TUSSEN SEVERENSTRAAT EN KRUISDONK

Fiets- en voetgangersbrug de Groene Loper
Impressie van brug Wielerbaan Impressie van brug Wielerbaan

Wist je dat...

'fiets- en voetgangersbrug de Groene Loper' de werknaam is? Als de brug vrijdag in gebruik genomen wordt, verandert de naam naar fiets- en voetgangersbrug de 'Wielerbaan'. Waarom twee namen? Lees dat hier.

Let op!

Het is de bedoeling dat de Severentunnel in het voorjaar weer opengaat. Dan sluit ook weer de fiets- en voetgangersbrug, die dan definitief wordt ingericht.

FIETSBRUG OPEN, SEVERENTUNNEL DICHT!

Geplaatst op 24 september 2014

Iets ten noorden van kruispunt Geusselt begon bouwer Avenue2 in juni 2012 met de bouw van een nieuwe verbinding over de A2, de fiets- en voetgangersbrug de Groene Loper. De brug is onderdeel van het totaalplan de Groene Loper en verbindt het Geusseltpark aan de oostzijde van de A2 met de landgoederenzone aan de andere kant.  Het was niet mogelijk de brug in één keer te bouwen. Daarom is de brug in twee fases gebouwd: eerst de oostzijde en vervolgens de westzijde
Bouwfasering van de brug Bouwfasering van de brug
In de loop van vrijdag 26 september - naar verwachting in de late namiddag -  kunnen de eerste (brom)fietsers en voetgangers over de brug. Maar nog niet alle infrastructuur van het pad en de fiets- en voetgangersbrug is dan klaar. Om de nieuwe verbinding vóór de afsluiting van de Severentunnel open te kunnen stellen, is onder andere gewerkt met een tijdelijke verharding, is nog niet het volledige pad tot aan de Meerssenerweg aangelegd en is het groen nog niet geplant. Als de Severentunnel in het voorjaar weer opengaat, dan sluit ook weer de fiets- en voetgangersbrug. Deze wordt dan definitief ingericht. Naar verwachting volgt dan ook de verbinding met het Geusseltpark dat onderdeel is van de Groene Loper.
Nieuwe verbinding over de A2. Nieuwe verbinding over de A2.

Brug open, Severentunnel dicht!

Vanaf maandag 29 september om 07.00 uur sluiten we de Severentunnel – tussen Stadionweg en Kasteel Hillenraadweg  af voor alle verkeer, ook voor (brom)fietsers en voetgangers. Concreet worden automobilisten vanaf maandag 29 september tot in het voorjaar van 2015 omgeleid via kruispunt Geusselt. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen via de nieuwe brug. Omwonenden, bedrijven en winkels blijven bereikbaar. Volg de gele omleidingsborden langs de weg.