NIEUWS

Blijf op de hoogte

Wilt u de werkzaamheden voor A2 Maastricht blijven volgen? Hier kunt u zich aanmelden voor het digitale voortgangsbericht. U krijgt dan elke week het laatste A2-nieuws in uw mailbox. 

NIEUWSBERICHTEN

Mei 2019Van Geusselt naar Groene LoperProjectbureau A2 Maastricht en Avenue2/Ballast Nedam Development zijn verhuisd.
April 2019Volg actualiteiten op www.mijngroeneloper.nlWilt u blijven volgen wat er gebeurt in het nieuwe stuk stad dat door de bouw van de Koning Willem-Alexandertunnel is ontstaan?
December 2018A2 wint award `Underground Space Project of the Year` in Londen!Meer dan 30 wereldwijd genomineerde projecten deden mee.
A2 genomineerd voor internationale awardsBekendmaking winnaar vindt plaats op donderdag 6 december.
November 2018Verfijning bewegwijzering rondom Koning Willem-Alexandertunnel (A2/N2) van startKijkt u mee welk borden worden aangepast rondom de tunnel?
Communicatie A2 Maastricht / Groene Loper na 1 juli 2018Projectbureau A2 Maastricht blijft u op kleinere schaal informeren. Transitie Maastricht-Oost gaat door.
Werkzaamheden Groene LoperEr wordt nog steeds gewerkt aan de Groene Loper. Een korte update.
Nachtafsluiting Koning Willem Alexandertunnel 24-25 novemberRWS sluit in de nacht van 24 op 25 november de koning Willem-Alexandertunnel. Deze tijdelijke gehele sluiting is nodig voor het uitvoeren van wijzigingen in de software.
Tweede leven voor onze A2-InfobalieDierenambulance Maastricht geeft infobalie A2 Maastricht tweede leven.
Oktober 2018Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk weer schoon"De Groene Loper is mooi geworden, dan moet de kerk er niet verslonst bij liggen.”
September 2018Stuk GraviLyn vervangen op Groene LoperVanaf maandag 10 september t/m woensdag 12 september vervangen we GraviLyn tussen rotonde Scharnerweg en Regentesselaan.
Augustus 201830 augustus werkzaamheden HunnenwegHunnenweg aan kant Scharnerweg een dag afgesloten voor straatwerk.
Stuur uw leukste zomerfoto van op of rond de Groene Loper!Hoe beleeft u uw eerste zomer op de Groene Loper?
Juli 2018Aanleg brug GeusseltvijverHet werk voor de aanleg van een brug over de Geusseltvijver verloopt volgens planning. Tijdens het grootste deel van de bouwvak, die start vanaf 23 juli, ligt het werk stil. Het werk gaat verder vanaf maandag 6 augustus.
Rioolreiniging Hunnenweg/RegentesselaanOp donderdag 19 juli gaat firma Rions weer aan de slag in de Hunnenweg en op de Regentesselaan. Het is de verwachting dat het werk één dag duurt.
Zomer bij A2 MaastrichtTijdens het grootste deel van de bouwvak (vanaf 23 juli) ligt het werk van Avenue2 stil. In het Geusseltpark wordt weer gewerkt vanaf 6 augustus. Andere werkzaamheden gaan een week later weer van start.
Juni 2018Aanleg verbinding Groene Loper – Generaal SimpsonstraatOp de Groene Loper wordt tussen de Professor Quixstraat en de Geusselt een nieuwe weg aangelegd. Deze nieuwe weg verbindt de Generaal Simpsonstraat in de toekomst met de Groene Loper.
Tunnelonderhoud: een wereld onder de grondWist u dat er onder het groen van de Groene Loper nog een hele wereld schuil gaat?
Nieuwe fietsroute Heer/Cadier en Keer - Centrum-ZuidNu de Groene Loper in gebruik is, geldt een nieuwe route voor fietsers van Heer/Cadier en Keer naar Centrum-Zuid.
Paardentunnel in gebruikAutovrije doorgang voor voetgangers en fietsers richting Geusseltpark/Buitengoed Geul & Maas.
Wandelen, fietsen, joggen, brommen, rijden… Hoe gaan we de Groene Loper gebruiken?Al geruime tijd maakt verkeer gebruik van de nieuwe oost-westverbindingen. Nu kan ook de noord-zuidverbinding in gebruik genomen worden. Dat zal opnieuw wennen zijn.
Het is zover: Groene Loper tussen Geusselt en Europaplein vanaf 13 juni in gebruik!Op woensdag 13 juni kunnen we het nieuwe stuk stad tussen Geusselt en Europaplein in gebruik nemen.
Asfaltherstel Nieuwe LimmelderwegVan 28 mei tot en met 22 juni vinden is de Nieuwe Limmelderweg in twee fasen afgesloten. Tijdens fase 2 nemen we een aanvullend werk mee. In opdracht van de gemeente Maastricht passen we de kruising Nieuwe Limmelderweg - Hoekerweg aan.
Nacht van 11 op 12 juni: afsluiting Meerssenerweg vanwege asfaltwerkVan maandagavond 11 juni 20.00 uur tot dinsdagochtend 12 juni 6.00 uur voeren we asfaltwerk uit op de Meerssenerweg, aan weerszijden van de Viaductweg. We vervangen dan de bovenste laag asfalt (de deklaag).
Mei 2018Sloop blok 1, 4 en 5In maart heeft Avenue2 de sloop van blok 1, 4 en 5 afgerond. Daarna is in etappes slooppuin afgevoerd, maar een deel ligt er nog. We informeren u over de stand van zaken.
Werken aan de Groene Loper tussen Paardentunnel en GeusseltparkEind mei: fase 2 aanleg verkeersdrempel Stadionplein - Pierre de Coubertinweg
Kom meer te weten over DE EngelOp donderdag 29 maart werd ze dan eindelijk aan het publiek getoond: de nieuwe Engel van Maastricht. Geestelijk vader van het beeld op de rotonde van de Scharnerweg en de Groene Loper is Wil van der Laan. Sinds de onthulling heeft de kunstenaar al heel wat reacties gekregen. De meest gestelde vragen voor u op een rijtje.
Van winters grijs naar lentegroen op Groene LoperHet gras ontkiemt. Bomen krijgen blad en de reuzenpilaren staan in volle bloei. We schakelen over van winters grijs naar lentegroen op de Groene Loper! De nieuwe verbindingen tussen Geusselt en Europaplein lonken om er gebruik van te maken. Maar het is nog even geduld hebben.
Aan de slag met GraviLyn op 15 meiOp dinsdag 15 mei gaat Avenue2 weer aan de slag met GraviLyn. GraviLyn is de goudgele halfverharding van het middenpad van de Groene Loper, dat straks bestemd is voor voetgangers en fietsers.
Anders dan anders: de verhalen van A2 gebundeldSinds kort zijn de verhalen van het megaproject A2 Maastricht samengebracht in een boek: 'Het A2 Maastricht model'.
April 2018Nieuwe kenniswebsite www.a2maastrichtmodel.nl Neemt u ook een kijkje?
Geschiedenisboek 'Het A2 Maastricht model'Wat A2 Maastricht anders dan anders maakt
Sibemaweg drie weken gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer in aprilWe zijn tussen de Nijverheidsweg en de Dokter Nevenstraat aan het werk op de Sibemaweg.
Bergbezinkbassin Geusselt Het werk is afgerond en de parkeerplaatsen zijn opengesteld.
Vervolg herinrichting Dr. SchaepmanstraatWe zijn aan de slag. De werkzaamheden duren naar verwachting tot begin mei.
12 en 13 april: GraviLyn in de planningWe brengen GraviLyn aan tussen de Voltastraat en de Scharnerweg en tussen de Adelbert van Scharnlaan en de Sint Gerardusweg.
Werkzaamheden op de Scharnerweg in de nacht van 11 op 12 aprilHet werk start woensdagavond rond 22.00 uur en duurt tot donderdagochtend 6.00 uur.
Terugkijken op #4dagenGroeneLoperHonderden mensen maakten tussen 29 maart en 1 april kennis met de Groene Loper en oude én nieuwe bewoners langs het tracé. Vier dagen lang kon iedereen zien, proeven, ruiken en voelen.
Nachtafsluitingen Koning Willem-Alexandertunnel voor hitteproeven beton Rijkswaterstaat gaat hitteproeven doen in de Koning Willem-Alexandertunnel om een beter beeld te krijgen van het gebruikte beton dat mogelijk minder brandwerend is.
Mijlpaal Groene LoperHonderden mensen maakten tussen 29 maart en 1 april kennis met de Groene Loper en oude én nieuwe bewoners langs het tracé. Vier dagen lang kon iedereen zien, proeven, ruiken en voelen.
Maart 218A2 Maastricht zet een nieuwe standaardTijdens de bijeenkomst ter ere van de symbolische opening van de Groene Loper op 29 maart ging hoogleraar Margot Weijnen in op de maatschappelijke waarde van A2 Maastricht.
Groene Loper RunOp (paas)zondag 1 april 2018 vindt in Maastricht de eerste editie van de Groene Loper Run plaats
‘Kroon’ op Groene Loper - Zwierige en elegante Engel symboliseert helen van Maastricht-Oost‘De nieuwe Engel van Maastricht’ is een bijzondere eer te beurt gevallen. Het markante en bevallige beeld op de rotonde Scharnerweg is op 29 maart 2018 onthuld door Koning Willem-Alexander. Het symboliseert de eenwording van de rondom de A2-zone gelegen wijken. Een eenwording die mogelijk is gemaakt doordat alle snelverkeer sinds eind 2016 ondergronds rijdt en bovengronds de Groene Loper aangelegd kan worden.
Groene Loper uit voor de koningKoninklijk bezoek op 29 maart: waar is wat te zien?
Bereikbaarheid tijdens #4dagenGroeneLoperWe informeren u over de bereikbaarheid tijdens het koninklijk bezoek en #4dagenGroeneLoper.
Rijstrookafzettingen TerblijterwegVanwege werkzaamheden aan de vangrail is er van 26 t/m 30 maart en van 9 t/m 13 april een rijstrookafzetting op de Terblijterweg.
Wegafsluitingen tijdens Groene Loper Run op 1 aprilHet parcours van de Groene Loper Run gaat voor het grootste gedeelte over de Groene Loper. Daarom zijn tussen 12.00 en 17.00 uur een aantal wegen afgesloten voor autoverkeer.
Aanpassen kruising Sint Gerardusweg - BloemenwegDe kruising is weer open!
Voorbereidingen voor 29 maartRotonde Scharnerweg is dicht voor autoverkeer in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart en vanaf woensdagavond 28 maart.
14 en 15 maart: Winterbed afgesloten in verband met asfaltwerkOp woensdag 14 maart en donderdag 15 maart is het Winterbed volledig afgesloten in verband met asfaltwerkzaamheden.
Verkeersmaatregelen tijdens koninklijk bezoekVanwege het koninklijk bezoek zullen een aantal veiligheidsmaatregelen worden getroffen.
16 maart: Adelbert van Scharnlaan afgesloten voor verkeerOp vrijdag 16 maart vinden asfaltwerkzaamheden plaats in de Adelbert van Scharnlaan. Daarom is deze straat tussen de rotonde bij de Sibemaweg en de Groene Loper afgesloten voor verkeer.
Oversteek Adelbert van Scharnlaan in één richting open voor autoverkeerDe oversteek Adelbert van Scharnlaan - Heerderdwarsstraat is in één rijrichting opengezet voor autoverkeer.
Groene Loper lonkt, maar nog niet klaar voor gebruikTussen Geusselt en Europaplein ontstaan nieuwe verbindingen voor voetgangers, fietsers en bestemmingsverkeer. Verbindingen die steeds meer lonken om er gebruik van te maken. We krijgen vragen of alles klaar zal zijn voor het koninklijk bezoek op 29 maart. Dat gaan we helaas niet halen.
Februari 201816 maart: IJzerenkuilenweg afgesloten voor autoverkeerOp vrijdag 16 maart vinden tussen 9.30 en 15.30 uur asfaltwerkzaamheden plaats op de splitsing van de IJzerenkuilenweg en Ambyerstraat-Noord.
Vaarwel keet KruisdonkDe laatste grote bouwkeet gaat verdwijnen.
Werkzaamheden op laag pitje door winters weerVanwege het winterse weer ligt het werk op en rond de Groene Loper nagenoeg stil.
Mijlpalen en Hinderklussen 2018Wat staat er op de planning voor A2 Maastricht in 2018?
(Paas)zondag 1 april: Groene Loper RunWe staan te trappelen om de Groene Loper in gebruik te nemen. In symbolische zin gaan we dat doen op (paas)zondag 1 april met de eerste Groene Loper Run, een hardloopwedstrijd waar iedereen aan kan meedoen.
Weet u nog?A2 Maastricht vanuit de lucht.
Oversteken dicht voor autoverkeer vanwege herstelwerkOp 15 februari is de oversteek Schepen Roosenstraat - Professor Quixstraat dicht voor autoverkeer. Op 16 februari de oversteek Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat.
Fiets- en voetgangersoversteek Regentesselaan – Prinsenlaan opengesteldMet beschermende maatregelen voor de GraviLyn.
Januari 2018GraviLyn nog niet voldoende uitgehardDoor de winterse, vooral natte, weersomstandigheden, blijkt het langer dan verwacht te duren voordat de GraviLyn is uitgehard.
Afbouw verkeerssysteem bij EuropapleinOprit/afrit Sint Gerardusweg sinds 22 januari 2018 definitief dicht.
Werkzaamheden RegentesselaanWe sluiten de Regentesselaan aan op de toekomstige Groene Loper.
Bergbezinkbassin RothemAvenue2 verwachtte het werk voor de Kerst op te leveren, dat is helaas niet helemaal gelukt vanwege ongunstige weersomstandigheden. We zijn de komende twee weken nog bezig met straatwerk.
Leegrijden gronddepot WielerbaanWe verwachten tot begin februari nodig te hebben om het gronddepot bij de Wielerbaan helemaal leeg te rijden.
Werkzaamheden Heerderdwarsstraat voor aansluiting Groene LoperWe zijn aan de slag met het aansluiten van de Heerderdwarsstraat op de Groene Loper.
December 2017Afscheid van een duizendpootBegin december had Karin Vangangelt, communicatiemedewerker van het Informatiecentrum, haar laatste werkdag.
Vooruitblik werkzaamheden Groene Loper januariIn de laatste week van december en de eerste week van januari ligt het werk op en rond de Groene Loper stil. Vanaf 8 januari beginnen de werkzaamheden weer. We blikken vooruit naar de eerste werkweken van het nieuwe jaar.
Herinrichting Dr. Schaepmanstraat en Burg. BaduinstraatOm de Doctor Schaepmanstraat aan te sluiten op de toekomstige Groene Loper, richten we deze straat en de Burgemeester Bauduinstraat opnieuw in.
Toekomstige verkeerssituatie HeerderwegOp verzoek van de buurt is de verbinding Heerderweg - Heerderdwarsstraat in de toekomst alleen een doorgang voor (brom)fietsers en voetgangers. Auto’s kunnen daar dan niet meer door.
Werkzaamheden Koningsplein voor aansluiting Groene LoperNaar verwachting starten we vanaf maandag 8 januari met het aansluiten van het Koningsplein op de toekomstige Groene Loper.
Verfijning bewegwijzering A2 MaastrichtAfgelopen jaar is het gedrag van weggebruikers geanalyseerd. Op basis van de analyse is bepaald waar aanvullingen nodig zijn. Deze worden naar verwachting begin 2018 doorgevoerd.
Bovenste buizen A2-tunnel weer openRijkswaterstaat laat weten dat de storing in de bovenste N2-buizen van de Koning Willem-Alexandertunnel is verholpen.
8 december: plaatsen herinneringsbank A2 MaastrichtKomt u ook?
Oversteek Adelbert van Scharnlaan - Heerderweg tijdelijk overdag dichtDe fiets- en voetgangersoversteek bij de Adelbert van Scharnlaan - Heerderweg blijft naar verwachting tot half december overdag afgesloten.
Werkzaamheden Adelbert van ScharnlaanIn de Adelbert van Scharnlaan vinden in de week van 4 december diverse werkzaamheden plaats.
Bedankt voor uw begrip en geduld!Dat hebben we op donderdag 30 november nog eens onderstreept bij de oversteek Voltastraat - Prof.Cobbenhagenstraat.
November 2017Informatiecentrum A2 Maastricht gesloten!Op 5 december a.s. allerlaatste dinsdagmiddag dat Informatiecentrum A2 Maastricht geopend is..
Nog meer ‘plannen = passen en meten’ door het weerSlechte weersvoorspellingen voor de komende week van invloed op voortgang werk Groene Loper
Asfalteerwerk Groene LoperVanwege het slechte weer kan asfalteerwerk op Groene Loper vrijdag 24 november niet verder gaan.
Afsluiting rotonde Witte Hoek in RothemRotonde Witte Hoek is één dag langer dicht. Autoverkeer moet tot donderdagavond 23 november 19.00 uur rekening houden met omleidingsroutes.
Werken aan de Groene Loper in het GeusseltparkOok in het Geusseltpark zijn we aan de slag voor de aanleg van de Groene Loper.
Oversteek Voltastraat – Professor Cobbenhagenstraat week langer dicht voor autoverkeerOversteek wel open voor voetgangers en (brom)fietsers
Werken pleintje FrankenstraatFrankenstraat vanaf Eburonenweg afgesloten voor autoverkeer.
Nachtafsluitingen rotonde ScharnerwegOm de deklaag en definitieve markeringen aan te brengen is rotonde Scharnerweg vier nachten afgesloten.
A2 Maastricht wint Schreudersprijs 2017A2 Maastricht is de winnaar van de Schreudersprijs 2017, dé vakprijs voor vernieuwende ondergrondse bouwprojecten.
Deklaag en definitieve markering rotonde ScharnerwegWe werken in de avond en nacht: van donderdagavond 9 november 22.00 uur tot vrijdagochtend 10 november 5.30 uur. Verkeer en omwonenden moeten rekening houden met hinder.
GraviLyn voor de Groene Loper tussen Europaplein en GeusseltWe werken door aan de inrichting van het openbaar gebied tussen knooppunt Europaplein en kruising Geusselt. Gaandeweg krijgt de Groene Loper steeds meer vorm. Deze week zijn onze wegenbouwers begonnen met het aanbrengen van de GraviLyn; de goudgele halfverharding van het middenpad.
Oktober 2017Nacht van 2 op 3 november: deklaag en definitieve markering MeerssenerwegVan 2 november 19.00 uur tot 3 november 6.00 uur brengen we de bovenste laag asfalt (de deklaag) en de definitieve wegmarkeringen aan op Meerssenerweg, aan weerszijden van de Viaductweg.
A2 Maastricht genomineerd voor Schreudersprijs
Wegen rond Geusselt weer open - werk nog niet helemaal afgerondAlle wegen rondom Geusselt zijn sinds maandagochtend 23 oktober weer open voor verkeer na de herinrichting van de Viaductweg en Terblijterweg. Helaas is het werk nog niet helemaal voltooid.
Herinrichting Viaductweg en TerblijterwegVerkeer kan sinds maandagochtend 23 oktober weer gebruik maken van alle wegen rondom Geusselt. Helaas is het werk nog niet helemaal voltooid.
Passen en meten op de ScharnerwegDe rotonde Scharnerweg is open voor verkeer. Maar het is nog steeds een tijdelijke situatie!
Rioolwerkzaamheden op de Meerssenerweg vanaf 16 oktoberDe weg is dan tussen de Viaductweg en de Mosa afgesloten voor autoverkeer. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel door.
Aanbrengen deklaag Kolonel Millerstraat 16 en 17 oktoberWe hebben even gewacht met de deklaag in de Kolonel Millerstraat om eventuele beschadigingen door bouwverkeer te voorkomen. Nu kunnen we de deklaag gaan aanbrengen. Dat gebeurt op 16 en 17 oktober.
Oversteek Voltastraat - Prof. Cobbenhagenstraat zes weken afgesloten voor alle verkeerVanaf 9 oktober 2017 moet autoverkeer rekening houden met een omleidingsroute. Voor voetgangers en (brom)fietsers gaat de oversteek pas dicht vanaf 16 oktober.
September 2017Let op: werkterrein!Op de fiets? Te voet? Kijken naar het werk? Zorg goed voor uw eigen veiligheid.
Kruising Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat tijdelijk open voor alle verkeerSinds dinsdag 19 september is de oversteek tijdelijk weer open. Maar let op! De hinder bij deze oversteek is nog niet voorbij.
Fiets- en voetgangsoversteek Adelbert van Scharnlaan - Heerderweg opgeschovenKomende tijd zal de oversteek nog vaker iets verschoven worden. Waar de oversteek precies is, is steeds afhankelijk van de plek waar gewerkt wordt.
Plannen blijft passen en metenWanneer bouwer Avenue2 op de ene plek even niet verder kan aan de Groene Loper, wordt meteen gekeken waar dat wel kan, zodat het werk niet stilligt. Daarom kan het zijn dat u pas kort van tevoren van ons hoort waar precies wordt gewerkt en wat u daarvan merkt.
Fiets- en voetgangersoversteek Frankenstraat tijdelijk dichtSinds 5 september is de oversteek voor ongeveer twee weken afgesloten. Dat is nodig voor de aanleg van de Groene Loper.
Augustus 2017Oversteek Voltastraat drie weken afgeslotenNieuw riool voor de Professor Cobbenhagenstraat.
Avond- en nachtwerk in septemberTussen 6 en 16 september vinden er in de avond en nacht op verschillende plekken langs de A2 en A79 herstel- en onderhoudswerkzaamheden plaats.
Bouwvak voorbij: contouren Groene Loper zichtbaarOp verschillende plaatsen werkten we door aan de Groene Loper tijdens de bouwvak.
Onderzoek Rijkswaterstaat naar brandwerendheid tunnels
Zoek de verschillen: kijk op de N2-CorridorFotograaf Aron Nijs maakte afgelopen juni een nieuwe serie luchtfoto's van de N2-Corridor. Wat een verschil met drie jaar geleden!
Juli 2017Sloop oude gebouw Albert Heijn ScharnerwegKort na de opening van de nieuwe Albert Heijn, Etos en Gall&Gall aan de Scharnerweg startte de sloop van het oude gebouw.
Aan de slag op de Groene Loper - ook tijdens de bouwvakWe werken deze zomer door aan de inrichting van het openbaar gebied tussen Geusselt en Europaplein.
