WERKEN AAN DE (SNEL)WEG

Snel naar:

Weg(en)werk op een rij

Weersafhankelijk

Let op; bij slecht weer, bijvoorbeeld teveel regen of vorst, kunnen werkzaamheden worden
uitgesteld. Dat geldt met name voor de komende weken, met nachttemperaturen onder het minpunt. Zo gaat het asfaltwerk in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 februari naar alle waarschijnlijkheid niet door. Maar uitstel is geen afstel: zodra het weer het toelaat, plannen we de asfaltreparaties opnieuw in!

ASFALTREPARATIES A2/N2

Geplaatst op 2 februari 2015

Automobilisten op de A2/N2 hebben het waarschijnlijk al gezien:  tussen ANWB-flat en Voltastraat zijn scheuren in het wegdek ontstaan. Reparatie is nodig, maar niet per direct noodzakelijk. Om verkeer overdag zo min mogelijk te hinderen, staat er daarom avond-
en nachtwerk op stapel.

Scheuren in het wegdek
De scheuren in het wegdek zijn ontstaan door het uittrillen van damwandplanken, direct langs de A2/N2. Trillingen zijn niet alleen boven-, maar ook ondergronds merkbaar. Meestal levert dat geen problemen op, maar soms zijn kleine verschuivingen in de ondergrond mogelijk. Dat is met name vervelend onder asfalt, dat dan mee schuift. Zo kan een scheur in het wegdek ontstaan.
Tussen ANWB-flat en Voltastraat zitten scheuren in het asfalt Tussen ANWB-flat en Voltastraat zitten scheuren in het asfalt
Vinger aan de pols
Tijdens het uittrillen nemen we alle mogelijk voorzorgsmaatregelen. Van het aanvullen met grond rondom de damwandplanken tot en met het aanpassen van de trilmethode. Met trillingsmeters houden we de omgeving voortdurend in de gaten. Het wegdek van de A2/N2 inspecteren we dagelijks, zodat mogelijke scheuren snel worden opgemerkt.

Hinder
Omdat er wordt gewerkt met machines kunnen omwonenden geluidsoverlast ervaren. Met name het opbreken van asfalt (frezen) in de avond/nacht zorgt voor geluidshinder. Zeker omdat er dan minder omgevingsgeluid is. Bouwlampen worden zoveel mogelijk op het werk gericht.

auto

Verkeersmaatregelen


Donderdag 5 februari, 20.00 uur tot vrijdag 6 februari, 06.00 uur:
  • A2/N2 richting Eindhoven tussen knooppunt Europaplein en kruispunt Geusselt afgesloten.

Donderdag 26 februari, 20.00 uur tot vrijdag 27 februari, 06.00 uur:
  • A2/N2 richting Eindhoven tussen knooppunt Europaplein en kruispunt Geusselt afgesloten.

Kijk voor actuele reisinformatie en omleidingsroutes op de website van Maastricht Bereikbaar.
Fotografie: A2 Maastricht