EUROPAPLEIN

AFBOUWWERKZAAMHEDEN TIJDELIJKE VIADUCTEN KENNEDYSINGEL

Bijgewerkt op 2 april 2012

Sinds januari 2012 is Avenue2 bezig met voorbereidingen voor het verleggen van de Kennedysingel. De verlegging is nodig omdat de bouwkuipen bij het Europaplein en de Nassaulaan-West op elkaar moeten aansluiten. Het westelijk deel van de Kennedysingel – ter hoogte van Europaplein - wordt doorbroken om die aansluiting mogelijk te maken.
Tijdelijke viaducten
Voor de verlegging van de Kennedysingel worden 2 tijdelijke viaducten geplaatst aan de zuidzijde van de Kennedysingel. Eén viaduct boven de huidige bouwkuip, het tweede viaduct boven de N2. De viaducten vormen als het ware een ‘brug’ boven de bouwkuipen van de Nassaulaan-West en Europaplein. Inmiddels zijn de steunpunten van de viaducten gereed. In het weekend van 9 tot en met 11 maart 2012 werden de brugdekken (zogenaamde liggers) van het viaduct boven de bouwkuip geplaatst.
Van maandag 26 maart tot en met donderdag 29 maart 2012 werden de brugdekken boven de N2 geplaatst.
Afbouwwerkzaamheden tijdelijke viaducten
Nadat de liggers van het viaduct boven de N2 zijn geplaatst, vinden nog gedurende enkele weken afbouwwerkzaamheden plaats. Zo moeten de nieuwe rijbanen uitgevuld en geasfalteerd worden, de wegmarkeringen worden aangebracht en de verkeersregelinstallatie (verkeerslichten) wordt aangepast. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, kan het verkeer gebruik gaan maken van de nieuwe viaducten. 

In de nachten van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 april 2012 worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd.

Vanaf zaterdag 14 april – 06.00 uur - kan het verkeer in beide rijrichtingen gebruik maken van de verlegde Kennedysingel.

Door onvoorziene omstandigheden kunnen wijzigingen in deze planning optreden. Indien wijzigingen optreden, worden deze via onze website en voortgangsberichten bekendgemaakt.

auto

Verkeersmaatregelen richting Cadier en Keer, N2 en Eindhoven


  • Dinsdag 3 april tot en met donderdag 5 april 2012 van 20.00-06.00 uur: rijstrookafzetting;
  • Dinsdag 10 april van 20.00-06.00 uur: rijstrookafzetting;
  • Woensdag 11 en donderdag 12 april 2012 van 20.00-06.00 uur: rijrichting Cadier en Keer afgesloten voor verkeer tussen Avenue Céramique en het spoorviaduct (voor omleidingsroutes richting Cadier en Keer, N2 en Eindhoven, zie kaartjes hiernaast);
  • Vrijdag 13 april 2012 van 20.00 tot 06.00 uur: rijstrookafzetting.
Tijdens rijstrookafzettingen zijn géén omleidingsroutes van kracht.

Zaterdag 14 april 2012 kan het verkeer vanaf 06.00 uur op de verlegde zuidbaan van de Kennedysingel richting Cadier en Keer rijden.

Verkeer richting Centrum:
Woensdag 4 en donderdag 5 april van 20.00-06.00 uur: rijstrookafzetting;
Woensdag 11 en donderdag 12 april van 20.00-06.00 uur: rijstrookafzetting;

Zaterdag 14 april 2012 kan het verkeer vanaf 06.00 uur op de verlegde noordbaan van de Kennedysingel richting Centrum rijden.

auto

Verkeersmaatregelen toerit Luik


De toerit richting Luik - ter hoogte van de Gerardusweg - is vanaf dinsdag 10 april tot en met donderdag 12 april, 06.00 uur afgesloten voor verkeer. Verkeer richting Wyckerpoort-Zuid wordt tijdens de afsluiting vanaf de Kennedysingel omgeleid naar de Scharnerweg. Voor omleidingsroutes, zie de kaartjes hieronder.

Omleidingsroute richting Luik Omleidingsroute richting Luik
Omleidingsroute richting Wyckerpoort-Zuid Omleidingsroute richting Wyckerpoort-Zuid
Fietsers en bromfietsers ondervinden géén hinder van de werkzaamheden.
Verkeersbewegingen op verlegde Kennedysingel
Alle verkeersbewegingen blijven mogelijk op de verlegde Kennedysingel. Fietsverkeer blijft voorlopig gebruik maken van het huidige fietspad. In de loop van 2012 wordt een fietsbrug over de bouwkuip gelegd en gaan ook (brom)fietsers gebruik maken van de verlegde Kennedysingel. Ook in die nieuwe situatie is er sprake van een fietspad voor tweerichtingsverkeer. Zie hiervoor ook de afbeelding aan de bovenzijde van deze pagina.
Vooruitblik
Na ingebruikname van de verlegging, wordt het westelijk deel van de oorspronkelijke Kennedysingel verwijderd. De bouwkuipen bij het Europaplein en de Nassaulaan-West kunnen dan op elkaar aangesloten worden.
De viaducten blijven beide in gebruik tot medio 2013. Daarna zijn opnieuw aanpassingen nodig voor onder andere de bouw van het zuidelijke dienstgebouw. In dit dienstgebouw komen machines te staan voor de technische inrichting – zoals een signaleringssyteem en verlichting - in de tunnel.
Fotografie: Reen van Beek