Nieuwe rotonde Scharnerweg open voor verkeerVerkeer kan weer van oost naar west en andersom doorgaan
Zomer bij A2 MaastrichtTerwijl veel mensen genieten van een welverdiende vakantie, ligt het werk bij A2 Maastricht niet stil tijdens de bouwvak.
Bomen hebben het zwaar in deze extreem droge periode
Sibema(fiets)tunnel = eenrichtingsverkeerLet op uw eigen en andermans veiligheid.
Juni 2017Tussenstand 2017Nog één kunstwerk te gaan, terwijl de afbouw van A2 Maastricht volop door gaat
Ombouw kruispunt Scharnerweg van 18 april tot eind juliDe rotonde bij de Scharnerweg is zo goed als klaar. Nu gaan we aan de slag tussen de nieuwe rotonde en de Hunnenweg.
Spreiding van transport en inzet waterwagens voor bestrijding stofoverlastHet 'even' afmaken van A2 Maastricht is nog een hele klus.
Trillen van damwandplanken bij Nassaulaan-West en GeusselstadionUpdate: vanaf woensdag 21 juni zijn we bezig met het trillen van damwandplanken.
Bomen voor de nieuwe rotonde aan de ScharnerwegDeze week bomen geplant op en om rotonde Scharnerweg.
Jaarverslag 2016 A2 MaastrichtDe zevende editie van het jaarverslag van Projectbureau A2 Maastricht is klaar.
Operatie mantelbuizenIn de week van maandag 12 t/m vrijdag 16 juni starten we met een forse kabelklus ter hoogte van de oversteek Voltastraat-Professor Cobbenhagenstraat
Informatiecentrum A2 Maastricht 2 weken gesloten voor individuele bezoekersVanaf 20 juni zijn we weer elke dinsdagmiddag open voor individuele bezoekers.
Mei 2017Ingebruikname viaducten Noorderpoort-Noord en Noorderpoort-ZuidUPDATE: de ingebruikname van de viaducten bij kruispunt Viaductweg/Meerssenerweg is uitgesteld tot zaterdag 17 juni
Let op: werkterrein!Op de fiets? Te voet? Kijken naar het werk? Zorg goed voor uw eigen veiligheid.
500 bezoekers voor Mijn Groene Loper; fijn dat u er was!Heel wat mensen zijn nieuwsgierig naar de ontwikkelingen langs de Groene Loper.
Update realisatie Groene Loper Ook tussen Torenflat en Kennedysingel start de aanleg van de Groene Loper voor A2 Maastricht
Afrit 54 Europaplein open vanaf 24 meiHet heeft even geduurd, maar woensdagochtend 24 mei is het zover: dan gaat afrit 54 Europaplein open voor verkeer
Zoek de verschillen: Europaplein 2012 -2017In 2012 begon de bouw van de A2-tunnel bij Europaplein. Vijf jaar later is Europaplein volledig omgebouwd
Nieuwe fietsroutes rondom de ViaductwegVanaf zaterdag 13 mei veranderen de (brom)fietsroutes rondom de Viaductweg
Zoek de verschillen: Geusselt 2012 - 2017Fotograaf Aron Nijs maakte onlangs een rondje boven Maastricht-Oost voor ons. Wij maken van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op de voorbije jaren: wat is er allemaal veranderd?
April 2017Ingebruikname afrit 54 Europaplein uitgesteldPlannen is en blijft passen en meten tijdens de realisatie van A2 Maastricht
Opgelet: overstekend bouw- en busverkeer!Voormalige N2 = bouwterrein. Het blijft dus voorlopig opletten geblazen met oversteken.
A2 Maastricht wint VIO-prijsVorige week mochten collega's Mark de Vries en Zoran Kenjic de VIO-prijs 'Infra-ontwerp van het jaar' in ontvangst nemen
Afbouw totale verkeerssysteem voor A2 MaastrichtWe werken door! Tot in de zomer van 2017 gaat de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht verder
Afscheid van de laatste tijdelijke bruggenDe Maartensbrug is sinds maandag 10 april afgesloten, de Heerderwegbrug gaat binnenkort dicht
En Weg is de Snelweg!De voormalige, tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein is sinds zondag 9 april afgesloten voor noord-zuid verkeer (en andersom).
Ombouw knooppunt Europaplein grotendeels afgerondSinds zondag 9 april gaat alle noord-zuid verkeer - en andersom - door via de Koning Willem-Alexandertunnel
Na bijna 60 jaar geen 'snelweg' meer...We blikken samen met u terug in de tijd.
Maart 20179 april: Fietsen waar vroeger auto's redenNa bijna 60 jaar geen ’snelweg’ meer door het hart van Maastricht-Oost. Tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein binnenkort verdwenen.
Afronding ombouw EuropapleinUpdate: aangepaste fietsroutes rondom Europaplein vanaf 9 april.
Scheppen, scheppen en nog eens scheppenMaastricht viert Nationale Boomfeestdag.
Trajectcontrole van startOM laat weten dat trajectcontrole vanaf 20 maart gefaseerd aan gaat in de tunnel.
Onderhoud Koning Willem-Alexandertunnel maart 2017Gepland onderhoud tunnel in de nachten van 13, 14, 15 en 16 maart 2017.
Aanpassing maximumsnelheid Koning Willem-AlexandertunnelVanaf volgende week aangepaste maximumsnelheid in 3 van de 4 tunnelbuizen
Februari 2017Ombouw knooppunt EuropapleinVanaf maandagavond 30 januari gaat de ombouw van knooppunt Europaplein van start
A2-Buren: de 'Roed-Geel-Greune Luiper'Is het groen van de Groene Loper wel kleurig genoeg?
Samenwerking mens en techniekRuim twee maanden praktijkervaring hebben ze nu: de tunneloperators in de verkeerscentrale.
Nieuwe bewegwijzering in en om MaastrichtNu de Koning Willem-Alexandertunnel in gebruik is genomen, zien weggebruikers nieuwe benamingen op de borden. Waar staan deze voor?
Nieuwe luchtfoto’s A2 MaastrichtBekijk de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht van bovenaf
Trichter voor pastoor Mattie JeukensWat zijn we trots! 'Onze' Mattie Jeukens heeft de stedelijke onderscheiding 'De Trichter' ontvangen
Rijkswaterstaat: onderhoud Koning Willem Alexandertunnel15 en 16 februari tweede keer onderhoud Koning Willem-Alexandertunnel.
Januari 2017Update verkeerssituatie A2 MaastrichtVerkeershinder tijdens afbouw verkeerssysteem A2 Maastricht
Uithijsen laatste autobrug KennedysingelDonderdagochtend 2 februari hijsen we de laatste autobrug bij de John F. Kennedysingel uit
Update verkeerssituatie A2 MaastrichtVanaf 20 januari extra rijstrook tussen Wielerbaan en Geusselt.
Tussenstand verkeerssituatie A2 MaastrichtDe nieuwe rijroutes bij de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht zijn nog altijd wennen. Wat zien we nu buiten?
2017: we werken door!Nog niet het hele verkeerssysteem voor A2 Maastricht is in gebruik. We werken dan ook gewoon door in 2017!
Van tijdelijke N2 naar President RooseveltlaanSinds de ingebruikname van de tunnel is de bovengrondse tijdelijke N2 géén snelweg meer. Tijd voor een naamswijziging
Nieuwe verkeerssituatie bij MaastrichtUpdate: bakens bij Europaplein
December 2016A2-Buren: A2TunnelArt in de Dominicanerkerk
Van Barbara naar Drie KoningenMaar liefst 280 omwonenden, bouwers, koempels en belangstellenden bezochten afgelopen zondag de Dankviering in de Lourdeskerk
Hoe houden wij u op de hoogte?Vragen en/of meldingen over de Koning Willem Alexandertunnel?
Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht in gebruik genomenKoning Willem-Alexandertunnel ingebruikgenomen
#nachtvd4buizen in beeld: timelapseBekijk hier de timelapse van de #nachtvd4buizen.
Voortgang #nachtvd4buizen't Weer zit mee en de #nachtvd4buizen gaat door!
Openstellingsvergunning verleendVergunningenproces ingebruikname tunnel afgerond
#nachtvd4buizenVannacht donderdag 15 december tot in de ochtend van vrijdag 16 decemberdan nemen we de Koning Willem Alexandertunnel in gebruik
Dankviering in de LourdeskerkZondag 18 december, van 10.30 tot 11.30 uur. Komt u ook?
Tunneldosering en A2 Maastricht?Bij dosering gaat het héél specifiek om het voorkomen van files in de A2-Tunnel als gevolg van een ongeval achter de tunnel. Het heeft niets te maken met het doseren van verkeersstromen op wegen zoals dat soms in grote steden nodig is.
Verkeer tijdens de #nachtvd4buizenWaar moet verkeer rekening mee houden tijdens de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december 2016?
#nachtvd4buizenHoe rijdt verkeer vanaf vrijdag 16 december? We hebben de rijroutes voor u op een rij gezet.
4G-dekking in A2-tunnelDankzij 24 antenne-opstelpunten en 3,3 kilometer aan coaxbekabeling.
November 2016Weggebruikers opgelet: tijdelijke verkeerssituatiesNieuwe verkeerssituaties zijn altijd even wennen: om ervoor te zorgen dat weggebruikers de verkeersregels respecteren, gaat de politie de komende tijd extra controleren tussen Kruisdonk en Geusselt
Ondertussen in de tunnel...Tot ingebruikname blijft Brandweer nog oefenen in de tunnel.
Nacht-van-de-vier-buizen: vooral een technische operatieTijdens de nacht van de ingebruikname van de tunnel ligt de nadruk op een technisch welslagen.
Opleidingsprogramma werpt vruchten afLaatste fase ingebruikname A2-tunnel in gang gezet
Nieuwe verkeerssituatie bij Maastricht vanaf 16 december 2016Met de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel ontstaat een nieuwe verkeerssituatie. Vanaf dat moment zijn de dagelijkse routes bij Maastricht anders. Waar moet u straks op letten?
Werk aan de (snel)wegRondom A2 Maastricht moet verkeer regelmatig rekening houden met hinder. Van Kruisdonk tot Europaplein: we hebben het wegenwerk voor u op een rij gezet
Ingebruikname Koning Willem-AlexandertunnelEerste dubbellaagse tunnel van Nederland opent in nacht van 15 op 16 december 2016
Ondertussen in de tunnel...Dit najaar testen we de installaties van de tunnel in combinatie met procedures en werkprocessen van RWS en de hulpdiensten.
A2 Maastricht vanuit de luchtWe hebben weer nieuwe luchtfoto's! Kijk mee naar de veranderingen op en rond het A2 Maastricht gebied
Oktober 201625.000 bezoekers op TunnelweekendFijn dat u er bij was!
Tunnelweekend van startHet is zover! Tunnelweekend van start.
Programma TunnelweekendWe geven u alvast een voorproefje van het programma.
Tunnelweekend op 29 en 30 oktoberNog één keer!
Tunnelweekend: bereikbaarheid Het is bijna zover: zaterdag 29 en zondag 30 oktober heten we u welkom binnen het bouwterrein van Europaplein. lees hier hoe u het bouwterrein kunt bereiken
Tunnelontbijtje tijdens TunnelweekendBent u een vroege vogel? Meld u dan aan voor het Tunnelontbijtje op zondagochtend 30 oktober. Op = op!
A2-Tunnelrun for kids: Kinderen lopen voor kinderenLoop jij ook mee met de UNICEF Kidsrun op zondag 30 oktober?
A2 Maastricht wint Funderingsprijs 2016Een mooie opsteker voor het hele A2-team!
Hoe zit het ook alweer...Werkverkeer in de A2-tunnel
Cement en SentimentVrijdag 14 oktober organiseren A2 Maastricht en het RHCL een mini-symposium in het kader van de Maand van de Geschiedenis
Optreden in de tunnelbuizen?altijd al een keer willen optreden in een tunnel? Grijp dan deze kans!
IVAC Oldtimerclub doet mee aan TunnelweekendTijdens het Tunnelweekend zullen er ook ruim 30 oldtimers te bewonderen zijn.
Ondertussen in de tunnel...Deze week starten we met het testen van mens en techniek
Verkeersdrukte op het Maastrichtse wegennetIn de afgelopen weken is de verkeersdrukte in zowel Maastricht-Oost als West voelbaar toegenomen
September 2016Tijdelijk verkeerssysteem in gebruik genomenSinds zaterdagochtend 24 september rijdt alle verkeer richting A2/A79 bij Geusselt door via het tijdelijke verkeerssysteem, óók verkeer op de Terblijterweg en Viaductweg
Individuele inschrijving A2-Tunnelrun voor volwassen geslotenDe individuele volwassenen tickets zijn uitverkocht!
Augustus 2016Laatste A2-tunnelrondleiding Op dinsdag 30 augustus ontvingen we de laatste twee groepen voor een rondleiding door de A2-tunnel. We stoppen definitief met de rondleidingen in de tunnelbuizen omdat de tunnel in gereedheid wordt gebracht voor de stapsgewijze ingebruikname.
CoPI-gebieden voor A2-tunnelmondenVerzamelplaats voor hulpdiensten bij ernstige ongelukken.
Bouwen aan de Groene LoperBij de Adelbert van Scharnlaan krijgen de contouren van de nieuwe inrichting langzaamaan vorm
Tussenstand 20162016 is een belangrijk en spannend jaar voor A2 Maastricht omdat we rond de jaarwisseling de tunnel in gebruik willen nemen. Daarom geven wij u een uitgebreide tussenstand voor de zomervakantie.
Locatie bermDRIP op de snelwegVan tijdelijke naar definitieve bebording.
Testweekend dive-under Terblijterweg afgelopenEind deze week evalueert bouwer Avenue2 samen met projectbureau A2 Maastricht en wegbeheerders RWS en gemeente Maastricht de uitkomsten
'A2-Tunnelrun for Charity' onderdeel van TunnelweekendProgramma Tunnelweekend krijgt steeds meer vorm.
Brugklassers bezoeken A2-tunnel in kader OPEDUCABrugklassers Bonnefantencollege op bezoek in de A2-tunnel.
Ondertussen in de tunnel...Wat merkt u van het testen in de tunnel?
Juli 2016Komt u ook? Tunnelweekend in het najaarOp 29 en 30 oktober ontvangen wij u graag nog een laatste keer op een bijzondere locatie.
Zomer bij A2 MaastrichtNu veel mensen op vakantie vertrekken, blikt ook A2 Maastricht vooruit. Waar het ene team vakantie neemt, werkt het andere team gewoon door.
Team GWW in de kijkerWe noemen hen ook wel onze 'wegenbouwers', maar team GWW doet véél meer dan alleen maar asfaltwerk!
Tunnelwatchers met familie op ‘inspectie’De broers Martin en Harrie Prickaerts en hun schoonbroer Jef Kerckhoffs zijn al vanaf de aanbestedingsfase vaste volgers van A2 Maastricht. Als ‘tunnelwatchers’ houden ze elke ontwikkeling bij het project nauwgezet in de gaten.
Gemeenteraad op (tunnel)bezoekDe A2-werkgroep wordt regelmatig bijgepraat over de stand van zaken A2 Maastricht.
'Deze Stad', een tunnelballadeDe A2-tunnel is nog niet klaar, maar toch wordt hij al bezongen in een ballade.
Geen Pokémons op werkterreinen A2 MaastrichtHet werkterrein is verboden voor onbevoegden en bovendien zijn er geen Pokémons te vinden.
Jaarverslag 2015 beschikbaarDe zesde editie van het jaarverslag van het Projectbureau A2 Maastricht is klaar.
Blijven opleiden, trainen en oefenen Ruim 1.000 medewerkers van Rijkswaterstaat, gemeente Maastricht en de hulpdiensten; gemeenschappelijke meldkamer, politie, brandweer, geneeskundige zorg en bevolkingszorg zijn druk bezig met het Opleidingsprogramma (OTO: Opleiden, Trainen en Oefenen). Zo bereiden zij zich voor op de ingebruikname van de Koning Willem-Alexandertunnel.
A2 Maastricht vanuit de luchtIn de afgelopen maanden is niet alleen ondergronds hard doorgewerkt, óók bovengronds is weer veel veranderd. Fotograaf Aron Nijs heeft het voor ons vanuit de lucht vastgelegd.
Rapport 'Monitoring in de praktijk' gepresenteerdDe praktijkervaringen van drie grote, stedelijke infraprojecten zijn sinds maandag 27 juni gebundeld
Juni 2016Vergunningenproces ingebruikname tunnel van startOntwerp-openstellingsvergunning ter inzage vanaf 1 juli
Lijnen trekken in de tunnelbuizenDeze week trekken de wegenbouwers in de verkeersbuizen van de A2-tunnel
Tunnelasfalt 2.0Twintig jaar: dat is de levensduur van het asfalt in de verkeersbuizen van de A2-tunnel.
Testen boven de snelwegVanaf woensdag 15 juni testen we matrixborden, DRIPS en verkeersregelinstallaties boven de snelweg
Zware regenval afgelopen weekOok bij A2 Maastricht houden we de omgeving goed in de gaten om indien nodig extra maatregelen te treffen.
Verbinden in de LourdeskerkPastoor Mattie heeft het geregeld: de Heilige Barbara krijgt hulp van Madonna della Strada!
Schuiven tussen Geusselt en KruisdonkWe nemen de rijbanen tussen kruispunt Geusselt en Wielerbaan grondig onder handen. Om ruimte vrij te maken voor de werkzaamheden schuiven we verkeer in beide rijrichting op.
Mei 2016Bont gezelschap opent eerste deel Groene LoperHier kunt u nog even nagenieten.
Mini-symposium archeologie 27 meiHobby-archeologen van harte welkom!
24 mei 2016: bijeenkomst in de LourdeskerkVier jaar na de allereerste Barbaraviering organiseert pastoor Mattie opnieuw een bijeenkomst in de Lourdeskerk
Feestelijke opening eerste stuk Groene Loper 22 meiWeer of geen weer
Wegenwerk op grote schaalDe komende tijd moet verkeer voortdurend rekening houden met forse hinder
GemeenteflatHet torentje van de Gemeenteflat is ingepakt.
DagvaardingMededeling van Strukton
Bijzondere momenten 2016Naast de ingebruikname van de tunnel en een deel van de Groene Loper vinden er ook nog andere bijzondere momenten plaats gedurende het jaar.
Ondertussen in de tunnel...Hoort u geluiden vanuit de tunnelmonden? Dat klopt, want het testen in de A2-tunnel is in volle gang.
April 2016'Tunnelweekend' na zomervakantieVier jaren op rij hebben we eind mei/begin juni meegedaan met de landelijke Dag van de Bouw. Dit jaar zijn we in die periode volop aan het testen in de tunnel en kunnen we niet mee doen.
Oprit Luik afgesloten van 17 tot en met 28 meiVan dinsdag 17 mei tot en met zaterdag 28 mei is de oprit naar de A2 richting Luik afgesloten
GO! Weekendwerk bij knooppunt EuropapleinHet is een GO! voor het weekendwerk bij Europaplein.
Nieuwe inrichting voor de TerblijterwegDe Terblijterweg is de komende weken 's avonds en 's nachts regelmatig afgesloten voor de aanleg van een middeneiland
Hulpverleners van de ambulance bereiden zich voorNet zoals de Brandweer bereiden ook de hulpverleners van de ambulance zich voor op de ingebruikname van de A2-tunnel.
GO! Weekendwerk A79 rondom Kruisdonk van 27-30 meiGo voor weekendwerk A79 rondom Kruisdonk!
Hoe zit het ook alweer...Vijf of zes stoplichten?
Renovatie gasleidingenVanaf maandag 18 april renoveert firma Dura Vermeer in opdracht van de Gasunie het gasnetwerk langs de Viaductweg
Ondertussen...testen we in de tunnelVia Maastricht bezocht onlangs de commandoruimte in het dienstengebouw Noord. Kijk mee achter de schermen!
TunnelweetjesEerste dubbellaagse tunnel van Nederland in cijfers
April: twee weekenden wegenwerk rondom KruisdonkIn april moet verkeer richting noorden gedurende twee weekenden rekening houden met hinder door wegafsluitingen en omleidingen
Asfalt in de tunnelbuizenDe eerste asfaltlagen hebben we een jaar geleden aangebracht. Nu wordt 't tijd om de puntjes op de i te zetten!
Maart 2016Verkeerstafel voor de SeverenstraatVan maandag 4 tot en met vrijdag 8 april is de Severenstraat - tussen Marathonweg en Severentunnel - afgesloten voor verkeer
Weekendwerk A79 rondom Kruisdonk: go of no go?Let op: het go-no moment is uitgesteld tot vrijdagochtend 29 april
Ondertussen in de tunnel...Hoort u de laatste weken ook af en toe geluiden komen uit de tunnelmonden?
Inzaaien van Groene VoorloperNadat de A2-tunnel in gebruik is genomen, wordt in 2017 en begin 2018 bovenop de Groene Loper aangelegd. Dat wordt een brede bomenlaan met in het midden volop ruimte voor fietsers en voetgangers. Maar voor het zo ver is, krijgt het gebied een tijdelijke aankleding; de Groene Voorloper.
Bomen voor de Groene LoperBijna 1800 bomen voor de Groene Loper voor A2 Maastricht, van Europaplein tot aan de Meerssenerweg.
Februari 2016Nieuwe luchtfoto's A2 MaastrichtDe wijzigingen zijn niet meer zo groot als voorheen, maar nog altijd de moeite waard om vanuit de lucht vast te laten leggen.
Puzzelen bij de LourdeskerkWe gaan de voortuin en tuinmuur van de Lourdeskerk weer in ere herstellen. Dat wordt puzzelen!
'Via Maastricht': nieuwe informatierubriek op TVDe projecten A2 Maastricht, Fietsenstalling centraal station, Groene Loper, Maastricht Bereikbaar en Noorderbrug gaan samenwerken om weggebruikers en omwonenden te informeren over de voortgang van de werkzaamheden.
Ondertussen in de tunnel...... testen, testen en nog eens testen
Ondertussen in de tunnel...Team RTO zorgt dat alles en iedereen klaar is om de tunnel eind 2016 in gebruik te kunnen nemen.
Puntjes op de i bij de WielerbaanDe komende weken pakken we de werkzaamheden op en rond de Wielerbaan weer op!
