Let op: grote verkeershinder!

Tijdens het hele weekend gelden rijstrookbeperkingen en omleidingen, met grote hinder
als gevolg. Weggebruikers moeten rekenen op extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan 30 minuten.

Blijf ons volgen via Twitter.

WEEKENDWERK EN VERKEERSHINDER BIJ GEUSSELT 7-10 SEPTEMBER

Geplaatst op 4 september 2012

In juni en juli van dit jaar zijn kleine verzakkingen ontstaan in het asfalt vóór kruispunt Geusselt (rijbaan Eindhoven-Luik), waarbij het nagenoeg om dezelfde locatie ging. Er zijn direct spoedreparaties uitgevoerd. Sindsdien vinden dagelijks meerdere inspectierondes plaats, om te kunnen ingrijpen als dat nodig is en zo de verkeersveiligheid optimaal te waarborgen. Om die reden zijn ook in de avond en nacht van vrijdag 31 augustus op 1 september tijdelijke maatregelen getroffen.

Het is nog niet duidelijk waardoor de asfaltverzakkingen ontstaan. Het onderzoek dat tot nu toe is verricht, laat nog geen definitieve oorzaak zien. In het weekend van vrijdag 7 september gaat het onderzoek daarom verder. 

Wat gaat gebeuren?
Om de mogelijke oorzaak van de asfaltverzakkingen vast te kunnen stellen, is het nodig op de locatie van de verzakkingen en in de directe omgeving daarvan, het wegdek van de A2 open te maken. Het gaat dan om het gedeelte tussen de Geusseltkruising en de derde Nazarethflat (bekeken van het kruispunt). Hier wordt het bestaande asfalt verwijderd en de grond weggegraven. Zo kan de ondergrond van het wegdek nauwkeurig worden onderzocht en eventueel herstel plaatsvinden. 

Waar en wanneer?
De werkzaamheden duren van vrijdagavond 7 september 21.00 uur tot en met maandagochtend 10 september 06.00 uur. Er wordt dan - zowel overdag als ’s nachts - gewerkt op de A2 vóór kruispunt Geusselt, tussen de kruising en de derde Nazarethflat. 

Gevolgen 

Voor verkeer
Om het werk veilig uit te kunnen voeren, zijn tijdens het hele weekend - zowel overdag als ’s nachts - verkeersmaatregelen nodig bij kruispunt Geusselt in Maastricht:
  • al het verkeer vanuit Eindhoven wordt vóór kruispunt Geusselt (voor de verkeerslichten) verdeeld over twee opstelstroken; 
  • op de A2/N2 is in beide rijrichtingen (Eindhoven-Luik en Luik-Eindhoven) een beperkt aantal rijstroken beschikbaar;      
  • verkeer op de A2 vanuit Eindhoven kan niet links afslaan naar de Terblijterweg (richting Berg en Terblijt en Valkenburg) en wordt omgeleid via N2, afrit Cadier en Keer, John F. Kennedysingel, toerit N2 naar Terblijterweg. Kortom: keren bij knooppunt Europaplein.                

Rechtdoorgaand verkeer op de A2/N2 - richting Eindhoven of Luik - blijft altijd mogelijk. Verkeer van en naar de Viaductweg kan doorrijden. Ook verkeer vanuit de Terblijterweg is mogelijk.

Extra reistijd
Alle weggebruikers moeten bij kruispunt Geusselt rekening houden met extra reistijd door een beperkt aantal opstel- en rijstroken en omleidingen. Voor verkeer vanuit Eindhoven naar Maastricht/Luik loopt de vertraging overdag op tot meer dan 30 minuten. 

Adviesroutes
Verkeer vanuit Eindhoven met bestemming Luik en verder wordt geadviseerd om vanaf knooppunt Kerensheide de A76/E314 (richting België) aan te houden en vervolgens bij knooppunt Lummen de E313 naar Luik te volgen.  

Buiten worden omleidingsroutes met gele borden aangegeven.
Voor actuele verkeersinformatie kunt u terecht op www.maastrichtbereikbaar.nl of www.vananaarbeter.nl.

Voor omwonenden
Werkzaamheden vinden overdag én ‘s nachts plaats. Tijdens de nachten wordt doorgewerkt, omdat er dan minder verkeer op de A2/N2 is. Voor omwonenden betekent dit dat zij het hele weekend veel overlast hebben. Er wordt namelijk gewerkt met (zware) machines. Met name het opbreken van asfalt en graafwerkzaamheden in de nacht brengen geluidsoverlast met zich mee, omdat er dan minder omgevingsgeluid is. Ook kunt u last hebben van licht door bouwlampen. Het verdichten van grond met een trilwals kan tot slot trillingen opleveren.