 17.30 uur tot en met
 zaterdag 18 september 06.00 uur.
Wat: Gehele afsluiting.
 Weg niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer
 Het voetpad blijft beschikbaar voor voetgangers
 en fietsers (fiets aan de hand).
 
Waar:        
 A2 Ter hoogte van Voltastraat /  Scharnerweg
Wanneer:

 Donderdag 16 september tot zaterdag 18 september
 iedere avond / nacht
Wat:  In beide richtingen 1 rijstrook afgesloten
   
Wanneer:
 Vrijdagnacht 17 september (na 01.00 uur)
Wat:  Maximaal 3x15 minuten afgesloten
   
Wanneer:  Zaterdagnacht 18 september (na 01.00 uur)
Wat:


 Maximaal 2x15 minuten afgesloten
 En eventueel zondagnacht 19 september
 (na 01.00 uur)
Aanvullende informatie en vragen
Wilt u meer informatie over deze werkzaamheden of andere voorbereidende werkzaamheden? Kijk op www.a2maastricht.nl voor actuele en aanvullende informatie. Of neem contact op met de Servicelijn Maastricht Oost via 043 – 350 7150 of servicelijnmaastrichtoost@maastricht.nl