Statement Strukton en Avenue2 n.a.v. publicaties in Dagblad de Limburger 12 februari 2016
Schuiven met parkeerplaatsen Het tijdelijke parkeerterrein aan de Olympiaweg maakt plaats voor de bouw van een nieuwe sporthal
Hoe zit het ook alweer...Hoe zit het ook alweer... met de aanpak van de luchtkwaliteit?
Op weg naar......de ingebruikname van het totale verkeerssysteem starten de wegenbouwers met de opbouw van uitrit Terblijterweg
Ondertussen in de tunnel...Twee grote schermen in commandoruimte van Dienstengebouw Noord aangesloten op de camera's in de tunnel
Brandweer oefent in ZwitserlandIn het weekend van 23 en 24 januari gingen zo'n 50 brandweerlui op bezoek bij de International Fire Academy (IFA) in Zwitserland.
Januari 2016Gefaseerde ingebruikname totale verkeerssysteem A2 MaastrichtWe nemen u mee, op weg naar de ingebruikname van de A2-tunnel én het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht
Ondertussen in de tunnel...Nieuw team in beeld in de tunnel: team IBS (in bedrijfstelling)
Verhuizing voor keet GeusseltWe gaan opruimen bij Geusselt: niet alleen de keet verdwijnt, maar ook de grote, groene loods
Rioolwerk voor de Groene LoperMaandag 11 januari start bij de Nassaulaan-Oost het eerste rioolwerk voor de toekomstige Groene Loper.
Zweit veur leid breekt recordsMet een record aantal deelnemers van 2500 meer dan € 101.995,- bij elkaar 'gezweit'in de tunnel.
Laatste maanden tunnelrondleidingenNog een kijkje nemen in de tunnelbuizen A2 Maastricht? Grijp nu uw kans!
Vooruitblik 20162016 is een belangrijk en spannend jaar voor A2 Maastricht. We blikken vooruit
Bijzondere editie Zweit veur leidA2-tunnel trotse gastheer Zweit veur Leid
Ondertussen in de tunnel...We hebben nu niet alleen definitief licht, maar ook beeld in een deel van de tunnel.
Website opgefrist!Onze website www.a2maastricht.nl heeft een opfrisbeurt gekregen.
December 2015Terugblik 2015Het was weer een druk jaar voor A2 Maastricht. We kijken op de allerlaatste dag van het jaar nog een keer terug. Kijkt u mee?
Timelapse 2015De tunnel in 2 minuten. Kijkt u mee naar het timelapsefilmpje van onze collega Bjorn Vink?
Fijne Feestdagen!De kerstvakantie is voor de veel mensen al begonnen maar bij A2 Maastricht gaat het werk rondom de feestdagen gewoon door.
Ballast Nedam samen met Belgische ViRiX aan de slag in MaastrichtVoormalige KPN-locatie wordt betrokken bij Groene Loper.
Tunnelbordenprimeur voor A2 MaastrichtVoor de bewegwijzering in en rond de toekomstige A2-tunnel is maatwerk nodig. Daarom is er nu een uniek tunnelbord ontwikkeld
Voltakeet verhuist!'Onze' Voltakeet verhuist naar de overkant van de Maas en wordt het hoofdkantoor van de bruggenbouwers
Ruwbouw 22 kunstwerken afgerondDe ruwbouw van Noorderpoort-Zuid is klaar. De ruwbouwfase van alle 22 kunstwerken voor A2 Maastricht is nu afgerond.
November 2015Ondertussen in de tunnel......brengen de mannen van VTTI 'stralende' coax in de tunnelbuizen aan.
Aansluiting voor Dienstengebouw ZuidVanaf de Maasboulevard leggen we een glasvezelkabel aan naar het Dienstengebouw Zuid
Bovengrondse verkeerssytemenNiet alleen in de A2-tunnel komen er nieuwe verkeerssystemen: bovengronds staat team VTI hiervoor aan de lat.
Rijkswaterstaat bereidt zich voor op ingebruikname A2-tunnelOok Rijkswaterstaat bereidt zich voor op de ingebruikname van de A2-tunnel
Opruimen tijdelijke depotsVanaf woensdag 18 november ruimen we twee tijdelijke gronddepots op: eentje bevindt zich naast het Dienstengebouw Zuid, het andere depot ligt achter Novotel.
Scheurijzers moeten afremmen voor de tunnelHoe hard mag er straks gereden worden richting A2-tunnel?
Ondertussen in de tunnel...Onder de computervloeren van het Dienstengebouw-Noord installeert team VTTI het kabelwerk.
Ondertussen in de tunnelInstallatie bluswaterpompen in de tunnel
A2-tunnel gastheer sponsorloop Zweit veur LeidDe Maastrichtse sponsorloop Zweit veur Leid gaat ondergronds.
A2 Maastricht vanuit de luchtIn oktober hebben we het A2 Maastricht gebied nog een keer van bovenaf laten fotograferen. Bent u benieuwd naar de veranderingen? Kijk dan met ons mee!
Oktober 2015Virtuele brandweertrainingOok de brandweer bereidt zich voor op de ingebruikname van de A2-tunnel.
Afscheid van A2-DuizendpotenEind oktober verlaten de twee laatst overgebleven A2-stewards het project.
Ondertussen in de tunnel...Na deze week zitten er 356 hulppostkasten in de wanden van de verkeersbuizen.
Rioolwerk bij SibemawegVan 26 t/m 30 oktober is de Sibemaweg afgesloten tussen St. Josephstraat en rotonde. Volg de omleidingen.
Kraamkamer in ZwolleVan tijd tot tijd brengen we een bezoekje aan de kraamkamer van onze lindebomen in Zwolle
Tijdelijke A2-buren: Dear HunterTer hoogte van de Maartensbrug zijn tijdelijke A2-buren geland.
September 2015Feiten aanbesteding A2 Maastricht in relatie tot GemeenteflatZoals bekend heeft de aanbesteding voor A2 Maastricht op een innovatieve manier plaatsgevonden.
Tientonners in DienstengebouwDe noodstroomaggregaten voor de tunnel zijn geplaatst. Bekijk het time-lapse filmpje.
Werken aan de WielerbaanDe Wielerbaan is zo goed als gereed, maar openstelling laat nog even op zich wachten.
Ondertussen in de tunnel...Voordat systemen een plek krijgen in de tunnel, worden ze uitgebreid getest. Bert van Mourik - Leadengineer Energievoorziening - reisde onlangs af naar Frankrijk voor de Fabriek Acceptatie Test (FAT) van de transformatoren en middenspanningsverdelers voor de tunnel A2 Maastricht.
Avond- en nachtwerk op de A2/N2 tussen Randwyck en knooppunt EuropapleinOp de rijbanen van de A2 tussen Randwyck en Europaplein brengen we op definitieve asfalt aan
Langdurige afsluiting Ambyerweg in RothemTot aan de kerst is de Ambyerweg in Rothem dicht voor verkeer. De afsluiting geldt tussen de rotonde bij Rothem en de Nieuwe Limmelderweg. Dat is nodig voor de aanleg van een nieuw riool en de herinrichting van de straat, om de fietsveiligheid te verbeteren.
Ondertussen in de tunnel...De mannen van team VTTI plaatsen armatuur na armatuur voor de tunnelverlichting.
(t)Huis in de tunnel bijzonder event Het benefiet galadiner (t)Huis in de tunnel voor de 2 Ronald McDonald Huizen in Limburg heeft ongeveer 86.500 euro opgeleverd. Dankzij de ruim 550 gasten en de meer dan 35 bedrijven uit heel Limburg die gratis of tegen een flinke korting mee hebben gedaan. Dat zijn duizenden extra overnachtingen voor gezinnen die in de buurt willen zijn van hun ernstig zieke kind.
Augustus 2015Ondertussen in de tunnel...De eerste tunnelventilatoren zijn vanuit Denemarken gearriveerd in Maastricht.
ImtechN.a.v. verkoop Traffic & Infra van Imtech, leest u hier de reactie van Avenue2
Ondertussen in de tunnel...De eerste hulppostkasten zijn inmiddels geplaatst. Om de circa 50 meter is straks een hulppost aanwezig, aan beide zijden van de rijban.
(t)Huis in de tunnel voor Ronald McDonald Huizen in LimburgOp 12 september vindt het galadiner (t)Huis in de tunnel plaats. Een benefietavond in de A2-tunnel, voor de twee Ronald McDonald Huizen in Limburg. De huizen zijn volledig afhankelijk van donaties van sponsoren. Ze krijgen geen subsidies. Een stoel kost 350 euro. Hiermee kunnen precies 10 nachten worden gefinancierd.
Juli 2015A2 Maastricht in de zomerBovengronds ligt het werk van 3 t/m 21 augustus stil, maar ondergronds gaan de activiteiten door.
Nieuwe openingstijden Informatiecentrum A2 MaastrichtNu de bovengrondse werkzaamheden afnemen, ontvangen we steeds minder individuele bezoekers in het Informatiecentrum A2 Maastricht. We gaan daarom onze openingstijden aanpassen.
Afsluiting A2 tussen Kruisdonk en aansluiting 51 (Meerssen)Van vrijdagavond 4 tot maandagochtend 7 september moet verkeer op de A2 rondom Kruisdonk rekening houden met grote hinder door afsluitingen en omleidingen in beide rijrichtingen
Ondergrondse afbouwklussenHoe gaat het met de mannen van team Afbouw? Waar werken zij nu aan in de tunnel?
Jaarverslag 2014 beschikbaarHet jaarverslag 2014 van Projectbureau A2 Maastricht is klaar.
Ondertussen in de tunnel...is het installatieteam gestart met het aanbrengen van de bluswaterleiding in het middentunnelkanaal van het bovenste tunnelniveau.
GraviLyn voor Groene LoperOm ervoor te zorgen dat bovengronds een parkachtige sfeer ontstaat, voeren we het pad voor voetgangers en fietsers uit in een zogenaamde halfverharding
Werken aan de Kolonel JohnsontunnelWe zetten de (rest)punten op de i in de fiets- en voetgangerstunnel tussen Wyckerpoort-Noord en nazareth
Juni 2015Hoe werkt de tunnel straks?Via de nieuwe film komt u meer te weten over het gebruik en functioneren van de dubbellaags tunnel in Maastricht.
'Mijn Groene Loper' van startOok u kunt meedoen met de ontwikkeling van het gebied bovenop en langs de tunnel.
Groeten uit Zwolle!In de voormalige stadskwekerij van Zwolle groeien sinds 2012 honderden bomen voor de Groene Loper
9.700 bezoekers Dag van de Bouw bij A2 MaastrichtBij de start regende het nog pijpenstelen, maar toen om 12.00 uur het zonnetje doorbrak, kwam de bezoekersstroom goed op gang.
Trillen bij de ViaductwegVanaf dinsdag 16 juni gaan we trillen bij de Viaductweg.
Fietsroute tijdens Dag van de BouwDit jaar kunt u tijdens de Dag van de Bouw het project ook per fiets verkennen.
Nieuwe A2-Special bij De Limburger/Limburgs DagbladVandaag vindt u bij De Limburger/Limburgs Dagblad een nieuwe A2-bijlage.
Mei 2015Opruimen bij de PhilipswegDe komende weken graven we een deel van de grondwal bij de Philipsweg af
A2-Buren: ondernemers verfraaien FrankenstraatEnkele ondernemers uit de Frankenstraat slaan de handen in elkaar om het uitzicht van de straat te verfraaien. Hun eerste initiatief is het ophangen van twaalf bloembakken aan lantarenpalen.
Mosasaurus voor A2-tunnelOok de dubbellaagse tunnel heeft nu een eigen Bèr...
Openingsfeestje voor SeverentunnelOok de Severentunnel verdiende een échte opening. Vandaag was het dan zover, met het loslaten van meer dan 160 ballonnen!
Wielerbaan afgesloten tot najaarMaandag 11 mei tot najaar 2015: Wielerbaan afgesloten
Asfalteren wandelpad GeusseltvijversOp 12 mei asfalteren we het wandelpad naar de visteiger bij de Geusseltvijver.
Agraccen in de tunnelbuizenVanaf donderdag 7 mei brengen we de uitvullagen aan in de tunnel.
Werkzaamheden A2 Maastricht gaan doorBallast Nedam heeft overeenstemming bereikt over versterking van eigen vermogen en nieuwe financiering. De werkzaamheden van Avenue2 voor A2 Maastricht gaan door.
Dag van de Bouw, 13 juni 2015Volgende week is het zo ver! Dan kunt u een kijkje komen nemen in de A2 tunnel tijdens de Dag van de Bouw.
Weekendwerk A79 tussen knooppunt Kruisdonk en afrit 2In het weekend van vrijdagavond 5 tot maandagochtend 8 juni moet verkeer op de A79 tussen knooppunt Kruisdonk en afrit 2 in beide rijrichtingen rekening houden met afsluitingen en omleidingen
April 2015Testomgeving voor de tunnelEr is veel aandacht voor het testen van de installlaties, die nodig zijn om de tunnel vanaf eind 2016 in gebruik te kunnen nemen.
Aftellen voor Severentunnel!Vrijdag 1 mei is het zo ver, dan gaat de Severentunnel weer open voor alle verkeer!
SibematunnelBij Europaplein zijn de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe fietstunnel begonnen
Nieuwe luchtfoto's!De nieuwe luchtfoto's van het A2-uitvoeringsgebied zijn er weer!
Avond- en nachtwerk ViaductwegTijdens het avond- en nachtwerk is een deel van de Meerssenerweg afgesloten voor alle verkeer.
Ondertussen in de tunnel...Via de vaste rubriek houden we u op de hoogte van ondergrondse klussen.
Op weg naar beterVoor het aanpakken van restpunten zijn soms verkeersmaatregelen nodig.
In de buurt: Open dag creatieve werkplekNu zondag is er een open dag in de voormalige Theresiaschool in Wittevrouwenveld. In deze gewezen basisschool vertoeven sinds 1 februari 2015 een dertigtal creatieve ondernemers.
Informatiebijeenkomst nieuwbouwplannen Albert HeijnOp 20 april vindt een nieuwe informatiebijeenkomst plaats over de nieuwbouwplannen van Albert Heijn
Rondleiding door de tunnel A2 MaastrichtGaat u mee ondergronds?
Werken langs de wegOok bij Kruisdonk gaan de werkzaamheden door.
Weekendwerk A2 tussen Oeslingerbaan en EuropapleinVan vrijdagavond 10 tot maandagochtend 13 april moet verkeer rekening houden met grote hinder
Makelaars van de Tussentijd gaan aan de slagDe TransitieManager van A2 Maastricht is bekend.
Eerste bomen voor Groene LoperWoensdag 8 april is het zover, dan planten we de eerste bomen voor de Groene Loper!
Maart 2015Bouw A2-tunnel op schemaStatements bouwer Avenue2 en opdrachtgever Projectbureau A2 Maastricht als reactie op krantenbericht 'A2-tunnel in gevaar' in Dagblad de Limburger.
Afscheid van uitkijktoren Geusselt-Zuid Eind maart - begin april verdwijnt dit uitkijkpunt. Neem nog snel een kijkje.
Kick-off boomplantdag in WiekerveldDe Maastrichtse kick-off van de landelijke boomplantdag vond plaats in Wiekerveld
Beschilderingen SeverentunnelEn een mosasaurus is het geworden voor de Severentunnel!
Informatiebijeenkomst nieuwbouwplannen Albert HeijnOp dinsdag 17 maart willen we omwonenden en eigenaren van panden rondom Albert Heijn graag opnieuw bijpraten over de plannen voor de nieuwbouw van Albert Heijn aan de Scharnerweg.
Februari 2015CNN op bezoekBegin dit jaar bracht CNN een bezoek aan A2 Maastricht in het kader van hun serie ‘Transformations’. Het project krijgt wel vaker bezoek van een tv-ploeg, maar dit was net iets anders.
Vaarwel VoltakeetBinnenkort verdwijnt de vaste werkplek van de tunnelbouwers aan de Voltastraat.
Uitvullaag voor A2-tunnelOnder elke weg zit een fundering die voor de juiste verkanting van de weg zorgt. Zo ook in de A2-tunnel, waar we deze wegfundering ook wel uitvullaag noemen. Deze uitvullaag bestaat uit een agrac-fundering.
Vooruitblik 2015Ze hebben even op zich laten wachten, de hinderklussen en mijlpalen voor dit jaar.
Laatste damwandplank tunnelbouwkuip uitgetrildDe laatste damwandplank langs de tunnelbouwkuip is uitgetrild!
A2 Maastricht in de optocht'Greune Luiper' uitgerold en bemalingscollega's pakken uit in Borgharen.
Gevraagd: TransitieManagerHet project A2 Maastricht is op zoek naar een externe partij die de transitie in goede banen leidt. Want in de periode van transformatie komt er veel tijdelijke ruimte vrij.
Sjeng aon de geng?!In de carnavalsweek gaan de A2-werkzaamheden door, maar op een lager pitje.
Opruimen van resten bouwkuipVanaf donderdag 12 februari boren we resten cement-bentoniet weg rondom sifons
Trillen tot en met carnavalOok tijdens carnaval werken de mannen van firma Terracon door.
Verkeersmaatregelen op een rijAfhankelijk van het weer, zijn in februari verschillende wegafsluitingen gepland.
Geusseltheuvel in opbouw
Januari 2015Laatste pomp staat uit...Ook de tunnelbemalers zijn klaar! Hoe was het voor de grondwatermannen?
Tijdelijke ondersteuning ViaductwegGedurende 3 nachten sluiten we de Meerssenerweg tussen Viaductweg en Kolonel Millerstraat af om de tijdelijke ondersteuning voor Viaductweg Zuid aan te brengen
Voltastraat open vanaf vrijdag 30 januariHet tunnelwerk zit er zo goed als op, volgende week is het straatwerk aan de beurt.
Vissteiger voor GeusseltvijverVanaf 26 januari start de aanleg van een nieuw visstekkie bij de Geusseltvijver.
Bemalingscombinatie ruimt op!De leidingen en retourvelden voor het bemalen van de tunnelbouwkuip zijn niet langer nodig.
De laatste stempel...De allerlaatste stempel verdwijnt eerder dan verwacht: op woensdag 14 januari 2015
Nieuwe documentaire: 21 kunstwerken voor A2 MaastrichtDe A2-tunnel is het bekendste kunstwerk van A2 Maastricht. Maar er zijn nog 20 andere kunstwerken die deel uitmaken van ‘de Groene Loper’. Anno 2015 zijn 15 kunstwerken gerealiseerd en wordt gewerkt aan nog een zestal. Deze 21 kunstwerken staan centraal in de nieuwe documentaire over A2 Maastricht.
December 2014Verder met tunnelwerk onder de VoltabrugMaandagavond 5 januari gaat de oversteek Voltastraat opnieuw dicht voor alle oost-westverkeer
Twee weken kerstvakantieOok de bouwers van Avenue2 gaan genieten van een welverdiende kerstvakantie. Het werk buiten ligt dan ook de komende twee weken stil.
Laatste stort ruwbouw A2-tunnelVandaag storten de tunnelbouwers van Avenue2 het allerlaatste tunneldak
Asfalt voor WielerbaanOp 17 december gaat bouwer Avenue2 het pad asfalteren.
Verslag viering laatste betonstortDe laatste betonstort van de A2-tunnel werd gevierd met een feestelijke bijeenkomst.
Spoedreparatie riool MeerssenerwegSinds donderdagavond 18 december is de spoedreparaite afgerond en de Meerssenerweg weer open.
Brandweer op bezoekOefening vindt plaats bij bouwterrein Europaplein.
Kerstvakantie voor VoltabrugVrijdagmiddag 12 december gaat de Voltabrug - tijdelijk - weer open voor verkeer!
Verwijderen calamiteitenleidingNu de ruwbouw van de A2-tunnel bijna gereed is, kunnen we ook de calamiteitenleiding verwijderen.
Tijden informatiebijeenkomst bovengrondse herinrichtingWe zetten de uren van de informatiebijeenkomst nog even op een rij
November 2014Extra kansen voor Maastricht OostDe bovengrondse herinrichting van Maastricht Oost krijgt extra kansen door de samenwerking van Albert Heijn, Maastricht en Avenue2.
Nieuwe wegaansluitingen voor EuropapleinNog deze maand start de aanleg van nieuwe rijbanen binnen het werkterrein van Europaplein.
Avond- en nachtafsluitingen bij Kruisdonk en Beatrixhaven24 - 27 nov: afsluitingen van de op- en afritten A79/A2 en Nieuwe Limmelderweg.
Tunnelwerk onder Voltabrug begonnenHet is zover: onder de Voltabrug is het tunnelwerk begonnen
Start tunnelwerk onder Voltabrug Vanaf woensdagavond 19 november sluiten we de Voltabrug af voor alle oost-westverkeer
Doorstroming van verkeer bij Kruisdonk en BeatrixhavenOmdat de infrastructuur niet af is, kan de doorstroming niet optimaal zijn.
Oktober 2014Nieuwe natuur voor KruisdonkDit najaar starten de voorbereidingen voor de aanplant van 6,5 hectare bos.
Van ruwbouw naar afbouwDe A2-tunnel gereedmaken voor verkeer: dat is de taak van team afbouw
Verleggen kruispunt is afgerondAfgelopen weekend verschoof kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg.
Afscheid van krachtpatsersDe laatste torenkraan en traversekraan verdwijnen... hun werk zit erop.
Verleggen kruispunt gaat door!Dit weekend verschuift kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg.
Tunnelwerk onder de VoltabrugWoensdagavond 19 november gaat ook de Voltabrug dicht voor oost-westverkeer. Maar de afsluiting van de Voltabrug wordt een speciale...
Bauduinstraatbrug maakt plaats voor gelijkvloerse oversteekWoensdag 5 november gaat de gelijkvloerse oversteek tussen Schepen Roosenstraat en Professor Quixstraat weer open voor voetgangers en (brom)fietsers!
Vinger aan de pols bij de WielerbaanVan de nieuwe fiets- en voetgangersbrug wordt al druk gebruik gemaakt
Onderste tunnelbuizen gesloten!Op 1 oktober is het laatste stukje dak van de onderste tunnelbuizen gestort.
Nachtafsluiting N2 richting Eindhoven Vanaf 20.00 uur vanavond is de N2 richting Eindhoven tussen Europaplein en Geusselt afgesloten. Volg de omleidingen.
September 2014Uittrillen van zuid naar noord en omgekeerdMaandag 6 oktober gaat het trilwerk bij Oranjeplein verder. Daarna verhuist de heistelling richting noorden
Geslaagde afterparty voor opening kruispunt ScharnerwegNa een 7 weken durende afsluiting vierden we de opening van kruispunt Scharnerweg met een afterparty!
Fietsbrug open, Severentunnel dicht!In de loop van vrijdag 26 september gaat de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de A2 tijdelijk open.
A2-bijlage bij Dagblad De LimburgerVandaag vindt u bij dagblad De Limburger weer een A2-Special, een aparte katern van 16 pagina's over het project A2 Maastricht. Net zoals in vorige edities geven we u een stand van zaken, worden de mensen achter de bouw geportretteerd en kunt u enkele verhalen uit
Nog maar 1 dag...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer
Kruispunt Scharnerweg weer open voor verkeerOm 22.00 uur is kruispunt Scharnerweg weer opengesteld voor oost-westverkeer!
Nog 2 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer
Ongeluk op bouwwegOp de bouwweg voor de Gemeenteflat is vanochtend een medewerker tussen een betonmixer en een betonpomp beklemd geraakt. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Rijbaan richting Eindhoven weer open voor verkeerOm 06.00 uur werd het asfaltwerk afgerond en de rijbaan naar Eindhoven weer opengesteld voor verkeer
Nog 3 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer
Nog 4 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer
Kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg schuift weer op!In 2013 verschoof het kruispunt richting het zuiden. Nu de werkzaamheden aan het noordelijke viaduct nagenoeg gereed zijn, kunnen we de kruising opnieuw verleggen.
Nog 5 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer
Nog 6 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer
Nog 7 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer
Nog 8 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer
Nog 9 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer
Nog 10 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer
Afsluiting Burg. van Oppenstraat tussen Voltastraat en Schepen HelgersstraatVan 18 t/m 26 september gelden omleidingen via de wijk.
Kunstexpo over A2 MaastrichtNoordoost Kunst organiseert samen met Lous Zuiderbaan 'EXPOA2', een expositie waar werk te zien zal zijn van mensen die geïinspireerd worden door de A2. Het kunstenaarscollectief lanceerde in oktober 2013 een oproep waarop vele aanmeldingen volgden. Hieruit werden door drie kunstdocenten 16 deelnemers geselecteerd. De geselecteerd
Vliegende start voor trilwerk!Let op: zaterdag 13 september geen trilwerk rondom kruispunt Scharnerweg
Een oogje op Kruisdonk...Avenue2 en de wegbeheerders houden het verkeer in de nieuwe situatie in de gaten.
Augustus 2014Klussen in het verschietWelke hinderklussen en veranderingen staan er nog op stapel voor 2014?
Intrillen damwanden SeverentunnelIn de week van 25 augustus gaan we stalen damwandplanken intrillen bij de Severentunnel.
Veranderingen voor langzaam verkeer bij ViaductwegPer 18/8 wijzigen de routes voor (brom)fietsers en voetgangers bij de Viaductweg.
Van 2 naar 1... Deze week nemen we opnieuw afscheid van een torenkraan en een traverse.
Scharnerwegbrug vanaf 19.00 uur afgeslotenVanavond gaat de Scharnerwegbrug dicht zodat er ruimte is voor het tunnelwerk.
Tunnelwerk onder Scharnerwegbrug van startSinds maandagavond 11 augustus is de Scharnerwegbrug afgesloten.
A2 Maastricht zoekt het hogeropZe zijn er! Nieuwe luchtfoto's van het A2-werk. Bekijk de vorderingen van bovenaf.
Morgen is het zover!Morgenavond gaat de Scharnerwegbrug om 19.00 uur dicht zodat we ruimte hebben voor het tunnelwerk
Over 2 dagen....gaat het tunnelwerk onder de Scharnerwegbrug van start. Van maandagavond 11 augustus tot vrijdagochtend 26 september is de Scharnerwegbrug afgesloten
Over 3 dagen....gaat het tunnelwerk onder de Scharnerwegbrug van start. Van maandagavond 11 augustus tot vrijdagochtend 26 september is de Scharnerwegbrug afgesloten
Over 4 dagen....gaat het tunnelwerk onder de Scharnerwegbrug van start. Van maandagavond 11 augustus tot vrijdagochtend 26 september is de Scharnerwegbrug afgesloten
Over 5 dagen....gaat het tunnelwerk onder de Scharnerwegbrug van start. Van maandagavond 11 augustus tot vrijdagochtend 26 september is de Scharnerwegbrug afgesloten
Over 6 dagen....gaat het tunnelwerk onder de Scharnerwegbrug van start. Van maandagavond 11 augustus tot vrijdagochtend 26 september is de Scharnerwegbrug afgesloten
Over 7 dagen....gaat het tunnelwerk onder de Scharnerwegbrug van start. Van maandagavond 11 augustus tot vrijdagochtend 26 september is de Scharnerwegbrug afgesloten
Over 8 dagen....gaat het tunnelwerk onder de Scharnerwegbrug van start. Van maandagavond 11 augustus tot vrijdagochtend 26 september is de Scharnerwegbrug afgesloten
Over 9 dagen....gaat het tunnelwerk onder de Scharnerwegbrug van start. Van maandagavond 11 augustus tot vrijdagochtend 26 september is de Scharnerwegbrug afgesloten
Over 10 dagen....gaat het tunnelwerk onder de Scharnerwegbrug van start. Van maandagavond 11 augustus tot vrijdagochtend 26 september is de Scharnerwegbrug afgesloten
Juli 2014Van 6 naar 3 tijdelijke bruggenDit jaar verdwijnen 3 tijdelijke bruggen. De Scharnerwegbrug maakt als eerste plaats voor het tunnelwerk.
Kruisdonk open voor verkeerKnooppunt Kruisdonk is uitgebreid! Verkeer heeft nu meer mogelijkheden.
A2 Maastricht in de zomerTijdens de bouwvak gaat het tunnelwerk door. Andere teams gaan er even tussenuit.
Weekendwerk bij EuropapleinIn het weekend van vrijdag 5 t/m maandag 8 september moet verkeer rekening houden met afsluitingen en omleidingen
Weekend(en)werk tussen Gronsveld en EuropapleinKomend weekend - vrijdag 5 t/m maandag 8 september - moet verkeer tussen Gronsveld en Oeslingerbaan rekening houden met afsluitingen en omleidingen
Eerste fase uittrillen zit eropDe eerste fase van het trilwerk - bij de Nassaulaan - is inmiddels afgerond
Openstelling Kruisdonk en verbindingsweg BeatrixhavenUiterlijk vrijdagochtend 25 juli gaan de nieuwe wegen bij Kruisdonk open voor verkeer.
Scharnerwegbrug maakt plaats voor tunnelwerkVan maandagavond 11 augustus tot vrijdagochtend 26 september is de Scharnerwegbrug afgesloten
Ombouw knooppunt KruisdonkEr wordt keihard gewerkt om de nieuwe rijroutes vanaf 25 juli in gebruik te nemen.
Oprit 1 A79 tijdelijk afgeslotenOprit 1 Bunde naar de A79 richting Heerlen is 16 en 17 juli overdag afgesloten.
Aanpassingen bij kruising Hoekerweg - Fregatweg Deze week werkt de gemeente Maastricht bij de kruising Hoekerweg-Fregatweg.
App voor A2 MaastrichtNu ook mobi​e​le informatie.
Eerste rit door A2-tunnel Op 20 april 2012 werd bij Europaplein de eerste vloer van de onderste tunnelbuis gestort. Ruim 2 jaar later, op dinsdag 1 juli, is de laatste A2-vloer gestort. In totaal is er 77.750 m³ beton gestort en meer dan 8.000.000 kg wapening aangebracht om de 2,3 kilometer A2-vloer aan te leggen. Het tunnelteam vierde deze
Geusselt-Zuid: een half jaar laterDe bouw van de bovenste tunnelbuizen vordert gestaag en het aanvulwerk begint.
Tijdcapsule begraven in de bouwkuipStel dat archeologen in de verre toekomst de Maastrichtse ondergrond zouden onderzoeken. Wat zouden ze dan opgraven? Met die vraag in het achterhoofd maakten twee Maastrichtse basisscholen elk een tijdscapsule om te begraven in de grond rond de A2-tunnel.
Juni 2014Verkeershinder Ambyerweg en A79 tot eind juliVan 30/6 t/m 25/7 zijn de Ambyerweg én afrit 1 Bunde A79 afgesloten. De oprit is alleen bereikbaar vanuit Amby.
Openbaar jaarverslag 2013 - Projectbureau A2 MaastrichtHet publiek jaarverslag van het Projectbureau A2 Maastricht 2013 is beschikbaar. Het aanzicht van de N2-corridor is in het verslagjaar opnieuw sterk veranderd. Langs het tunneltraject zijn nogmaals flats gesloopt om ruimte te maken voor de tijdelijke autoweg en de bouwkuip.
Tijdelijk eenrichtingsverkeer Severenstraat en HoekerwegVanaf 16 juni geldt bij de Severenstraat en Hoekerweg tijdelijk eenrichtingsverkeer.
Nachtafsluiting A79Van 11 op 12 juni is de A79 richting Heerlen bij knooppunt Kruisdonk afgesloten.
Tijdelijk éénrichtingsverkeer Hoekerwegvan 16 juni t/m 5 juli op de Limmelderweg/Hoekerweg.
Mei 2014Proeven voor de ParklaanBij Geusselt voeren we twee proeven uit voor de toekomstige Groene Loper.
12.000 bezoekers Dag van de Bouw 2014Vandaag vond in heel Nederland de Dag van de Bouw plaats. Ook project A2 Maastricht zette de bouwhekken open voor het grote publiek
De laatste schep tunnelgrondHet is zover: vanaf vandaag zit het graafwerk voor de A2-tunnelbouwkuip erop. Met een enorm gevoel van trots, maar ook met pijn in het hart, nemen de tunnelgravers afscheid
Limburgs grondverzetTwee Limburgse bedrijven - Leenaerts uit Born en Janssen Group uit Maastricht - worden door Avenue2 ingezet voor het grondwerk bij A2 Maastricht
Dag van de Bouw, 24 mei 2014Kom een kijkje nemen bij Geusselt, waar al goed te zien is waar de tunnelingangen komen.
Nieuwe fase wegwerk bij EuropapleinVanaf maandag 19 mei gaat het werk aan de weg tussen Oeslingerbaan en Europaplein een nieuwe fase in
Geen avondopenstelling infocentrum 3 juniWegens een voetbalwedstrijd tussen Jong-Oranje en Jong-Luxemburg kan de avondopenstelling vanavond niet doorgaan
Wegverlegging A2/A79In het weekend van 23 mei verleggen we de A2/A79 richting Maastricht.
Afrit Randwyck/Oeslingerbaan open voor verkeerAfgelopen nacht is afrit Randwcyk/Oeslingerbaan weer open gegaan voor verkeer. Tegelijkertijd is verkeer op de N2 - richting Luik - opgeschoven naar de buitenberm.
Nog maar één dag...En dan gaat afrit Randwyck/Oeslingerbaan weer open voor verkeer. In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 mei is het zover!
April 2014Over 2 dagen...Gaat afrit Randwyck/Oeslingerbaan weer open voor verkeer. In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 mei is het zover!
Over 3 dagen...Gaat afrit Randwyck/Oeslingerbaan weer open voor verkeer. In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 mei is het zover!
Over 4 dagen...Gaat afrit Randwyck/Oeslingerbaan weer open voor verkeer. In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 mei is het zover!
Over 5 dagen...Gaat afrit Randwyck/Oeslingerbaan weer open voor verkeer. In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 mei is het zover!
Over 6 dagen...Gaat afrit Randwyck/Oeslingerbaan weer open voor verkeer. In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 mei is het zover!
Over 7 dagen...Gaat afrit Randwyck/Oeslingerbaan weer open voor verkeer. In de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 mei is het zover!
KunstKetelKeien!Keien zijn het, de kinderen van de Kunstketel in Wittevrouwenveld
Stevige bodem van AGRAC Bij Kruisdonk en Beatrixhaven bouwen we de fundering van nieuwe wegen op.
Weggebruikers opgeletDe politie zal handhavend optreden bij de N2-oversteek Voltastraat - Prof. Cobbenhagenstraat.
Overlast en schades Het aantal schademeldingen bij de Servicelijn Maastricht Oost
Afrit Randwyck/Oeslingerbaan (afrit 55) afgeslotenVier weken lang blijft afrit Randwyck/Oeslingerbaan afgesloten. Vrijdag 2 mei is de nieuwe afrit gereed en gaat deze open voor verkeer
Nog maar 1 dag...tot de afsluiting van afrit Randwyck/Oeslingerbaan (afrit 55. Vanaf maandag 7 april - tot vrijdag 2 mei - leiden we verkeer om via afrit 56, de Köbbesweg.
Nog maar 2 dagen...tot de afsluiting van afrit Randwyck/Oeslingerbaan (afrit 55. Vanaf maandag 7 april - tot vrijdag 2 mei - leiden we verkeer om via afrit 56, de Köbbesweg.
Nog maar 3 dagen...tot de afsluiting van afrit Randwyck/Oeslingerbaan (afrit 55. Vanaf maandag 7 april - tot vrijdag 2 mei - leiden we verkeer om via afrit 56, de Köbbesweg.
Nog maar 4 dagen...tot de afsluiting van afrit Randwyck/Oeslingerbaan (afrit 55. Vanaf maandag 7 april - tot vrijdag 2 mei - leiden we verkeer om via afrit 56, de Köbbesweg.
A2-special bij De LimburgerVandaag vindt u bij dagblad De Limburger weer een A2-special. Een apart katern van 16 pagina's over het project A2 Maastricht.
Nog maar 5 dagen...tot de afsluiting van afrit Randwyck/Oeslingerbaan (afrit 55. Vanaf maandag 7 april - tot vrijdag 2 mei - leiden we verkeer om via afrit 56, de Köbbesweg.
Dienstengebouw NoordDe betonnen buitenwanden en de kolommen van de kelder staan al.
Nog maar 6 dagen...tot de afsluiting van afrit Randwyck/Oeslingerbaan (afrit 55. Vanaf maandag 7 april - tot vrijdag 2 mei - leiden we verkeer om via afrit 56, de Köbbesweg.
Maart 2014Passen & meten bij tunnelwerkSoms rijden transporten door de wijk. En geregeld werken we buiten de reguliere uren.
Karsten in de mergelHet gebied rondom de Voltastraat kenmerkt zich door een mindere kwaliteit mergel.
Dag van de Bouw, 24 mei 2014 - FranstaligKom een kijkje nemen bij Geusselt, waar al goed te zien is waar de tunnelingangen komen.
Dag van de Bouw, 24 mei 2014 - DuitstaligKom een kijkje nemen bij Geusselt, waar al goed te zien is waar de tunnelingangen komen.
Dag van de Bouw, 13 juni 2015 - FranstaligKom een kijkje nemen bij Geusselt, waar al goed te zien is waar de tunnelingangen komen.
Dag van de Bouw, 13 juni 2015 - DuitstaligKom een kijkje nemen bij Geusselt, waar al goed te zien is waar de tunnelingangen komen.
Groen voor GeusseltvijverDit voorjaar start de aanplant van bomen bij de vijver naast de stadsentree.
Kruisdonk klaarstomenOm knooppunt Kruisdonk verder te kunnen inrichten, rijden we het gronddepot leeg.
Toerit Oeslingerbaan eerder open voor verkeerVandaag - om 16.00 uur - gaat toerit Oeslingerbaan weer open. En de toerit blijft open, want het wegwerk zit erop!
Hijswerk in de late/vroege urenHet hijsen van staalwerk, zoals stempels, gebeurt vaak in de late of vroege uren.
Afrit Randwyck/Oeslingerbaan afgesloten van 7 april tot 2 meiVier weken lang sluiten we afrit 55 (Randwyck/Oeslingerbaan) af om een nieuwe, tweebaans weg op te bouwen
Driemaal is scheepsrechtDat geldt voor de traverses voor A2 Maastricht. Want twee traverses zijn nog altijd niet genoeg voor al het hijswerk.
Februari 2014Zwerfkeien voor MillenniumbosHet nieuwe bosdeel is aangeplant én aangevuld met vondsten uit de A2-bouwkuip.
Verklaringen n.a.v. Stuurgroep vergadering 24 februari 2014Naar aanleiding van de extra vergadering van de Stuurgroep A2 Maastricht zijn verklaringen opgesteld door de Stuurgroep A2 Maastricht en Avenue2
Portugese werknemersReactie voorzitter Stuurgroep A2 Maastricht op krantenartikel in De Limburger.
Ammezeert uuch!In de carnevalsweek – vaan maondag 3 t/m vriedag 7 miert – wèrke veer door, meh neet op volle krach.
Stroomstoringen in WittevrouwenveldA2 Maastricht ontving vragen en meldingen uit de buurt. Enexis is aan de slag.
Nachtafsluiting A2Van 22 op 23 februari is de A2 richting Eindhoven tussen Kruisdonk en Meerssen afgesloten. Volg de omleidingen.
Verder met verbindingswegVanaf half februari gaat het werk verder tussen Beukenlaan en Hoekerweg.
Derde Traverse voor A2 MaastrichtTwee traverses zijn nog altijd niet genoeg voor al het hijswerk. Daarom bouwen we een derde traverse op, bij de Nassaulaan
Geusselt-Zuid in de kijkerDe bouwkuip Geusselt-Zuid is binnen korte tijd erg veranderd. Hier bouwen we nu aan de bovenste buizen.
Tweede betontrein vertrekt bijnaVanaf half februari trekt het betonwerk voor de tunnel vanaf Geusselt-Zuid naar het zuiden.
Wegafsluitingen in februariDeze maand vindt een aantal avond- en nachtafsluitingen plaats. Volg de omleidingen.
Nieuwe wegaansluitingen van Oeslingerbaan tot EuropapleinToerit Oeslingerbaan gaat als eerste op de schop.
Januari 2014Hoogste punt A2-tunnel bereikt!Dertien meter hoog steekt het Dienstengebouw Zuid uit, bovenop het A2-tunneldak
A2 Maastricht vanuit de luchtZe zijn er! De nieuwe luchtfoto's van het A2-uitvoeringsgebied.
Regeling voor Portugese werknemersAvenue2 heeft vandaag bekend gemaakt welke terugbetaling zij zal doen, maar óók hoe voor de komende periode de inzet van Portugese werknemers is geregeld
Testrit geslaagd!De eerste oversteek van de traverse over de Scharnerwegbrug is succesvol verlopen.
A2 Maastricht krijgt Maastrichtprent 2013Gisteren reikte Stichting Grafische Ateliers Maastricht de Maastrichtprent uit aan de directie van A2 Maastricht.
Documentaire A2 MaastrichtUitzending gemist? Tijdens A2 Actueel, op zondag 12/1, blikken we nog eens terug.
Avond- en nachtafsluiting kruispunt Scharnerweg De verkeersbrug Scharnerweg wordt voorbereid op een oversteek van de hijskraan op rails.
We zijn weer begonnen!Ook voor 2014 hebben we weer een top 5 van grootste klussen & mijlpalen gemaakt.
December 2013Rijbaanwissel A2/A79 van krachtSinds 20 dec. rijdt verkeer vanuit Maastricht op de nieuwe plek. Volg de borden!
Kerstverlof voor de bouwersVan 23 december t/m 5 januari liggen de werkzaamheden stil. Fijne feestdagen!
Stand van zaken inzet buitenlandse werknemersIn lijn met onze toezegging op basis van de bevindingen van de expertcommissie betaalt Avenue2 voor 30 december 2013 een voorschot op de ingehouden huisvestingskosten van de betrokken buitenlandse werknemers.
Meerssenerweg weer open!De Meerssenerweg is na 6 weken weer open voor verkeer. Toch is de situatie anders.
Ingebruikname nieuwe rijbanen A2/A79 uitgesteldHet omzetten van verkeer naar de nieuwe A2/A79 bij Kruisdonk is uitgesteld.
Nieuwe rijbanen A2/A79 vannacht in gebruikVannacht wordt het verkeer omgezet naar de nieuwe A2/A79 bij Kruisdonk.
nog 1 dag ...Morgen gaat de Meerssenerweg open! Maar daarom moeten we wel vanavond en vannacht werken!
Nog 2 dagen...Dan gaat de Meerssenerweg open! Maar de situatie wordt niet meer zoals vroeger.
Nog 3 dagen...Dan gaat de Meerssenerweg open! Maar de situatie wordt niet meer zoals vroeger.
Nog 4 dagen...En dan gaat de Meerssenerweg weer open!
De laatste loodjes...Nog even, tot de nieuwe verkeerssituatie A2/A79 voor automobilisten vanuit Maastricht.
Nog 5 dagen...En dan gaat de Meerssenerweg weer open!
Nog 6 dagen...En dan gaat de Meerssenerweg weer open! Maar de situatie wordt niet meer zoals vroeger.
Reacties op kort geding RimecDe rechter heeft op 11 december het zogenaamde derdenbeslag opgeheven.
Boomplantactie MillenniumbosOp 11 december verzamelden bijna 100 kinderen uit 3 basisscholen bij het Millenniumbos op de Cannerberg in Maastricht. Samen plantten ze heel wat bomen, o.a. 78 walnootbomen langs het wandelpad.
Nieuwe wegsituatie A2/A79Vanaf 19 december wisselen de A2/A79 tussen Geusselt en Kruisdonk van plek.
Inventarisatie vrachtwagenparkEen recente rondvraag van Avenue2 bij alle onderaannemers laat zien dat er het afgelopen jaar door iedereen duidelijke inspanningen geleverd zijn om zoveel mogelijk gebruik te maken van moderne vrachtauto’s. Avenue2 concludeert dat momenteel gemiddeld 60% van de ingezette vrachtauto’s euronorm IV of euronorm V heeft. Een verdubbeling ten opzichte van begin 2012, toen 30% van de ingezette vrachtauto’s euronorm IV of euronorm V had.
November 2013Bouwen aan de bovenste buizenBij Geusselt-Zuid is het werk opgestart voor de N2-tunnelbuizen.
Bevindingen expertcommissie bekendAannemer volgt advies expertcommissie. CAO Bouw niet volledig toegepast maar géén uitbuiting bij A2 Maastricht
PersconferentieOp 22 november presenteert de expertcommissie de resultaten van haar onderzoek.
Asfalteren bij KruisdonkDe komende weken draaien we asfalt voor de nieuwe A2/A79 tussen Geusselt en Kruisdonk.
