A79 EN A2 TUSSEN KRUISDONK EN GEUSSELT

HIJSWERK BOVEN DE SNELWEG

Geplaatst op 19 november 2014

In de avond en nacht van maandag 8 op dinsdag 9 december werkt Avenue2 bij de snelwegen tussen Kruisdonk en Geusselt. De mannen van verkeerstechniek monteren dan twee verkeersportalen. Dat zijn de witte constructies boven de snelweg waaraan bewegwijzering hangt. Eén portaal krijgt een plekje over de A79 richting Maastricht bij knooppunt Kruisdonk. Een tweede portaal komt even ten noorden van fietsbrug de Wielerbaan (de Groene Loper) en moet de A2 richting Maastricht en de naastgelegen verkeersvrije rijbaan overspannen. De portalen worden ingehesen met een kraan. In dezelfde avond en nacht lift ook team GWW (Grond, Weg- en Waterbouw) mee met grondwerk. