WERK AAN DE WEG

Wat is er gebeurd?

Tijdens het uittrillen van damwandplanken zijn trillingen niet alleen boven-, maar ook ondergronds merkbaar. Meestal levert dat geen problemen op, maar soms zijn kleine verschuivingen in de ondergrond mogelijk. Dat is met name vervelend onder asfalt, dat dan mee schuift. Zo kan een scheur in het wegdek ontstaan.

Vinger aan de pols

Tijdens het trillen nemen we alle mogelijke voorzorgsmaatregelen. Van het aanvullen van grond rondom de damwanden tot en met het aanpassen van de trilmethode. Toch kunnen we niet uitsluiten dat er scheuren in het asfalt ontstaan. Daarom monitoren we de omgeving voortdurend en trekken we aan de bel als dat nodig is.

AVOND- EN NACHTAFSLUITING N2 RICHTING EINDHOVEN

Geplaatst op 7 oktober 2014

Bij het uittrillen van de damwandplanken is opnieuw een scheur in het wegdek van de N2 ontstaan. Op dit moment levert de scheur op de rijbaan richting Eindhoven - ter hoogte van het Oranjeplein (Torenflat) - geen gevaar op voor weggebruikers. Voor nu kan verkeer dus gewoon blijven doorrijden. Vanaf 20.00 uur vanavond vindt asfaltherstel plaats.
Vanavond, dinsdag 7 oktober, vanaf 20.00 uur is de N2 richting Eindhoven tussen knooppunt Europaplein en kruispunt Geusselt afgesloten. Verkeer kan dan ook geen gebruik maken van de oprit vanaf de Akersteenweg naar de N2 in noordelijke richting. Naar verwachting duren de asfaltreparaties tot morgenochtend vroeg. Tot die tijd wordt verkeer omgeleid via de Akersteenweg, Vijverdalseweg en Terblijterweg. Automoblisten moeten dan rekening houden met een langere reistijd. De gemeente Maastricht werkt vanavond en vannacht namelijk ook bij de Terblijterweg, voor het verwijderen van de rotonde. Hier worden verkeersregelaars ingezet.
Hinder voor omwonenden
Omdat wordt gewerkt met machines, kunnen omwonenden geluidsoverlast ervaren, met name tijdens het verwijderen (frezen) van asfalt. Om veiligheidsredenen is het daarnaast verplicht dat vrachtwagens bij het achteruitrijden een voortdurend geluidssignaal afgeven. Met name in de late uren kan die ‘achteruitrijdpiep’ hinderlijk zijn.
Trilwerk gaat door
Vandaag gaat het trilwerk gewoon door tot 19.00 uur. De ontstane scheur in het wegdek wordt in de gaten gehouden. Mocht de situatie verslechteren, dan wordt het trilwerk mogelijk al eerder stilgelegd en/of vindt een rijstrookafzetting op de N2 plaats.

Opgelet
Ook morgen wordt er nog getrild langs de N2 bij het Oranjeplein, maar dan dichter bij de Scharnerweg. Het wegdek van de N2 is hier al slecht. Asfaltreparaties ter plaatse zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden, ingepland voor de avond en nacht van maandag 13 op dinsdag 14 oktober. Mocht het zo zijn dat door het uittrillen van damwandplanken het wegdek verslechterd, dan kan het zijn dat deze herstelwerkzaamheden naar voren worden gehaald, en mogelijk al morgenavond en -nacht (van woensdag 8 op donderdag 9 oktober) worden uitgevoerd. We houden u op de hoogte!
Blijf op de hoogte
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Houd dan de berichtgeving op deze website in de gaten of volg ons op Twitter via @A2_Maastricht.
Fotografie: Reen van Beek, A2 Maastricht