Tussenbericht naar aanleiding van artikel in De VolkskrantDe expertcommissie is hard aan het werk en komt in de tweede helft van november met hun resultaten.
Kruispunt Meerssenerweg/ Viaductweg is verlegd!Dit weekend is kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg succesvol verlegd.
Verleggen kruispunt Meerssenerweg/ViaductwegDit weekend verleggen we kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg
Vanavond beginnen we!Vanavond verleggen we kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg
Oversteek Voltastraat weer open voor alle verkeerNa een 8 weken durende afsluiting is de oversteek Voltastraat sinds donderdagochtend 7 november weer open voor alle verkeer.
Let op, verleggen kruising nog 1 dag!En dan verplaatsen we kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg
Nog 1 dag...En dan is de oversteek Voltastraat weer open voor alle oost-westverkeer.
Nog 2 dagen...En dan verplaatsen we kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg
Nog 2 dagen...En dan is de oversteek Voltastraat weer open voor alle oost-westverkeer.
Nog 3 dagen...En dan verplaatsen we kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg
Natuurcompensatie bij Millenniumbos van startNog deze maand start de aanplant van 9 hectare nieuwe natuur op de Cannerberg.
Nog 3 dagen...En dan is de oversteek Voltastraat weer open voor alle oost-westverkeer.
Nog 4 dagen...En dan verplaatsen we kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg
Nog 4 dagen...En dan is de oversteek Voltastraat weer open voor alle oost-westverkeer.
Nog 5 dagen...En dan is de oversteek Voltastraat weer open voor alle oost-westverkeer.
Nog 6 dagen...En dan is de oversteek Voltastraat weer open voor alle oost-westverkeer.
Oktober 2013Nog 7 dagen...En dan is de oversteek Voltastraat weer open voor alle oost-westverkeer.
Nog 8 dagen...En dan is de oversteek Voltastraat weer open voor alle oost-westverkeer.
Laatste damwandplank zit erin!Het is zover. Züblin is klaar: de totale bouwkuip voor de A2-tunnel is gevormd!
Aangepast trillen bij Geusselt-ZuidOm geluid te beperken, passen we onze werkwijze aan vanaf donderdag 31 oktober.
Nog 9 dagen...En dan is de oversteek Voltastraat weer open voor alle oost-westverkeer.
Nog 10 dagen...En dan is de oversteek Voltastraat weer open voor alle oost-westverkeer.
Ombouw Meerssenerweg en ViaductwegDit najaar gaat ook kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg op de schop.
Ingebruikname fiets- en voetgangerstunnel GeusseltDe nieuwe fiets- en voetgangerstunnel Geusselt is in gebruik genomen.
Vier brugdekken, één oversteekVrijdag 25 oktober is het zover: dan plaatsen we de dekken van de gelijkvloerse brug bij de Voltastraat
Voorbereidingen start expertcommissie inzet buitenlandse werknemersDe Stuurgroep A2 Maastricht heeft unaniem de shortlist van experts goedgekeurd
Trillen bij Geusselt-ZuidHet trilwerk aan de noordkant van de Terblijterweg is voorlopig klaar. Nu gaan we verder bij Geusselt-Zuid.
Stuurgroep A2 Maastricht stelt expertcommissie aan over dossier buitenlandse werknemers
Eerste reactie opdrachtnemer Avenue2inzake de klachten en aantijgingen, die schijnbaar door medewerkers van Rimec aan de krant zijn doorgegeven.
Eerste reactie opdrachtgever Projectbureau A2 Maastrichtinzake de klachten en aantijgingen, die schijnbaar door medewerkers van Rimec aan de krant zijn doorgegeven.
Nieuwe samenstelling directie Avenue2Per 1 november 2013 neemt Hans Struijk afscheid als projectdirecteur van Avenue2, het consortium van Strukton en Ballast Nedam dat de uitvoering van A2 Maastricht realiseert. De dagelijkse leiding komt in handen van projectdirecteur Infrastructuur Bauke Lobbezoo en de nieuwe projectdirecteur Vastgoed Rob de Jong.
Laat uw fiets poetsen!Kom woensdag 23 oktober tussen 14.00 uur en 17.00 uur langs bij de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel Geusselt
September 2013Weekendwerk KennedysingelKomend weekend moet verkeer 's avonds en 's nachts rekening houden met verkeersmaatregelen op de N2/A2 en de Kenndysingel
A2-special bij De LimburgerVandaag vindt u bij dagblad De Limburger weer een A2-special. Een apart katern van 16 pagina's over het project A2 Maastricht.
A2-tunnel wordt Koning Willem-AlexandertunnelDe recente troonswisseling heeft de bestuurders van A2 Maastricht op het idee gebracht de nieuwe Koning te vragen zijn naam te verbinden aan de A2-tunnel.
Weekendwerk John F. KennedysingelVerkeer in beide rijrichtingen moet komend weekend dag en nacht rekening houden met verkeershinder
Trillen bij GeusseltIn de week van 23 september start het uittrillen van damwandplanken bij Geusselt-Noord.
Scheuren bij woningenMaandag 16 september heeft Avenue2 een trillingsmeter geplaatst in een van de huizen aan de Burg. Bauduinstraat. Hierdoor kunnen bewoners volgen of er schadeveroorzakenende trillingen zijn.
Oversteek Voltastraat afgesloten tot 25 novemberSinds maandag 16 september is de oversteek Voltastraat – Prof. Cobbenhagenstraat afgesloten voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd.
Fotoboek opening ecoductenZaterdag 14 september 2013 werden de ecoducten over de A2 bij Kruisberg officieel geopend. Voor deze gelegenheid werd het toegangshek tot het natuurdeel voor een keer opengesteld voor wandelaars.
Nog 1 dag....En dan gaat de oversteek Voltastraat – Prof. Cobbenhagenstraat 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd.
Nog 2 dagen....En dan gaat de oversteek Voltastraat – Prof. Cobbenhagenstraat 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd.
Nog 3 dagen....En dan gaat de oversteek Voltastraat – Prof. Cobbenhagenstraat 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd.
Verbinding naar BeatrixhavenVanaf maandag 16/9 start het 'ophogen' voor de nieuwe verbindingsweg naar de Beatrixhaven.
Nog 4 dagen....En dan gaat de oversteek Voltastraat – Prof. Cobbenhagenstraat 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd.
Nog 5 dagen....En dan gaat de oversteek Voltastraat – Prof. Cobbenhagenstraat 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd.
Nog 6 dagen....En dan gaat de oversteek Voltastraat – Prof. Cobbenhagenstraat 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd.
Nog 7 dagen....En dan gaat de oversteek Voltastraat – Prof. Cobbenhagenstraat 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd.
Nog 8 dagen....En dan gaat de oversteek Voltastraat – Prof. Cobbenhagenstraat 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd.
Nog 9 dagen....En dan gaat de oversteek Voltastraat – Prof. Cobbenhagenstraat 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd.
Nog 10 dagen....En dan gaat de oversteek Voltastraat – Prof. Cobbenhagenstraat 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd.
Officiële opening ecoducten op zaterdag 14 septemberAlle plaatsen zijn momenteel uitgedeeld. Wij bekijken of we extra plaatsen kunnen aanbieden
GGD ontvangt award voor bijdrage aan A2 MaastrichtDeze prijs wordt uitgereikt door de Rotaryclub Maaskant-Elsloo ter nagedachtenis aan milieu-arts Gonnie Jongmans.
Augustus 2013Tweede traverse bij Pres. RooseveltlaanDe 'hijskraan op rails' is al bijna een normaal gezicht in het zuidelijke deel van de N2-bouwkuip. En er komt een tweede bij: nu in het noordelijke deel.
Verkeersbrug Voltastraat voor alle verkeerVanaf maandag 16 september is de oversteek Voltastraat - Prof. Cobbenhagenstraat 10 weken lang afgesloten voor alle verkeer.
Feestelijkheden en persbijeenkomst rond 100.000 kuub gestort beton afgelast
Bentonietverlies tijdens gravenSoms komen de bouwers onverwachte of afwijkende situaties tegen.
Boren voor geluidsschermenVanaf deze week begint de bouw van de geluidschermen bij Kruisdonk en Amby.
We zijn weer begonnenNa 3 weken bouwvak, hebben ook de teams van Kunstwerken en GWW het werk weer opgepakt.
Terug van weggeweestDeze maand is ook A2 Actueel, het wekelijkse eigen journaal, weer begonnen.
Schuiven met de KennedysingelHet tunneldak bij Europaplein is bijna klaar. Daarom verleggen we de John F. Kennedysingel opnieuw.
Juli 2013Werk aan de weg - A79Van 9 tot 12 augustus gelden wegafsluitingen van de A79. Reken op extra reistijd!
Aangepaste werktijdenOok begin deze week gelden nog de aangepaste werktijden vanwege de warmte.
Kruisdonk: een jaar laterSinds kort hebben we weer een nieuwe reeks luchtfoto's. Daarop is duidelijk te zien hoe het werk vordert. Niet alleen tussen Geusselt en Europaplein voor de A2-tunnel, maar ook in het noorden van de stad bij knooppunt Kruisdonk.
Europaplein vanuit de luchtSinds kort hebben we weer een nieuwe reeks luchtfoto's. Daarop is duidelijk te zien hoe het werk voor de A2-tunnel vordert.
Bauduinstraatbrug openOp 19 juli ging de derde tijdelijke brug voor voetgangers en fietsers open.
Geusselt: een jaar laterSinds kort hebben we weer een nieuwe reeks luchtfoto's. Daarop is duidelijk te zien hoe het werk voor de A2-tunnel vordert.
Asfalt voor tunnelbouwwegHet eerste asfalt voor de bouwweg komt tussen kruispunt Scharnerweg en de Nassaulaan.
Tentoonstelling archeologie Centre CéramiqueVan 16 juli tot en met 1 september worden de vondsten die opgegraven zijn op de Cannerberg tentoongesteld in Centre Céramique.
De brugdekken liggen eropDe brugdekken werden gisteravond ingehesen. Maar voetgangers en fietsers moeten nog tot vrijdag 12 juli wachten voordat ze hier over kunnen steken.
Doorbraak bij tunnelwerk GeusseltDoorbraak bij tunnelwerk Geusselt is een feit!
Voornemen inzet tweede bouwstroom voor ruwbouw tunnelOpdrachtnemer Avenue2 is van plan een tweede bouwstroom in te zetten voor het maken van de betonnen ruwbouw voor de tunnel.
Tijdelijke brug Pres. Rooseveltlaan - Burg. BauduinstraatDe trappen komen er als eerste: aan het einde van deze week. De brugdekken volgen in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli.
Juni 2013N2 op definitieve locatieN2 op definitieve, maar toch tijdelijke locatie.
Dag van de Architectuur 2013Zaterdag vond de Dag van de Architectuur plaats met als thema 24 uur architectuur. De verschillende sprekers hadden het over de ontwikkeling van de stad nadat de A2-tunnel onder de grond is verdwenen?
Oversteek eruit, brug erinA.s. maandag 24 juni gaat de N2-oversteek bij de Prof. Quixstraat dicht.
Avond- en nachtwerkVolgende week wordt het laatste stukje N2 verlegd. We werken dan in de avond en nacht.
Dwars door de stadVanaf juli trekken de tunnelbouwers door de stad. Overal vinden voorbereidingen plaats.
Trillen damwanden bij GeusseltTrillen van damwandplanken gaat vannacht door.
Hijskraan op rails geplaatstSinds zaterdag 15 juni staat-ie er: de traverse bij Oranjeplein. Wij hebben het hijswerk gefotografeerd én geflimd
Tunnelbouwkuip GeusseltVolgende week gaat het trillen op Geusselt door.
Avond- en nachtwerkTot woensdag 19 juni werken we 24 uur per dag op het sloopterrein aan de Pres. Rooseveltlaan-West.
Wegafsluitingen in juniVoor het verleggen van de N2 bij de Pres. Rooseveltlaan gelden wegafsluitingen.
Kruispunt Geusselt ligt op de nieuwe locatieKruispunt Geusselt is afgelopen weekend verlegd.
700-tonner voor plaatsen traverseZaterdag 15 juni zetten we een 700-tons Mammoetkraan in voor het plaatsen van een hijskraan op rails bóvenop de bouwkuipwanden
Rioolwerk Ambyerstraat-noordOp 10 juni start de gemeente Maastricht met rioolwerk in de Ambyerstraat Noord. Dit werk valt buiten het A2-project.
Dag van de BouwDe hekken bij Europaplein zijn weer gesloten. 8500 bezoekers kwamen een kijkje nemen bij de A2-tunnel.
Tweede GeusseltweekendDe wegverleggingen zijn begonnen! Kijk voor foto´s op de website.
Mei 2013Stoom afblazen voor het goede doelEen voetbalwedstrijd tussen bouwer en opdrachtgever leverde ook iets op voor het goede deel
Sloop gaat door...Op maandag 27 mei starten de sloopkranen aan de oostzijde van de N2.
Hijskranen op railsIn het weekend van 15 en 16 juni plaatsen we een platform, mét hijskraan, op de bouwkuipwanden bij de Nassaulaan
Jaarverslag RijkswaterstaatHet jaarverslag van Rijkswaterstaat is deze week gepubliceerd met daarin ruim aandacht voor de bijzondere aanpak van A2 Maastricht
Tweede sleufgrijper bij NassaulaanNu de wegverlegging van de N2/A2 bij Europaplein bijna gereed is, komt er ruimte vrij voor de aanleg van de bouwkuip bij Nassaulaan-Oost.
We zitten er doorheen...Na ruim vijf weken graven was het vanochtend zover: de doorbraak onder de wanden-dakconstructie door
Bult in wegdek glad gestrekenAsfaltreparaties bij kruispunt Geusselt niet nodig. Verkeer kan weer gewoon doorrijden.
'Vliegend viaduct' in gebruik Van 14 op 15 mei rijden de eerste auto's over het nieuwe viaduct bij Kruisdonk.
Kruispunt Scharnerweg geopend!Zaterdagochtend, 4 mei, is kruispunt Scharnerweg weer opengesteld voor alle oost-westverkeer
Nog 1 dag...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer. Dat is 1 week eerder dan gepland.
Scharnerweg open, elders dichtVanaf 6 mei gaat de oversteek bij de Prof. Quixstraat én Prinsenlaan tijdelijk dicht.
Nog 2 dagenEn dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer. Dat is 1 week eerder dan gepland.
Nog 3 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer. Dat is 1 week eerder dan gepland.
April 2013Sloop in volle gangDe sloop van de flats aan de Pr. Rooseveltlaan-West is begonnen. Dat levert hinder op.
Nog 4 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer. Dat is 1 week eerder dan gepland.
Nog 5 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer. Dat is 1 week eerder dan gepland.
Jaarverslag 2012In dit jaarverslag blikken we graag met u terug op de activiteiten in 2012. Een jaar waarin de bouw van de tunnel, na het verlenen van de omgevingsvergunning, definitief van start is gegaan.
Barbara voor tunnelbouwersVanaf woensdag 1 mei worden de A2-tunnelbouwers bijgestaan door de Heilige Barbara
Nog 6 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer. Dat is 1 week eerder dan gepland
Nog 7 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer. Dat is 1 week eerder dan gepland.
A2-special bij De LimburgerOnze A2-special bij de Limburger al gezien? Download hem hier of haal een exemplaar in het Informatiecentrum A2 Maastricht.
Nog 8 dagen...En dan gaat kruispunt Scharnerweg weer open voor alle oost-westverkeer. Dat is 1 week eerder dan gepland
Sloop op zaterdagHet sloopwerk aan de President Rooseveltlaan-West gaat ook op zaterdag door.
Verkeersbrug Scharnerweg 1 week eerder openAl vanaf zaterdag 4 mei, uiterlijk om 09.00 uur, kan alle oost-west verkeer weer oversteken via kruispunt Scharnerweg
Eén dag, zeven brugdekkenDinsdag 16 april plaatsen we de zeven brugdekken voor de verkeersbrug bij kruispunt Scharnerweg.
Nachtwerk bij GeusseltVan 9 op 10 april verwijderen we opnieuw stempels uit de tunnelbouwkuip Geusselt-Zuid.
Maart 2013Hoge Raad verwerpt cassatieberoep laatste eigenarenOp 29 maart heeft de Hoge Raad het cassatieberoep van de laatste eigenaren verworpen.
Kruispunt Scharnerweg afgesloten tot 11 mei voor oost-west verkeerSinds zondagavond 3 maart, is kruispunt Scharnerweg tot zaterdag 11 mei 2013 afgesloten voor alle oost-westverkeer.
Live meekijkenVanaf vandaag is het mogelijk om real-time webcambeelden te bekijken van het A2-plangebied
Verleggen N2/A2 óver A2-tunneldakNu de betonnen ruwbouw van de A2-tunnel bij Europaplein bijna klaar is, wordt de N2/A2 hier opnieuw verlegd.
Uittrillen eerste damwandplanken voor bouwkuip bij EuropapleinNu de betonnen ruwbouw van de A2-tunnel bij Europaplein-Noord bijna gereed is, kunnen de eerste damwandplanken uitgetrild worden.
Nachtwerk bij Geusselt en MariënwaardVan 18 op 19 maart vindt asfaltwerk plaats bij Geusselt en de Mariënwaard.
Bouwplaatsinrichting Voltastraat Het terrein aan de Voltastraat 52 wordt klaargemaakt voor onze medewerkers.
Afgelast asfaltwerkHet aangekondigd asfaltwerk in huis-aan-huisblad de Ster gaat niet door vanwege de weersvoorspellingen.
Training 'Nieuwe Draaien'Een aantal machinisten en uitvoerders oefent op vrijdag 8 maart met het 'Nieuwe Draaien'
Eerste beelden dubbellaagse tunnelHet is zover. Vandaag is bij Europaplein voor het eerst de betonconstructie voor de twee keer twee tunnelbuizen boven elkaar zichtbaar.
Avond- en nachtwerk bij VoltastraatVan 7 op 8 maart leggen we een leiding aan in de buurt van de Voltastraat.
Let op: vanaf vanavond is kruispunt Scharnerweg 10 weken dicht voor oost-west verkeer!kruispunt Scharnerweg blijft afgesloten voor alle oost-west verkeer tot zaterdag 11 mei 2013.
Nog 1 dag....En dan gaat kruispunt Scharnerweg 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Scharn naar Wyckerpoort en omgekeerd.
Nog 2 dagen....En dan gaat kruispunt Scharnerweg 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Scharn naar Wyckerpoort en omgekeerd.
Februari 2013Nog 3 dagen....En dan gaat kruispunt Scharnerweg 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Scharn naar Wyckerpoort en omgekeerd.
Nachtwerk en wegafsluiting N2Van 4 op 5 maart werken we bij de oversteek Voltastraat - Prof. Cobbenhagenstraat.
Nog 4 dagen....En dan gaat kruispunt Scharnerweg 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Scharn naar Wyckerpoort en omgekeerd.
Nog 5 dagen....En dan gaat kruispunt Scharnerweg 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Scharn naar Wyckerpoort en omgekeerd.
Nog 6 dagen....En dan gaat kruispunt Scharnerweg 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Scharn naar Wyckerpoort en omgekeerd.
Nog 7 dagen....En dan gaat kruispunt Scharnerweg 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Scharn naar Wyckerpoort en omgekeerd.
Nog 8 dagen....En dan gaat kruispunt Scharnerweg 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Scharn naar Wyckerpoort en omgekeerd.
Uittrillen damwandplanken fiets- en voetgangerstunnel GeusseltAanstaande maandag, een dag eerder dan vermeld, worden damwandplanken uitgetrild bij Geusselt.
Nog 9 dagen.....En dan gaat kruispunt Scharnerweg 10 weken lang dicht voor alle verkeer van Scharn naar Wyckerpoort en omgekeerd
Voorbereidingen bij sloopflats Pres. Rooseveltlaan-WestVanaf 20 februari vindt asbestsanering plaats bij de sloopflats aan de Pres. Rooseveltlaan-West.
Winkels bereikbaar tijdens afsluiting kruispunt ScharnerwegOndanks de afsluiting van kruispunt Scharnerweg - 3 maart tot 11 mei - blijven alle winkels en bedrijven bereikbaar. Wilt u weten hoe? Download dan de flyer of haal deze op bij één van de winkels in de omgeving van de Scharnerweg of Wyck.
Werken tijdens carnavalTijdens de carnaval werkt Avenue2 door, maar niet op volle kracht.
Naar de LourdeskerkOp 14 feb. is de ziekenviering in de Lourdeskerk. De kerk is bereikbaar via de Edisonstraat.
Sloop pand Voltastraat 52Begin februari start de sloop van het oude schoolgebouw aan de Voltastraat 52.
Januari 2013Vervallen nachtwerk 5-6 februari Het geplande werk op de N2 bij de Scharnerweg gaat vanavond niet door.
Herstart rioolwerk VoltastraatIn de Voltastraat wordt weer gewerkt aan het riool. Vanaf nu ook op zaterdag!
Nachtwerk 28-30 januariEr gelden wegafsluitingen van de N2 en Scharnerweg in de nachten 28 en 29 januari.
Kruispunt Scharnerweg afgesloten van 3 maart tot 11 mei 2013Verkeer op de N2/A2 ondervindt geen hinder door de afsluiting van kruispunt Scharnerweg. Woningen, winkels en bedrijven blijven bereikbaar.
Het vriest! En nu?Door het winterweer liggen enkele werkzaamheden in de A2-wijken op dit moment stil.
Vernieuwde websiteWe hebben wat wijzigingen doorgevoerd in de website. Maar geen nood! Alle informatie die er gisteren op de website stond, kan u ook vandaag nog terugvinden.
Uitkijktoren Burgemeester Bauduinstraat tijdelijk dichtDoor sneeuw en gladheid is de uitkijktoren aan de Burg. Bauduinstraat tijdelijk gesloten.
Fotowedstrijd A2 ActueelAfgelopen zondag zijn we gestart met een fotowedstrijd bij A2 Actueel. Stuur u mooiste foto naar a2actueel@a2maastricht.nl en maak kans op een duoticket voor een rondleiding in de bouwkuip.
Rioolwerk VoltastraatVanaf 14 januari start het rioolwerk in de Voltastraat. Er gelden wegafsluitingen.
