KNALLEN OMGEVING EUROPAPLEIN

Geplaatst op 12 oktober 2012

In de omgeving van Europaplein werden omwonenden de afgelopen twee nachten rond 06.30 uur opgeschrikt door harde knallen. Voor sommige mensen leken de knallen afkomstig te zijn uit de tunnelbouwkuip bij Europaplein.

Relatie met A2-werk?
Ook medewerkers van Avenue2 hoorden de knallen. Echter, er is geen reden om aan te nemen dat de knallende geluiden worden veroorzaakt door (bouw)activiteiten van Avenue2. Intern onderzoek laat geen bijzonderheden zien. Dagelijks beginnen de werkzaamheden in de tunnelbouwkuip om 07.00 uur.  

Meten is weten
Avenue2 houdt via monitoring zicht op alle onderdelen van de bouwkuip en omgeving. Dat gebeurt met verschillende technieken. Zo zijn spiegeltjes gemonteerd aan woningen waarmee kleine bewegingen nauwkeurig worden gemeten. Maar Avenue2 maakt ook gebruik van onder andere trillingsmeters en peilbuizen (grondwaterstanden). 

Via een geavanceerd systeem krijgt Avenue2 een waarschuwing als sprake is van een afwijking. Als dat nodig is, worden meteen maatregelen genomen. 
 
Wilt u meer weten over monitoring? Kijk dan naar het A2 Actueel journaal van afgelopen 9 september: http://www.youtube.com/watch?v=rdAg_FD1QGg&list=PLB63B09B45B515FCF&index=5&feature=plpp_video

A2 Actueel
In het A2 Actueel-journaal van komende zondag vertelt Allard van Tongeren over grondwaterbemaling en een extra calamiteitenleiding. A2 Actueel wordt iedere zondagavond uitgezonden op L1 TV, na L1NWS (ieder uur vanaf 17.30 uur).
Fotografie: Reen van Beek