KRUISDONK

Alle A2-werkzaamheden ten noorden van de Severenstraat

Volledig knooppunt

De aansluiting tussen de A2 en A79 en de verbinding naar bedrijventerrein Beatrixhaven zijn sinds 24 juli 2014 open voor verkeer. Dat zijn de nummers A t/m G uit het overzicht hieronder. H en I volgen na ingebruikname van de tunnel (eind 2016).

Van A naar B

Hier bekijkt u de filmpjes met de rijroutes bij Kruisdonk, Geusselt en Europaplein (na realisatie tunnel).

Blijf op de hoogte!

KRUISDONK

Huidige werkzaamheden

Nieuwe Limmelderweg  

  • Doorstroming in de tijdelijke situatie (lees meer)
  • Nieuwe natuur bij Kruisdonk en Buitengoed Geul en Maas (lees meer)
  • Open voor verkeer: Nieuwe Limmelderweg als directe verbinding tussen bedrijventerrein Beatrixhaven en de A2/A79 naar het noorden (lees meer)
  • Voorrangssituatie kruising Hoekerweg - Fregatweg tijdelijk aangepast (lees meer)
  • Kunstwerken voor A2 Maastricht (lees meer)

Knooppunt Kruisdonk            

  • Doorstroming in de tijdelijke situatie (lees meer)
  • Aanplant van groen tussen de nieuwe wegen (lees meer)
  • Monitoring en afstelling van verkeerslichten bij Kruisdonk (lees meer)
  • Open voor verkeer: volledig knooppunt Kruisdonk (lees meer)
  • Open voor verkeer: Nieuwe Limmelderweg als directe verbinding tussen bedrijventerrein Beatrixhaven en de A2/A79 naar het noorden (lees meer

Werk in de wijk          

Grootste hinderklussen en belangrijkste mijlpalen 2015

In de berichtgeving naar de omgeving werkt A2 Maastricht elk jaar met een top vijf van grootste hinderklussen en belangrijkste mijlpalen. Zo geven we omwonenden, weggebruikers en geïnteresseerden een vooruitblik op wat komen gaat. Wat kunt u in 2015 van ons verwachten? Lees meer.

Werk langs de weg...

In de zomer 2014 zijn de wegenbouwers gestart op het vrijliggende asfalt ten westen van de bestaande A2 en A79 richting Maastricht, tussen Kruisdonk en de Severenstraat. Deze rijbanen sluiten in de eindsituatie aan op de bovenste tunnelbuizen richting zuiden en kruispunt Geusselt. Inmiddels zijn hier riool- en mantelbuizen aangelegd, bermsloten gegraven voor de wegafwatering en een ecoduiker verlengd. Op een aantal locaties is de wegfundering onder handen worden genomen, of juist nieuw aangelegd voor de toekomstige verbindingen. De asfaltdeklaag wordt medio 2015 aangebracht. In de tussentijd zijn we hier onder andere bezig met het afwerken van bermen, plaatsen van lichtmasten, aanbrengen van vangrails en monteren van verkeersportalen, waaraan bewegwijzering komt te hangen. Volop activiteit dus voor onze wegenbouwers en mannen van verkeerstechniek. U ziet ze weer langs de weg!

Weet u 't nog?

Eind oktober 2012 reden we het nieuwe viaduct A2/A79 bij knooppunt Kruisdonk op z'n plek.

DAG VAN DE BOUW 2015

Dag van de Bouw 2014 Dag van de Bouw 2014
Op zaterdag 13 juni 2015 was het weer zo ver, de jaarlijkse Dag van de Bouw. Ook dit jaar kon u weer een bezoekje brengen in de tunnel. Wilt u meer weten? Klik dan hier.