Kort bouwverkeer door Wittevrouwenveld
Nachtwerk 29 op 30 januari 2013
Werkzaamheden Pr. Rooseveltlaan-Oost
Sloop flats Pr. Rooseveltlaan-WestVoor de bouw van de A2-tunnel, moet een aantal flats verdwijnen. Het gaat om de flats aan de Pres. Rooseveltlaan huisnrs 150 t/m 212. In deze flats verwijdert Avenue2 de komende tijd asbest.
Aangepaste oversteek Prof. Quixstraat - Schepen Roosenstraat
Inrichten van werkterrein bij de President Rooseveltlaan-Oost
Grondtransporten en depots
Asfaltwerk op de N2/A2
Foto's familiedag
Hijswerk boven de snelwegVan 8 op 9 december is de A79 richting Maastricht bij knooppunt Kruisdonk afgesloten.
Oprit naar A2 Eindhoven bij Kruisdonk 5 nachten dicht
Voorbereidingen brandweer
TenneT klussen bij KruisdonkIn opdracht van netbeheerder TenneT verstevigt firma Smet de fundering van 3 hoogspanningsmasten rondom Kruisdonk
Voortgang herinrichting Viaductweg en Terblijterweg
Voortgang herinrichting Dr. Schaepmanstraat en Burg. Bauduinstraat
2018
Hart voor elkaar in hart van Groene Loper
December 2012Kerstvakantie A2 MaastrichtVan 24 december tot en met 6 januari ligt het werk stil. De tunnelbouwers hebben dan vakantie.
Bouwen aan de hoogste tunnelwand Bij Geusselt-Noord werken veel handjes aan de hoogste tunnelwand van 11,5 meter.
Kerstsluiting InformatiecentrumOp dinsdag 18 december sluit het Informatiecentrum de deuren wat vroeger. We zijn dan open van 10.00 tot 14.00 uur. Op 19 december is het Informatiecentrum de hele dag gesloten.
Asfaltwerk gaat door dit weekend In de nacht van 15 op 16 dec. gelden wegafsluitingen bij Geusselt en Europaplein.
Extra VVV-rondleidingen in de kerstvakantieAfgelopen maanden heeft de VVV Maastricht, op zaterdag en zondag, rondleidingen gegeven langs het werk voor de A2-tunnel. Ook in 2013 worden deze rondleidingen voortgezet.
Bedrijfshulpverleningsoefening beëindigdDe grootschalige BHV-oefening van Avenue2, samen met de brandweer en GGD, is inmiddels afgerond
Langer werken bij Geusselt-NoordTot aan kerst wordt in de tunnelbouwkuip Geusselt-Noord doorgewerkt tot 22.00 uur
November 2012Maartensbrug gaat verhuizenVanaf donderdag 13 december is de Maartensbrug afgesloten. De brug verhuist naar het zuiden: tussen de Frankenstraat en het parkeerterrein van de ANWB-flat. Vrijdag 21 december gaat de brug weer open voor voetgangers en fietsers
Natuur bij MillenniumbosEen deel van de natuurcompensatie voor A2 Maastricht gebeurt bij het Millenniumbos.
Afgelast werk nacht 1-2 dec.In de nacht 1-2 dec. gelden geen wegafsluitingen bij Geusselt en Europaplein.
Toerit Akersteenweg naar de N2 4 december kort afgeslotenVoor het verplaatsen van een barrier wordt de toerit morgenavond - 4 december - kort afgesloten
Mogelijk asfaltwerk 8 op 9 dec.In de nacht 8-9 december gelden mogelijk wegafsluitingen bij Geusselt en Europaplein.
Diepste punt A2-tunnel!Deze week hebben de bouwers met graven het diepste punt van de A2-tunnel bereikt!
Laatste stempel van 2012Op 8 november is de laatste stempel geplaatst in de bouwkuip Geusselt-Zuid.
Weekendafsluiting Meerssenerweg 16-19 novemberVan 16 tot 19 november is een deel van de Meerssenerweg afgesloten voor autoverkeer.
Rioolwerk Voltastraat uitgesteldHet rioolwerk in de Voltastraat wordt in januari 2013 weer hervat.
Informatiecentrum A2 Maastricht dinsdag 6 november eerder gesloten Door omstandigheden verkorte avondopenstelling
Oktober 2012Nieuwe kabels en leidingen omgevingkruispunt ScharnerwegZaterdag 3 november moet verkeer rekening houden met rijstrookafzettingen in de Scharnerweg-Oost
Nieuwe viaduct A2/A79 - timelapse film en foto'sBekijk hier de eerste foto's van het inrijden van het viaduct A2/A79.
Nieuwe viaduct A2/A79 succesvol gelandMet behulp van Self Propelled Modular Transporters - computer gestuurde voertuigen met hydraulische liften - werd het viaduct zo’n 50 meter verplaatst, naar zijn definitieve locatie.
Resten Oermaas blijvend zichtbaar bij CNMEwoensdag 31 oktober schenkt Avenue2 een stukje geologische geschiedenis aan de Natuurtuinen van het CNME. Wethouder Gerdo van Grootheest is bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig
Inrijden dek A2/A79Dit weekend is het zover! Dan wordt het nieuwe viaduct A2/A79 op z'n plek gereden.
Nachtafsluiting MarienwaardIn de nacht van dinsdag 23 oktober brengt Avenue2 de liggers voor het nieuwe viaduct Mariënwaard aan. Deze werkzaamheden vinden plaats van 20.00 uur tot 06.00 uur. De Mariënwaard en Kruisdonk worden daarom afgesloten voor autoverkeer.
Grond en keien voor Kindcentrum NutsschoolDe natuurspeeltuin bij Kindcentrum Nutsschool werd in de herfstvakantie uitgebreid met maar liefst dertien ton zwerfkeien
Nachtwerk op N2 25-26 oktoberIn de avond en nacht van 25 op 26 oktober werkt Avenue2 's nachts op de N2. Er gelden omleidingen.
Inschrijvingen geslotenEr zijn geen tickets meer beschikbaar voor het inrijden van het viaduct A2/A79.
Eerste VVV-rondleiding voor A2 Maastricht succes!Wat hebben A2 Maastricht, de VVV Maastricht en Centrummanagement met elkaar gemeen? Alle drie willen ze graag de inwoner en de bezoeker van Maastricht betrekken bij de actualiteiten die spelen in de stad. En wat is er nu actueler dan de bouw van de unieke en indrukwekkende, bijna 2,5 kilometer lange A2-tunnel?!
Vanavond: A2-inloopavondMaandagavond 15 okt. is er een A2-inloopavond voor Amby, Kruisdonk en Beatrixhaven.
Knallen omgeving EuropapleinDe 'gehoorde' knallen bij Europaplein hebben geen relatie met A2-werk.
Waar is Elvis?Tot en met woensdag 10 oktober hing Elvis in de hekken bij de Burgemeester Bauduinstraat. Nu is hij weg...
Opgelet: oplichters op pad!De politie waarschuwt voor rondtrekkende klusjesmannen die hun diensten aanbieden
Uitkijktoren Geusselt-Zuid weer open!Vandaag, donderdag 4 oktober, is de uitkijktoren aan de Burgemeester Bauduinstraat 42 officieel geopend
Van twee naar één bouwkuipTot nog toe zijn de zuidelijke en noordelijke bouwkuip bij Europaplein van elkaar gescheiden. Daar komt een einde aan als de laatste rest grond wordt afgegraven
Dwars door Maastricht Op zaterdag 13 oktober 2012 gaat bij Toneelgroep Maastricht de voorstelling Dwars door Maastricht in première, een regie/choreografie van Jan van Opstal.
Flikken in de tunnel!Flikken Maastricht maakte afgelopen weekend opnames in de tunnel.
September 2012Weekendafsluiting A79 26-29 oktoberIn het weekend van 26 tot en met 29 oktober wordt ter hoogte van knooppunt Kruisdonk het nieuwe viaduct bij de A2/A79 geplaatst. Tegelijkertijd worden er verschillende werkzaamheden op de A79
Voortgang rioolwerk VoltastraatBij de Voltastraat ligt het rioolwerk al een tijdje stil.
Uitkijktoren Geusselt-Zuid tijdelijk dichtDe uitkijktoren aan de Burgemeester Bauduinstraat 42 is tijdelijk gesloten.
Nachtwerk op N2 27-28 septemberVan 27 op 28 sept. werkt Avenue2 's nachts tussen Geusselt en Scharnerweg.
Grootste betonstort binnen A2 MaastrichtOp dinsdag 18 sept. vindt de grootste betonstort binnen het hele project plaats!
A2-inloopavonden najaar 2012Dit najaar vinden nog 3 A2-inloopavonden plaats voor de verschillende wijken.
Bomenkap langs de A2Vanaf maandag 17 september worden langs de oostkant van de A2/A79 (richting Eindhoven en Heerlen) bomen gekapt. In mei is er al op een aantal percelen bomen gekapt.
Vermijd files: snel naar de A2Dagelijks in de file op de Terblijterweg of Meerssenerweg? Volg de adviesroutes om snel naar de A2 te rijden
Politiecontroles bij wegwerkzaamhedenIn de maand augustus voerde de politie snelheidscontroles op de N2 uit. Ook afslaand verkeer bij kruispunt Scharnerweg kon rekenen op bekeuringen
Voortgang asfaltwerk bij Geusselt 7-10 septemberHet asfaltwerk bij kruispunt Geusselt ligt op schema. Verkeer ondervindt hinder.
Eerste tunneldak voor EuropapleinDonderdag 6 september is het eerste gesloten tunneldeel gerealiseerd bij Europaplein
Komend weekend: werk en grote verkeershinder bij GeusseltIn het gehele weekend van 7 september werkt Avenue2 bij kruispunt Geusselt.
Augustus 2012Langer werken bij bouwkuip Geusselt-NoordOp dinsdag 4 september wordt langer gewerkt bij Geusselt-Noord.
Start werk bij Oranjeplein-OostOmdat het werk voor de A2-tunnel over een paar maanden richting noorden verder gaat, wordt bij Oranjeplein-Oost hard gewerkt aan de voorbereidingen
Ambyerstraat-Noord verlegdIn het weekend van 24 augustus is een gedeelte van de Ambyerstraat-Noord naar buiten gelegd. Het gaat om het gedeelte vanaf het doseerlicht tot aan de brug over de A79. De verlegging van de weg was nodig om ruimte te
Extra opletten bij kruispunt ScharnerwegVanaf maandag 20 augustus beginnen de middelbare scholen weer
Fietsbrug Ambyerweg gereedSinds vrijdagochtend 17 augustus maken fietsers van Rothem-Amby en Amby-Rothem gebruik van de nieuwe fietsbrug. Op de Ambyerweg is de in de nacht van 16-17 augustus een fietsoversteek aangebracht ter hoogte van de inrit naar ketenpark 'Kruisdonk'.
Eerste wanden bij Geusselt in zichtBij Geussselt begint nu ook het storten van beton voor de tunnelwanden.
Zonnebloemen voor NazarethflatsDe zonnebloemen die tussen de Nazarethflats en de A2 in stonden voor kruispunt Geusselt worden vandaag 15 augustus 2012 geplukt. De bloemen worden huis aan huis bezorgd bij de bewoners van de Nazarethflats. Een zonnige vakantiegroet voor bewoners die direct wonen langs het uitvoeringsgebied voor A2 Maastricht.
KENNISGEVINGOnteigening van onroerende zaken in de gemeente Maastricht ten behoeve van de uitvoering van het bestemmingsplan “A2 Mariënwaard”
Nachtafsluiting Ambyerweg 16-17 aug. 2012Op donderdagavond 16 augustus wordt de Ambyerweg voor één nacht afgesloten.
Start rioolwerk RegentesselaanVanaf 7 augustus start het rioolwerk in de Regentesselaan.
Avondopening InfocentrumKomende dinsdag, 7 augustus, is het Informatiecentrum geopend tot 19.00 uur.
Juli 2012Spoedreparatie bij kruispunt GeusseltMaandagmiddag 30 juli vindt een spoedreparatie plaats aan het wegdek bij kruispunt Geusselt.
Asfalteren busparkeerplaats StadionpleinUpdate: door de regenval van de afgelopen tijd is het asfalteren van de nieuwe busparkeerplaats vertraagd.
Afslaan verbodenSinds 2 juli 2012 is afslaan ter hoogte van kruispunt Scharnerweg niet meer toegestaan
Brug Regentesselaan afgesloten tot dinsdag 17 juliWegens werkzaamheden aan de N2 en de voetgangersbrug is de brug afgesloten tot dinsdag 17 juli
Jaarverslag 2011In het openbare jaarverslag 2011 geeft Projectbureau A2 Maastricht een verantwoording over de activiteiten en voortgang van het project. U kan het jaarverslag 2011 hier digitaal downloaden.
Tijdelijke A2 gereed Sinds woensdag 11 juli rijdt het verkeer richting Maastricht over de nieuwe tijdelijke A2. Ter hoogte van Rothem wordt het verkeer via de tijdelijke A2 over het nieuwe viaduct Beatrixhaven geleid. Ter hoogte van het knooppunt A2/A79 rijdt het verkeer weer over de bestaande A2. Op de nieuwe rijbaan geldt een snelheid van 90 km per uur. Sinds woensdag 11 juli rijdt het verkeer richting Maastricht over de nieuwe tijdelijke A2. Ter hoogte van Rothem wordt het verkeer over het nieuwe viaduct Beatrixhaven geleid waar de tijdelijke A2 op aansluit. Ter hoogte van
Sportzomerbus van radio 1 bij de A2-tunnelZaterdag 7 juli bezocht de Sportzomerbus van NOS Radio 1 de bouwkuip bij Geusselt
Herstelwerkzaamheden toerit LuikVanaf woensdag 11 juli tot en met vrijdag 27 juli is de toerit Luik afgesloten voor verkeer
Nachtwerk bij kruispunt GeusseltMaandag 9 en dinsdag 10 juli werkt Avenue2 's avonds en 's nachts bij kruispunt Geusselt
Afsluitingen voor verleggen N2 en ombouw kruispunt ScharnerwegUPDATE: kruispunt Scharnerweg zondagmiddag 8 juli weer open voor verkeer
Infopunt Schade A2 MaastrichtSinds woensdag 27 juni vindt u het Infopunt Schade A2 Maastricht in het Wijkservicepunt Maastricht Noordoost in Wittevrouwenveld. Iedere woensdag kunt u tijdens het spreekuur terecht voor onafhankelijk juridisch advies. Het Infopunt Schade is telefonisch bereikbaar, ook buiten het spreekuur op het nummer 06 - 265 819 22
Juni 2012Komend weekend ombouw kruispunt Scharnerweg en verleggen A2/N2In het weekend van vrijdag 29 juni tot en met maandag 2 juli is kruispunt Scharnerweg afgesloten voor alle verkeer. Op de A2/N2 gelden verkeersmaatregelen
Dinsdag 26 juni start rioolwerk in VoltastraatTijdens de werkzaamheden is de oversteek Voltastraat-Prof. Cobbenhagenstraat afgesloten voor autoverkeer.
Aanleg busparkeerplaats bij Stadionplein In opdracht van de gemeente Maastricht legt Avenue2 bij het Stadionplein – aan de voorkant van het Geusseltstadion – een busparkeerplaats aan. Dit gebeurt bij het grasveld tussen de bestaande openbare parkeerplaatsen. De locatie wordt zodanig ingericht dat touringcars hier voortaan reizigers kunnen oppikken en/of afzetten.
Rijstrookafzetting tussen Nazarethflats en GeusseltkruisingUpdate: A2/N2 richting Luik vanaf 23.00 uur weer opengesteld voor verkeer
Verlegging N2 en aanpassing kruispunt ScharnerwegVanaf vrijdag 29 juni start Avenue2 met het verleggen van de N2 in westelijke richting
Vanaf maandag 11 juni rioolwerk in de HunnenwegVanaf maandag 11 juni 2012 voert Avenue2 rioolwerk uit in de Hunnenweg
Weekendafsluiting kruispunt ScharnerwegVrijdag 8 juni start de tweede fase van het rioolwerk in de Scharnerweg
Aangepast nachtwerk bij Geusselt en vervallen wegafsluitingenHet geplande werk bij Geusselt in de nachten 6/7 en 7/8 juni vervalt.
Eerste uitzending A2 ActueelAfgelopen zondag werd de eerste aflevering van A2 Actueel, een eigen programma van A2 Maastricht, uitgezonden op L1. Wekelijks houden we u via dit programma op de hoogte over de werkzaamheden voor A2 Maastricht.
Eerste foto's Dag van de BouwBekijk hier de eerste foto's van de Dag van de Bouw
5500 bezoekers tijdens Dag van de Bouw5500 geïnteresseerde bezoekers kwamen een kijkje nemen achter de schermen van de bouw van de A2-tunnel.
Plaatsen elementen Beukenlaan Afgelopen week heeft Avenue2 de tunnelelementen voor het tunneltje Beukenlaan geplaatst. Het gaat om losse, betonnen elementen die één voor één werden ingehesen en aan elkaar gekoppeld. De werkzaamheden zijn goed verlopen. Ondanks wat de naam ‘tunnel’ doet vermoeden, blijft de
Mei 2012Fotoboek viering Heilige BarbaraOp 24 mei werd in de Lourdeskerk de Heilige Barbara gevierd. De Heilige Barabara is de patrones van de tunnelbouwers.
Verkeersmaatregelen bij Scharnerweg vanwege rioolwerkVanaf dinsdag 29 mei voert Avenue2 rioolwerk uit in een deel van de Scharnerweg
A2 stewards de wijken inVandaag 22 mei starten drie A2-Stewards in het uitvoeringsgebied van A2 Maastricht. De A2-Stewards vormen de oren, ogen en handen van het project rond de werkzaamheden. Omwonenden kunnen bij hen direct terecht met allerlei vragen
Informatiecentrum A2 Maastricht 23 mei geslotenWoensdag 23 mei 2012 is het Informatiecentrum A2 Maastricht door onvoorziene omstandigheden gesloten
Aanpassingen tijdelijke brug bij Sint MaartenscollegeVanaf donderdag 24 mei, 22.00 uur, tot medio juli 2012, is de tijdelijke brug bij het Sint Maartenscollege buiten gebruik
Dag van de BouwBezoek de A2-bouwput bij Geusselt op 2 juni van 10 - 16 uur.
Politie controleert snelheid bij wegwerkzaamheden A2Bij snelheidscontroles langs de N2 blijkt dat ongeveer 10% van de passerende voertuigen te snel rijdt.
Menselijke botten gevonden bij A2-werkzaamhedenBij werkzaamheden aan het riool in de Bauduinstraat zijn menselijke botten gevonden.
Informatiebijeenkomst dinsdag 8 mei 2012Bewoners van Scharn, Heer, Wyckerpoort-Zuid en Randwyck zijn van harte welkom!
April 2012A2 Stewards geselecteerdOp 22 mei starten drie A2 Stewards in het projectgebied van A2 Maastricht. De A2 Stewards vormen de oren, ogen en handen van het project rond de werkzaamheden en de bouwputten. Omwonenden kunnen bij hen direct terecht met allerlei vragen. Dat kan gaan over overlast door werkzaamheden, maar ook over technische vragen over bijvoorbeeld de bouwmethode. Met de inzet van de A2 Stewards wil Avenue2 eventuele irritatie over de werkzaamheden en de bijhorende hinder beperken.
Eerste betonstort A2-project Maastricht bij EuropapleinVrijdag 20 april is het eerste beton voor het A2-project Maastricht gestort bij Europaplein
A2-inloopavond Amby/Kruisdonk/BeatrixhavenA.s. maandagavond 23 april is er een informatieavond voor de gebieden Amby, Kruisdonk en Beatrixhaven.
Viaducten Kennedysingel in gebruik genomenSinds zaterdag 14 april rijdt het verkeer over de tijdelijke viaducten ten zuiden van de Kennedysingel
14 april: weekendwerk bij GeusseltOp zaterdag 14 april 2012 werkt Avenue2 bij Geusselt.
Omgevingsvergunning verleendVandaag, 12 april 2012, is de omgevingsvergunning voor A2 Maastricht officieel overhandigd aan Avenue2 door vertegenwoordigers van de Gemeente. Deze vergunning is voor de bouwer Avenue2 een belangrijke stap om te kunnen starten met de werkzaamheden voor o.a. de definitieve tunnelconstructie inclusief toeritten en bedieningsgebouwen.
Opening archeologietentoonstellingSinds kort liggen een tiental van de belangrijkste vondsten uit het A2-plangebied tentoongesteld in het Informatiecentrum A2 Maastricht. Op donderdag 12 april werd de tentoonstelling officieel geopend in aanwezigheid van wethouder Gerdo van Grootheest en Louis Prompers, directeur Projectbureau A2 Maastricht.
Toerit richting Luik afgeslotenIn verband met herstelwerkzaamheden is toerit Luik afgesloten tot donderdagochtend 12 april
Avenue2 bezorgt kinderen lentegevoel Op woensdag 4 april 2012 hebben 56 kleuters van basisschool De Letterdoes de boerderij in Huize Maasveld bezocht. De meeste kleuters van deze basisschool zijn woonachtig in het plangebied van A2-Maastricht waar dagelijks gewerkt wordt. Avenue2 zorgt er samen met De Letterdoes voor dat de kinderen een dagje naar de boerderij kunnen.
Verkeersmaatregelen KennedysingelDe komende twee weken worden de tijdelijke viaducten aangesloten op het bestaande wegennet
Maart 2012Dekken voor tweede viaduct Kennedysingel geplaatstMaandag- en dinsdagnacht werden de brugdekken voor het tweede viaduct ingehesen
Gesprongen bentonietleiding bij EuropapleinWoensdag 28 maart is bij Europaplein een bentonietleiding gesprongen.
Nachtafsluiting Marienwaard 2-3 aprilOp maandag 2 april en dinsdag 3 april zijn de Mariënwaard en Kruisdonk afgesloten voor autoverkeer van 20.00 uur tot 06.00 uur vanwege werkzaamheden voor A2 Maastricht. De afsluiting geldt van de kruising Mariënwaard-Limmelderweg tot aan de rotonde bij Rothem (in beide richtingen).
Plaatsen dekken tweede viaduct KennedysingelAan de zuidkant van de Kennedysingel - ter hoogte van het Europaplein - wordt sinds januari gewerkt aan de bouw van twee tijdelijke viaducten. Eén viaduct bevindt zich boven de bouwkuip bij het Europaplein, het andere viaduct boven de N2
Afsluiting BeukenlaanVanaf vrijdag 23 maart wordt de Beukenlaan afgesloten vanaf de kruising Hoekerweg-Beukenlaan tot aan de Beukenlaan-Sleperweg.
Weekendwerk Geusselt 16/17/18 maartOm de tunnel droog en veilig te kunnen bouwen, is een bouwkuip nodig. Ten noorden van de Terblijterweg bestaat die bouwkuip uit damwandplanken: grote, losse planken van staal die al geruime tijd de grond worden ingetrild met een grote kraan. Aankomend weekend wordt gewerkt bij de hoek van de Terblijterweg met de A2.
Plaatsen dekken tijdelijke viaducten KennedysingelKomend weekend worden de eerste twee dekken geplaatst
Verlengde afsluiting Stadionweg Van 5 t/m 13 maart is de Stadionweg voor alle verkeer afgesloten.
Marienwaard weer open Vanaf zaterdagmiddag 3 maart 14.00 uur is de Mariënwaard weer open. Avenue2 heeft alle werkzaamheden uitgevoerd. De amfibietunnel is aangelegd, de waterleiding aangepast en de rioleringsbuis is geplaatst. De ingestelde omleidingsroutes gelden niet meer en het verkeer kan normaal gebruik maken van de Marienwaard.
Afsluiting MarienwaardVanaf vrijdagavond 2 maart 20.00 uur tot maandagochtend 5 maart 06.00 uur wordt de weg Mariëmwaard afgesloten vanwege werkzaamheden voor A2 Maastricht.
A2-school op EenVandaagDinsdag 28 februari werd op EenVandaag aandacht besteed aan de A2-school, een maatwerkopleiding voor mensen met een geringe kans op de arbeidsmarkt.
Februari 2012Nachtwerk bij GeusseltIn de avond en nacht van 29 februari op 1 maart wordt gewerkt bij kruispunt Geusselt.
Informatieavond op 6 maart 2012Bewoners van de wijken Nazareth, Limmel, Wyckerpoort-Noord en Wittevrouwenveld worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst in het Informatiecentrum A2 Maastricht.
Deelname carnavalsoptocht 2012Voor de eerste keer werd deelgenomen aan de optocht in Maastricht
Herstart kabel- en leidingwerkNu de vorst is verdwenen, kan het werk aan kabels, leidingen en riolering weer worden opgepakt.
Carnavalssluiting InformatiecentrumIn de carnavalsweek is het Informatiecentrum A2 Maastricht dicht.
Ontwerp-omgevingsvergunning voor A2-tunnel gepubliceerdVanaf 17 februari ligt de gemeentelijke ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage. Deze vergunning is voor de bouwer Avenue2 een belangrijke stap om voor de zomer te kunnen starten met de werkzaamheden voor o.a. de definitieve tunnelconstructie inclusief toeritten en bedieningsgebouwen.
Parkeren aan OlympiawegHet parkeerterrein achter de McDonald's wordt vanaf 15 februari aangepast. U kunt dan enkele dagen niet parkeren.
Avenue2 schenkt bomen aan NME-AtelierAvenue2 heeft ongeveer twintig boomstammen geleverd aan het NME-Atelier. Deze boomstammen worden gebruikt bij de realisering van praktisch educatief buitencentrum Moerveld in Moorveld.
Nachtelijke afsluiting brug AmbyerwegVanwege werkzaamheden wordt de brug bij de Ambyerweg voor autoverkeer afgesloten van maandag 13 tot en met donderdag 16 februari van 19.00u - 06.00u. Mochten de werkzaamheden uitlopen dan is er een reservenacht ingepland van 16 op 17 februari van 19.00 tot 06.00 uur. De brug is dan één nacht langer afgesloten.
Geusselt: 14 damwandplanken soepel de grond inOp woensdag 8 februari gingen de eerste damwandplanken de grond in bij Geusselt
Start intrillen damwanden GeusseltVanaf 8 februari start Avenue2 met het intrillen van damwandplanken
Stadionweg langer afgeslotenWegens ijsvorming op de weg, blijft de Stadionweg langer afgesloten. Dit is in overleg met de wegbeheerder besloten.
Kabel- en leidingwerk tijdelijk stilgelegdDoor de huidige en verwachte vrieskou, kan Avenue2 niet werken aan kabels, leidingen en riolering.
Januari 2012Plaagstootje CV De DrommedarisseGoedbedoeld grapje van redactie CV De Drommedarisse
Kruispunt Geusselt heeft een nieuwe plekDe werkzaamheden voor de ombouw van kruispunt Geusselt in Maastricht liggen op schema.
Rioleringswerk Stadionplein en parkerenVanwege rioolwerkzaamheden vallen bij het Stadionplein (aan de voorkant van het Geusseltstadion) parkeerplaatsen weg.
Nazarethflats en tijdelijke N2 Met een aantal bewoners van het blok dat het dichtste bij de tijdelijke N2 ligt, onderhouden Avenue2, Projectbureau A2 Maastricht en Woonpunt persoonlijke contacten
Ombouw Geusselt dit weekendVanochtend is - op basis van de weersverwachtingen - besloten het werk door te laten gaan. Dat betekent dat de N2, Terblijterweg en Viaductweg van 20 tot en met 23 januari worden verlegd naar hun tijdelijke locatie. Tijdens dit weekend gelden wegafsluitingen en omleidingsroutes.
Ombouw Geusselt dit weekendDit weekend vindt de ombouw van kruispunt Geusselt plaats. Tenminste als de weersomstandigheden het toelaten.
Ombouw Geusselt uitgesteldDe ombouw van kruispunt Geusselt wordt uitgesteld omdat de voorbereidingen niet tijdig klaar zijn.
Opletten bij oversteek Prof. Quixstraat - Schepen RoosenstraatVoetgangers en fietsers moeten hier oversteken in twee stappen. Ook op de middenberm staan nu verkeerslichten. Zo kunt u zien of u in één keer kunt oversteken of beter kunt wachten.
Wateroverlast bij NazarethflatsOp 2 januari werd wateroverlast vastgesteld bij de Nazarethflats. De overlast is ontstaan door zware regenval in combinatie met het niet gereed zijn van voorzieningen die ervoor moeten zorgen dat het water – in de situatie van de tijdelijke A2 – weg kan. Regenwater is daardoor vanaf de A2 richting parkeerterrein en de Nazarethflats gelopen, waarbij één kelder het niet droog heeft weten te houden. Vanuit Avenue2 zijn onmiddellijk na de melding de nodige acties ondernomen en mensen opgeroepen om de situatie op te lossen.
December 2011Verwijderen damwandplanken A2/A79Woensdag 21 december worden de damwandplanken aan beide kanten van de A79 bij de
Kerstsluiting A2 MaastrichtVan 23 december 2011 tot en met 8 januari 2012 legt Avenue2 het werk stil.
Persbericht oplevering ecoductenOver de A2 ter hoogte van Meerssen/Bunde zijn ter versterking van de natuur in de
KENNISGEVINGOntwerp-koninklijk-onteigeningsbesluit A2 Mariënwaard
Correctie nieuwsbrief Ma2stricht Actueel 12.11Niet de verbindingsweg naar de Beatrixhaven, maar de afrit Beatrixhaven wordt in 2012 aangelegd.
Aanleg nieuwe fietsbrug AmbyerwegDe nieuw aan te leggen verbindingsweg naar Beatrixhaven moet aansluiten op de A79.
Sint en Pieten wijzen de wegVanaf maandag 5 december is de nieuwe fietsomleiding voor kruispunt Geusselt van kracht
MER-nieuwsflits Op 30 november 2011 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan op de beroepen die waren ingesteld tegen het tracébesluit A2 Passage Maastricht en de bijbehorende bestemmingsplannen A2 Traverse en A2 Mariënwaard.
Informatiebijeenkomst Rothem/MeerssenEen belangrijk onderdeel van het project A2 Maastricht is de ombouw van knooppunt Kruisdonk tot een volledige verknoping van de autosnelwegen A2 en A79.
November 2011Onherroepelijk TB en BPVandaag heeft de Raad van State geoordeeld dat bijna alle beroepen tegen het Tracébesluit en de bestemmingsplannen ongegrond zijn.
Nieuwe toerit Kennedysingel richting Luik openDeze week worden onder andere de verkeerslichten aangepast
Werkzaamheden nieuwe viaduct A2/A79 Op dit moment worden op het middenterrein bij de fly-over A2/A79 verschillende werkzaamheden uitgevoerd voor de bouw van het nieuwe viaduct.
Aanpassingen oversteek Professor Quixstraat-Schepen Roosenstraat Aanpassingen van 1 december tot en met 3 december 2011
Fietsroutes omgeving GeusseltBegin december worden de fietstunnels bij kruispunt Geusselt gesloten.
Drukte bij de GeusseltvijverOp 9 november j.l. werden telescoopkranen ingezet bij de Geusseltvijver
Verleggen kabels en leidingen Dr. SchaepmanstraatVanaf maandag 14 november worden kabels verlegd in stoep en straat
Sloop onderdoorgang Schepen RoosenstraatIn het weekend van 11 tot en met 14 november wordt de onderdoorgang Schepen Roosenstraat gesloopt
Diploma-uitreiking A2 SchoolVanmiddag hebben de eerste zeven leerlingen van de A2 School het diploma ontvangen.
Intrillen damwanden KruisdonkOp vrijdag 4 november zijn damwandenplanken ingetrild bij Kruisdonk.
Aanpassingen rioolput ScharnerwegDinsdag 8 november is de Scharnerweg van 19.00-06.00 uur versmald
Start sloop flat Burgemeester BauduinstraatVanaf maandag 7 november start de volgende sloop
Eervolle vermelding de Groene Loper - Schreudersprijs 2011Avenue2 ontving met een tweede plek een eervolle vermelding
Nationaal SchoolontbijtVanochtend schoven medewerkers van Avenue2 aan tafel met de leerlingen van De Letterdoes voor een lekker ontbijt.
Wijziging werktijden nieuwe viaduct A2/A79Al eerder werd vermeld dat de damwandplanken voor het nieuwe viaduct A2/A79 ingetrild worden op vrijdag 4 en vrijdag 11 november.
A2-bank in gebruik genomenOp dinsdag 1 november werd de eerste 'A2-bank' overhandigd door kunstenares Gertje Dormans
Oktober 2011Verkeersmaatregelen MariënwaardOp 2 en 3 november worden er aan de Mariënwaard proefsleuven gegraven om kabels en leidingen te lokaliseren.
Extra borden langs fietsroute Europaplein Avenue2 heeft extra borden geplaatst langs de fietsroute op het Europaplein ter hoogte van de hoek Dr. Nevenstraat - Sibemaweg, na verschillende klachten.
Fietsgoot tijdelijke brug verplaatstVandaag werd de fietsgoot van de brug Regentesselaan-Prinsenlaan verplaatst.
Widget voor ondernemersMaastricht-Bereikbaar heeft een handige bereikbaarheidstool ontwikkeld met actuele en dynamische reisinformatie
kabelwerkzaamheden Koningsplein-WestMet ingang van maandag 24 oktober worden kabels en leidingen verlegd in de stoep
Verkeersmaatregelen Ambyerstraat-NoordVanaf maandag 24 oktober wordt een in- en uitrit aangelegd
Wittevrouwenveld en Wyckerpoort-NoordMaandag 24 oktober beginnen hier verschillende werkzaamheden
plaatsen masten op dak gemeenteflatVoor het aanleggen van de internetverbindingen Avenue2 worden er vandaag en morgen op het dak van de gemeenteflat masten geplaatst.
Verkeersmaatregelen A2/A79 bij KruisdonkVanaf 17 oktober 2011 wordt al het verkeer op de A79 op één rijbaan gezet.
Nieuwe website A2 vandaag onlineOp dinsdag 11 oktober werd de website officieel voorgesteld op de BedrijvenKontaktDagen
Nachtafsluiting N2 14-16 oktober 2011Tijdens het weekend van 14-16 oktober 2011 is de N2 deels afgesloten
ProefsleuvenVanaf maandag 3 oktober 2011 start Reef Infra met het graven van proefsleuven.
Rijstrookafzettingen N2 dinsdag 11 oktoberDiverse werkzaamheden en rijstrookafzettingen op de N2 van 19.00-06.00 uur
September 2011Afsluitingen bij EuropapleinIn de avond en nacht van 5 oktober vinden afsluitingen plaats bij het Europaplein
Fietsroute Kennedysingel gewijzigdFietsers richting Heer én centrum worden op de Kennedysingel omgeleid
Afsluiting deel Stadionweg tot maandag 3 oktoberVanaf maandag 19 september tot maandag 3 oktober is de Stadionweg tussen de Pierre de Coubertinweg en de Severenstraat volledig afgesloten. Omleidingsroutes worden ter plaatse met gele borden aangegeven.
Afsluiting Oranjeplein-West 12 september 2011Op maandag 12 september 2011 van 10.30 uur tot 14.00 uur is het Oranjeplein West vanaf de Scharnerweg tot aan de Koepelstraat, afgesloten voor verkeer.
Nieuwe projectdirecteur Avenue2Hans Struijk (63) is Frits van de Kerk opgevolgd als projectdirecteur van Avenue2, het consortium dat de A2-tunnel in Maastricht gaat bouwen.
Augustus 2011Afsluiting N2 2 en 3 septemberIn verband met het aanleggen van kabels en leidingen en rioleringen in de N2, is de N2 in noordelijke richting (Luik -> Eindhoven) volledig afgesloten in de nachten van 2 en 3 september
Ombouw Europaplein: eerste deel gerealiseerdVanaf donderdag 25 augustus is de nieuwe situatie op de Kennedysingel van toepassing. Afslaande bewegingen worden dan mogelijk gemaakt door middel van verkeerslichten. Fietsers worden omgeleid via de noordzijde.
Werkzaamheden ombouw EuropapleinVan maandag 22 augustus tot en met donderdag 25 augustus worden de westelijke toe- en afritten van het Europaplein omgebouwd
Juli 2011Verleggen van kabels in leidingen in Wittevrouwenveld (geplaatst 28 juli 2011)Werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen in de wijk Wittevrouwenveld beginnen op maandag 15 augustus en duren tot medio oktober
Verhuizing Informatiecentrum A2 Maastricht (geplaatst 20 juli 2011)Het Informatiecentrum verhuist in augustus en sluit daarom vanaf 24 juli 2011. Op dinsdag 6 september 2011 gaat het Informatiecentrum weer open.
Omgevallen kraan Viaductweg (geplaatst 20 juli 2011)Avenue2 heeft laten weten dat woensdag 20 juli bij de sloopwerkzaamheden aan de Viaductweg een van de twee kranen omgevallen is. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.
Wijziging Tracébesluit A2 Passage Maastricht 2011 (geplaatst 2 juli 2011)Van 1 juli tot en met 12 augustus 2011 ligt nu het Tracébesluit A2 Passage Maastricht (2011) ter inzage. Dit Tracébesluit wijzigt een klein deel van het Tracébesluit van 2010
Servicelijn Maastricht Oost in de lucht (geplaatst 1 juli 2011)Woont, werkt of bezoekt u Maastricht Oost of omgeving, dan gaat er de komende jaren veel gebeuren. Vanaf 1 juli 2011 is de Servicelijn Maastricht Oost in de lucht.
Juni 2011Waarom zie ik nog geen sloop? (geplaatst 23 juni 2011)De voorbereidende werkzaamheden voor de panden aan de Viaductweg zijn bijna afgerond. Begin juli start de eigenlijke sloop van de dichtgespijkerde flat en tankstation Gulf
Werkzaamheden Scharnerweg-Koningsplein (geplaatst 9 juni 2011) In de weekenden van 17 juni-20 juni 2011 en 24-27 juni 2011 staan er diverse werkzaamheden op stapel ter hoogte van het kruispunt Scharnerweg/Koningsplein.
Mei 2011Verwervingsbeleid van A2-flats door gemeente Maastricht (geplaatst 30 mei 2011)Onafhankelijk onderzoek naar verwerving A2-flats afgerond. Resultaten gedeeld met direct betrokken eigenaren
Werkzaamheden Enexis in Noormannensingel. Koningsplein en Oranjeplein (geplaatst 19 mei 2011)Enexis werkt de komende maanden aan het verleggen van kabels en leidingen in de Noormannensingel, het Koningsplein en het Oranjeplein.
Afsluitingen Kennedysingel (geplaatst 13 mei 2011)Van 16 mei tot en met 7 juli worden in de omgeving van het Europaplein werkzaamheden uitgevoerd om ruimte vrij te maken voor de aanleg van de tunnel A2.
Voortgangsbericht A2 Maastricht (geplaatst 13 mei 2011)Wilt u meer weten over het plaatsen van de liggers voor de ecoducten? Of wilt u vooral weten welke werkzaamheden binnenkort gaan plaatsvinden?
A2 Maastricht weer open voor verkeer (geplaatst 16 mei 2011)Vanaf maandag 16 mei 2011 is de A2 bij Maastricht tussen knooppunten Kruisdonk en Maastricht Aachen Airport weer opengesteld voor verkeer. De voorbije weken werden ter hoogte van Kruisberg de liggers voor de ecoducten over de A2 geplaatst
Vragen over werkzaamheden kabels en leidingen (geplaatst 2 mei 2011)Naar aanleiding van de werkzaamheden in Wyckerpoort komen vooral vragen over parkeren en afvalinzameling binnen. Omwonenden van opgebroken straten zijn inmiddels geïnformeerd.
April 2011Eerste Maastricht-Bereikbaar OV-chipkaart (geplaatst 14 april 2011)Woensdag 13 april heeft wethouder Albert Nuss de eerste Maastricht-Bereikbaar OV-chipkaart in ontvangst genomen. Van 29 maart tot en met 25 april 2011 kan de gratis Maastricht-Bereikbaar OV-chipkaart worden aangevraagd
Afsluiting A2 (geplaatst 11 april 2011)In de weekenden van 6 tot en met 9 mei en van 13 tot en met 16 mei worden de liggers van de ecoducten over de A2 geplaatst. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is het nodig dat de A2 afgesloten wordt voor al het verkeer.
Maart 2011Regie ministerie Infrastructuur en Milieu op Tunnelveiligheid en Tunneltechnische installatie (geplaatst 16 maart 2011)Minister Schultz van Haegen van IenM heeft 15 maart 2011 een brief geschreven aan de Tweede Kamer over het algemene beleid voor tunnelveiligheid
Verkennend archeologisch booronderzoek A2-plangebied (geplaatst 16 maart 2011)in opdracht van Avenue2 is ADC ArcheoProjecten begonnen met verkennend archeologisch booronderzoek op verschillende locaties in het A2-plangebied.
Een tweede leven voor A2-boomstammen (geplaatst 2 maart 2011)Op woensdag 2 maart ging één van de bomen die moeten wijken voor de aanleg van de A2-tunnel op transport naar de Bernard Lievegoedschool aan de Leuvenlaan in Randwyck.
Februari 2011Afsluiting delen van N2 op 13 maart 2011 (geplaatst 4 maart 2011)Bij het Koningsplein (middenberm) en het traject Professor Cobbenhagenstraat - Nassaulaan (westzijde N2) vindt bomenkap na carnaval plaats, op zondag 13 maart aanstaande, van 07.00 tot 18.00 uur.
Start asfaltboringen en grondboringen op diverse locaties (geplaatst 18 februari 2011)Vanaf 21 februari 2011 werkt Avenue2 onder meer aan een onderzoek naar de kwaliteit van het asfalt én van de bodem in het gebied van project A2 Maastricht. Hiervoor worden op diverse locaties boringen uitgevoerd.
Start kappen en rooien van bomen (geplaatst 14 februari 2011)Vanaf 14 februari 2011 werkt Avenue2 onder meer aan het kappen en rooien van bomen op verschillende locaties. Het verwijderen van beplanting is nodig om het gebied vrij te maken waar straks wordt gewerkt voor het project A2 Maastricht
Beroepstermijn Bestemmingsplannen A2 Traverse en A2 Mariënwaard afgelopen (geplaatst 8 februari 2011)De termijn voor het instellen van beroep tegen de Bestemmingsplannen A2 Traverse en A2 Mariënwaard is tot een einde gekomen.
Huisvesting in de Geusselt (geplaatst 8 februari 2011)Projectbureau A2 Maastricht blijft gehuisvest in de Geusselt. Uitvoerder Avenue2 heeft gekozen voor hetzelfde kantorengebouw.
Onderzoek naar kabels, leidingen en riolering (geplaatst 4 februari 2011)Vanaf maandag 7 februari a.s. wordt in opdracht van Avenue2 onderzoek gedaan naar de ligging van kabels, leidingen en riolering aan het Koningsplein tussen de Scharnerweg en de Frankenstraat
Januari 2011Cement-bentoniet proefsleuven (geplaatst 28 januari 2011)Avenue2 start de komende maanden met een cement-bentoniet testsleuf op het voormalig sportveld tussen de Noormannensingel en de President Rooseveltlaan (N2), ter hoogte van de ANWB-flat aan het Koningsplein
Ter visielegging Bestemmingsplannen A2 Traverse en A2 Mariënwaard halverwege (geplaatst 21 januari 2011)De Bestemmingsplannen A2 Traverse en A2 Mariënwaar liggen nog tot en met 7 februari 2011 ter inzage
Beroepstermijn Tracébesluit A2 Passage Maastricht afgelopen (geplaatst 21 januari 2011)De termijn voor het instellen van beroep tegen het Tracébesluit A2 Passage Maastricht is tot een einde gekomen.
Ter visielegging Tracébesluit nog tot en met 20 januari 2011 (geplaatst 13 januari 2011)Tot en met 20 januari 2011 kunt u het Tracébesluit inzien bij de diverse inzagelocaties
Onderzoek kabels en leidingenVanaf maandag 10 januari zal de firma BAM in opdracht van Avenue2 onderzoek verrichten naar de ligging van kabels en leidingen langs de President Rooseveltlaan tussen Scharnerweg en Voltastraat
Wegafzetting voor aanvullend bodemonderzoekVan maandag 10 januari tot en met 14 januari 2011 zijn er 's nachts wegafzettingen bij het Europaplein voor aanvullend bodemonderzoek.
December 2010Beroepstermijn Bestemmingsplannen A2 Traverse en A2 Mariënwaard begonnen (geplaatst 27 december 2010)Vanaf 27 december 2010 tot en met 7 februari 2011 liggen de Bestemmingsplannen A2 Traverse en A2 Mariënwaard ter visie
Informatiecentrum gesloten vanaf 24 december 2010 tot en met 2 januari 2011 (geplaatst 20 december 2010)In verband met de feestdagen is het Informatiecentrum in de laatste week van 2010 gesloten.
Gemeenteraad Maastricht stelt Bestemmingsplannen A2 Traverse en A2 Mariënwaard vast (geplaatst 15 december 2010)Op dinsdag 14 december heeft de gemeenteraad de Bestemmingsplannen vastgesteld.
November 2010Uitvoering tunnel Maastricht stap dichterbij (geplaatst 26 november 2010)Minister Schultz van Haegen ondertekent Tracébesluit voor A2 Passage Maastricht. Dit is de laatste stap voordat de bouw van het ontbrekende deel snelweg in 2011 kan beginnen.
Tracébesluit ter inzage (bijgewerkt 9 december 2010)Minister Schultz van Haegen heeft het Tracébesluit ‘A2 Passage Maastricht’ ondertekend. Dit Tracébesluit ligt van donderdag 9 december 2010 tot en met donderdag 20 januari 2011 ter inzage. Het is onder meer in te zien via www.centrumpp.nl.
Archeologische opgravingen diverse locaties Landgoederenzone (geplaatst 19 november 2010)Vanaf maandag 22 november zal de firma ADC Archeo Projecten in opdracht van Avenue2 archeologisch waardevolle vondsten opgraven in de bodem van de Landgoederenzone.
Zienswijzen OTB en OBP's vanaf vandaag online (geplaatst 12 november 2010)De zienswijzen op het Ontwerp-Tracébesluit A2 Passage van het Rijk zijn gebundeld door het Centrum Publieksparticipatie. Zienswijzen op de Ontwerp-Bestemmingsplannen A2 Traverse en A2 Mariënwaard kunt u downloaden via www.maastricht.nl.
Archeologisch onderzoek en opgraving Landgoederenzone (geplaatst 12 november 2010)Op 15 november start ADC ArcheoProjecten in opdracht van Avenue2 een archeologisch onderzoek in de Landgoederenzone ter hoogte van Meerssenhoven.
Aanvullend bodemonderzoek A2-plangebied (geplaatst 12 november 2010)In de periode van 15 november 2010 tot en met ongeveer 15 januari 2011 laat Avenue2 extra bodemonderzoek uitvoeren naar de kwaliteit van de grond en het grondwater.
Bodemonderzoek Geusseltvijver (geplaatst 8 november 2010)In de week van 8 november zullen medewerkers van Geonius of Franssen Milieutechniek de bodemkwaliteit van de Geusseltvijver onderzoeken. Werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 – 17.00 uur. Mogelijk veroorzaakt de motor van het bootje enige geluidhinder.
Voorbereidende werkzaamheden voor gasleiding (geplaatst 1 november 2010)In de week van 1 november zullen medewerkers van de firma Facto landmeetkundige werkzaamheden uitvoeren in de omgeving van Viaductweg, Nazareth en Geusseltpark.
A2-School Maastricht van start (geplaatst 1 november 2010)Wethouder André Willems heeft op 1 november, het officiële startsein gegeven voor de A2-School Maastricht. Het betreft een maatwerkopleiding waar uitkeringsgerechtigden met een geringe kans op de arbeidsmarkt geschoold worden in werkzaamheden die specifiek gericht zijn op de aanleg van de A2-tunnel.
Oktober 2010120 reacties op Ontwerp-Bestemmingsplannen A2 Traverse en A2 MariënwaardEr zijn in totaal 120 zienswijzen ontvangen door gemeente Maastricht; waarvan 42 zienswijzen zijn doorgestuurd vanuit het Ontwerp-Tracébesluit en milieueffectrapport (OTB/MER).
Inspraaktermijn Ontwerp-Bestemmingsplannen afgerond (geplaatst 19 oktober 2010)Van 6 september tot en met 18 oktober 2010 kon iedereen reageren op de Ontwerp-Bestemmingsplannen
Start bouwwerkzaamheden ecoducten (geplaatst 15 oktober 2010)De werkzaamheden voor de ecoducten Bunderbosch en Kalverbosch starten in de week van 18 oktober en duren naar verwachting tot eind 2011.
Informatie 'Situatie tijdens de bouw' digitaal beschikbaar (geplaatst 13 oktober 2010)Voor 15 deelgebieden is in kaart gebracht waar de tijdelijke A2 komt te liggen, welke soort werkzaamheden wanneer zijn gepland en welke maatregelen worden genomen om de overlast te beperken. Vanaf woensdag 13 oktober 2010 kunt u de informatiekaarten downloaden via onze homepage.
Proefsleuven voor kabels en leidingen (geplaatst 11 oktober 2010)Vanaf 11 oktober start proefsleuvenonderzoek bij de Meerssenerweg en Marathonweg. Het onderzoek wordt overdag uitgevoerd tussen 7.00 uur en 17.00 uur
Verkeersonderzoek (geplaatst 5 oktober 2010)Vanaf deze week zal een verkeersonderzoek worden uitgevoerd om de huidige verkeerssituatie in beeld te brengen. Het betreft een visueel onderzoek waarbij auto's geteld worden.
Opening van de eerste tijdelijke brug (geplaatst 5 oktober 2010)De tijdelijke fiets- en voetgangersbrug is vanaf 5 oktober toegankelijk voor iedereen. De brug waarborgt de verkeersveiligheid van voetgangers en fietsers tijdens de bouw. Hij is op verzoek van de Centrale Ouderraad en de directie van het Sint Maartenscollege vervroegd aangelegd.
Opening van de eerste tijdelijke brug (geplaatst 5 oktober 2010)De eerste tijdelijke brug wordt dinsdag 5 oktober geopend door wethouder Albert Nuss en Avenue2 directeur Frits van de Kerk. Het programma begint om 14.00 uur in het Sint Maartenscollege
Weekendwerk rondom knooppunt Kruisdonk uitgesteldIn het weekend van vrijdagavond 18 tot maandagochtend 21 september moet verkeer rekening houden met grote verkeershinder
Inspraak op Ontwerp-Bestemmingsplannen nog tot en met 18 oktober (geplaatst 1 oktober 2010)Tot en met maandag 18 oktober kunt u nog reageren op de Ontwerp-Bestemmingsplannen A2 Traverse en A2 Mariënwaard
September 2010Eerste tijdelijk brug geplaatst (geplaatst 20 september 2010)In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september is de eerste tijdelijke brug geplaatst. Om de verkeershinder tot een minimum te beperken werden de werkzaamheden 's nachts uitgevoerd.
Voorbereidende werkzaamheden ecoduct Kruisberg (geplaatst 20 september 2010)Van 20 september tot en met 23 september worden dassenrasters geplaatst in de berm langs de Vliegveldweg.
Bodemonderzoek (geplaatst 10 september 2010)Vanaf maandag 13 september 2010 wordt bodemonderzoek uitgevoerd bij het Koningsplein.Op verschillende plekken wordt grond opgegraven en getest.
Plaatsing eerste tijdelijke brug week verschoven (geplaatst 10 september 2010)Bij de voorbereidende werkzaamheden is een belangrijke kabel bloot gelegd die extra moet worden 'verpakt' om veilig verder te kunnen werken. Dit zorgt voor enkele dagen meer werk
Ontwerp-Bestemmingsplannen A2 Traverse en A2 Mariënwaard ter inzage (geplaatst 6 september 2010)Van maandag 6 september tot en met maandag 18 oktober 2010 liggen de Ontwerp-Bestemmingsplannen (OBP) A2 Traverse en A2 Mariënwaard ter inzage. U kunt hierop reageren!
Persbericht: Ontwerpbestemmingsplannen A2 Traverse en A2 Mariënwaard ter inzage (geplaatst 6 september 2010)Van maandag 6 september tot en met maandag 18 oktober 2010 liggen de Ontwerp-Bestemmingsplannen (OBP) A2 Traverse en A2 Mariënwaard ter inzage. Iedereen kan hierop reageren.
Maastricht gaat slim reizen (geplaatst 6 september 2010)Werkgevers, aanbieders van mobilteitsdiensten en overheden maken afspraken over bereikbaarheid regio Maastricht
Augustus 2010140 zienswijzen op het Ontwerp-Tracébesluit en Milieueffectrapport (geplaatst 26 augustus 2010)Er zijn in totaal 140 zienswijzen ontvangen door het Centrum Publieksparticipatie, dat namens het Ministerie van Verkeer en Waterstaat de inspraakprocedure begeleidt.
Plaatsing eerste tijdelijke brug (geplaatst 23 augustus 2010)Op 30 augustus start de aanleg van de eerste tijdelijke brug voor langzaam verkeer over de tijdelijke A2. Deze komt tussen het Koningsplein en de Prof. Cobbenhagenstraat, ter hoogte van het voormalige sportterrein van het Sint-Maartenscollege.
Informatiecentrum op 24 en 25 augustus geslotenIn verband met vakantie is het informatiecentrum gesloten op 24 en 25 augustus
Einde inspraaktermijn Ontwerp-Tracébesluit en milieueffectrapport De inspraaktermijn voor het Ontwerp-Tracébesluit en milieueffectrapport is voorbij. Van dinsdag 6 juli tot en met maandag 16 augustus 2010 lagen de OTB/MER-stukken onder de rijksnaam A2 Passage Maastricht ter inzage.
Kapvergunningen aangevraagd (geplaatst 11 augustus 2010)Avenue2 heeft deze week een vergunningaanvraag ingediend voor het kappen van een groot aantal bomen in het A2-plangebied. De bomen moeten verdwijnen in verband met de aanleg van de tunnel en het ombouwen van knooppunt Kruisdonk.
Juli 2010Voorbereidingen werkzaamheden tijdelijke brug (geplaatst 30 juli 2010)De voorbereidingen voor de tijdelijke brug voor langzaam verkeer bij het Sint Maartenscollege gaan door. Op donderdag 5 augustus zal worden gestart met het kappen van bomen.
Inspraak OTB/MER halverwege (geplaatst 22 juli 2010)Tot en met maandag 16 augustus kunt u nog reageren op het Ontwerp-Tracébesluit en milieueffectrapport A2 Passage Maastricht
Start inspraak OTB/MER (geplaatst 6 juli 2010)Vanaf 6 juli tot en met 16 augustus 2010 liggen het Ontwerp-Tracébesluit en milieueffectrapport A2 Passage Maastricht ter inzage. Iedereen kan hierop reageren.
Nieuwsbrief Ma2stricht Actueel, juli 2010 (geplaatst 5 juli 2010)Vanaf 5 juli wordt de nieuwsbrief Ma2stricht Actueel verspreid. Inwoners van de A2-buurten en andere belangstellenden zullen de nieuwe nieuwsbrief ontvangen. In deze editie vooral aandacht voor het begin van de inspraak over het OBT/MER
Uitvoering project A2 Maastricht stap dichterbij (geplaatst 2 juli 2010)Ministers Eurlings en Huizinga ondertekenen Ontwerp-Tracébesluit voor A2 Passage Maastricht
Juni 2010Vooraankondiging Ontwerp-Tracébesluit en milieueffectrapport ter inzage (geplaatst 25 juni 2010)Van dinsdag 6 juli tot en met maandag 16 augustus 2010 liggen het Ontwerp-Tracébesluit (OTB) en milieueffectrapport (MER) onder de rijksnaam A2 Passage Maastricht ter inzage.
Archeologisch onderzoek (geplaatst 15 juni 2010)De komende weken onderzoekt Avenue2 of er archeologisch waardevolle vondsten en sporen in de bodem van de Landgoederenzone zitten.
Geohydrologisch onderzoek (geplaatst 11 juni 2010)Aannemer Avenue2 laat de komende maanden geohydrologisch onderzoek uitvoeren in de omgeving van de President Rooseveltlaan en Voltastraat. Het onderzoek bestaat uit verschillende proeven, zoals een pompproef, een tracerproef en een falling head proef.
Meetwerkzaamheden Kruisdonk (geplaatst 7 juni 2010)Van maandag 7 juni tot en met vrijdag 11 juni worden verschillende kunstwerken (o.a. viaducten) ingemeten bij Kruisdonk
Mei 2010Tunnelveiligheid (geplaatst 28 mei 2010)De A2-tunnel Maastricht wordt een veilige tunnel voorzien van de benodigde veiligheidsvoorzieningen
Dag van het Park (geplaatst 19 mei 2010) Wethouder Albert Nuss zal, samen met de Bomenstichting en de ANWB, op zondag 30 mei, de door Avenue2 geschonken ‘Groene Loper’-lindeboom feestelijk onthullen.
Special Maastricht Bereikbaar (geplaatst 4 mei 2010)Maastricht Bereikbaar is een speciale nieuwsbrief over mobiliteit en bereikbaarheid voor ondernemers, werknemers en hun zakenrelaties.
April 2010Vervolg voorbereidende onderzoeken ecoduct Kruisberg (geplaatst 26 april 2010)Voor de realisatie van de ecoducten, over de A2 ter hoogte van Meerssen/Bunde, worden de komende periode voorbereidende onderzoeken uitgevoerd. Avenue2 voert grondboringen uit om de opbouw van de ondergrond te beoordelen.
Eerste tijdelijke brug voor Sint Maartenscollege (geplaatst 19 april 2010)Avenue2-directeur Frits van de Kerk heeft op 17 april bekend gemaakt dat de eerste tijdelijk brug voor fietsers en voetgangers in de tweede helft van dit jaar vervroegd wordt aangelegd.
Voorbereidende onderzoeken ecoduct Kruisberg (geplaatst 12 april 2010)Voor de realisatie van de ecoducten over de A2, ter hoogte van Meerssen/Bunde, worden de komende periode voorbereidende onderzoeken uitgevoerd. Avenue2 voert grondboringen uit om de opbouw van de ondergrond te beoordelen.
Nieuwsbrief Maastricht Bereikbaar (geplaatst 2 april 2010)Maastricht Bereikbaar is een speciale nieuwsbrief over mobiliteit en bereikbaarheid voor ondernemers, werknemers en hun zakenrelaties.
Maart 2010Start voorbereidende werkzaamheden ecoduct Kruisberg (geplaatst 18 maart 2010)Op 11 maart heeft de Stuurgroep A2 Maastricht besloten het ecoduct Kruisberg toe te voegen aan A2 Maastricht. De voorbereidende werkzaamheden starten op 22 maart. Van 22 maart tot en met 24 maart worden bomen gerooid.
Kalksteenboringen (geplaatst 12 maart 2010)Vanaf maandag 15 maart zal de firma Stölben overdag kalksteenboringen uitvoeren. De boringen starten bij knooppunt Europaplein en verplaatsten zich gedurende ongeveer 5 weken langs de A2-passage richting knooppunt de Geusselt.
Ruim 41.000 reizigers worden uitgenodigd voor deelname onderzoek reisgedrag (geplaatst 12 maart 2010)Het programmabureau Maastricht-Bereikbaar.nl heeft van 2 tot en met 8 maart een grote kentekenregistratie gehouden op de in- en uitvalswegen rond Maastricht. Op zeven locaties zijn met behulp van camera’s de inkomende en uitgaande auto’s geregistreerd.
Veldonderzoek (geplaatst 5 maart 2010)Vanaf vrijdagavond 12 maart zal de firma DMT geofysisch veldonderzoek verrichten. Het veldonderzoek wordt uitgevoerd van ’s avonds 20:00 uur tot ’s ochtends 5:00 uur. Het onderzoek zal plaatsvinden bij knooppunten de Geusselt en Europaplein en op de middenberm van de A2.
Kentekenonderzoek in Maastricht (geplaatst 1 maart 2010)Van 2 tot en met 8 maart 2010 wordt een kentekenonderzoek gehouden in opdracht van het programmabureau Maastricht-Bereikbaar.
Ecoduct Kruisberg toegevoegd aan A2 Maastricht (geplaatst 1 maart 2010)Over de A2 ter hoogte van Meerssen/Bunde komt het ecoduct Kruisberg. Versterking van de natuur in de Landgoederenzone is één van de doelstellingen van A2 Maastricht, daarom heeft Rijkswaterstaat gevraagd om het ecoduct Kruisberg toe te voegen aan het project.
Februari 2010Bodemonderzoek (geplaatst 11 februari 2010)Van eind februari tot eind maart zal aanvullend bodemonderzoek worden gedaan. Het onderzoek duurt in totaal ongeveer zes weken. In het hele A2-plangebied zal op verschillende plaatsen worden onderzocht hoe de bodem is opgebouwd.
Avenue2 en de gemeente Maastricht ondertekenen convenant A2school (geplaatst 5 februari 2010)75 Leerwerkplekken per jaar gedurende de gehele looptijd van de realisatie van de Groene Loper én de A2school neemt de selectie en training van deze mensen op zich via een één loket systeem.
Aanpak luchtkwaliteit (geplaatst 3 februari 2010)De Groene Loper voor A2 Maastricht voldoet aan de hoogste wettelijke normen voor luchtkwaliteit, óók bij de tunnelmonden. Kijk voor meer info onder Wat/Luchtkwaliteit en Meer weten/Vraag en antwoord.
Januari 2010Oud nieuws: Vervoer gevaarlijke stoffen door bovenste tunnelbuis (geplaatst 13 januari 2010)Deze week heeft Dagblad de Limburger aandacht besteed aan het vervoer van gevaarlijke stoffen via de bovenste tunnelbuis. Inhoudelijk is het artikel correct. Alleen betreft het geen nieuwe ontwikkeling.
December 2009Nieuwsbrief Ma2stricht Actueel, december 2009 (geplaatst 21 december 2009)Vanaf 21 december wordt de nieuwsbrief Ma2stricht Actueel verspreid. Inwoners van de A2-buurten en andere belangstellende zullen de nieuwe nieuwsbrief ontvangen. In deze editie o.a. aandacht voor de opening Groene voorLoper, eindejaarsbalans, Avenue2 bedankt Maastricht en veel meer.
November 2009Gemeenteflat wordt Rijksmonument (geplaatst 27 november 2009)Via een persbericht heeft de gemeente Maastricht laten weten, dat de rijksdienst voor het cultureel erfgoed de zogenaamde Gemeenteflat, langs de A2 aan het Koningsplein in Maastricht officieel heeft aangewezen als rijksmonument.
Voorbereidingen aanleg Groene voorLoper voor A2 Maastricht (geplaatst 18 november 2009)Zoals bekend is verbetering van de leefomgeving een van de belangrijkste doelstellingen van het project A2 Maastricht. Daarom wordt een schaalmodel op ware grootte van de Groene Loper voor voetgangers nu aangelegd in het Geusseltpark.
Tijdelijke huurders geïnteresseerd in vervangende woning (geplaatst 12 november 2009)Zo’n 60 procent van de tijdelijke huurders heeft gereageerd op de informatiebrief van 5 oktober jl.
Oktober 2009Metingen langs A2 (geplaatst 12 oktober 2009)Vorige week zijn de tijdelijke huurders aan de Pres. Rooseveltaan, Viaductweg en Prof. Cobbenhagenstraat geïnformeerd over de periode dat ze per blok nog kunnen blijven wonen.
Contract ondertekend (geplaatst 7 oktober 2009)De Groene Loper wordt uitgerold voor A2 Maastricht. Woensdag 7 oktober 2009 hebben het ministerie voor Verkeer en Waterstaat, gemeente Maastricht en Avenue2 het contract voor de uitvoering voor het totale project A2 Maastricht ondertekend.
Helderheid over sloop voor tijdelijke huurders Pres. Rooseveltlaan, Prof. Cobbenhagenstraat en Viaductweg (geplaatst 6 oktober 2009)Maandag 5 oktober 2009 hebben tijdelijke huurders aan de Pres. Rooseveltlaan, Prof. Cobbenhagenstraat en Viaductweg een brief ontvangen over de planning van de sloop voor project A2 Maastricht.
September 2009A2 Maastricht en de nieuwe Crisis- en herstelwet (geplaatst 21 september 2009)Op dinsdag 15 september 2009, tijdens Prinsjesdag, is het wetsvoorstel Crisis- en Herstelwet gepresenteerd. Dankzij de speciale wet kunnen verkeersprojecten volgens plan doorgaan.
Samen houden we Maastricht bereikbaar! (geplaatst 4 september 2009)Vandaag hebben ruim 50 vertegenwoorigers van bedrijfsleven, belangenorganisatie en overheid een intentieverklaring getekend om gezamenlijk maatregelen te treffen voor de opvang van 10% groei van het autoverkeer tussen 2010 en 2016.
Augustus 2009Bereikbaarheid tijdens de bouw (geplaatst 10 augustus 2009)De bouw van de tunnel en de Groene Loper is een omvangrijk project. Het beïnvloedt voor een lange periode de woon-, werk- en leefsituatie in de stad. In dit bericht leest u welke maatregelen Avenue2 neemt om de bereikbaarheid van de stad tijdens de uitvoering van het plan zo goed mogelijk te houden.
Juli 2009Speciaal voor bedrijfsleven: Maastricht Bereikbaar (geplaatst 23 juli 2009)Maastricht bereikbaar is een vrij nieuwe, speciale nieuwsbrief over mobiliteit en bereikbaarheid voor ondernemers, werknemers en hun zakenrelaties. In de tweede editie leest u over het winnende plan voor A2 Maastricht; de ‘Groene Loper’ van Avenue2.
Maastricht krijgt 15 miljoen euro extra uit Europees fonds (geplaatst 15 juli 2009)Maastricht heeft 15 miljoen euro extra van de Europese Commissie weten te krijgen voor de aanpak van de economische crisis. Het geld komt uit het Europese fonds om versneld infrastructurele projecten te starten in het kader van de crisisbestrijding. De extra bijdrage van 15 miljoen is beschikbaar gesteld voor het Project A2 Maastricht(aanleg A2-tunnel en gebiedsontwikkeling) en komt boven op de reeds eerder toegezegde Europese subsidies van in totaal 2,5 miljoen euro voor planontwikkeling.
Juni 2009Definitief plan voor realisatie A2 Maastricht bekend (geplaatst 25 juni 2009)Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft vandaag, namens de stuurgroep, bekend gemaakt dat het project A2 Maastricht gerealiseerd wordt door de marktpartij Avenue2.
Mei 2009Nieuwe mijlpaal aanbesteding A2 Maastricht (geplaatst 20 mei 2009)Drie definitieve inschrijvingen van de marktpartijen markeren een nieuwe mijlpaal in de aanbesteding voor A2 Maastricht.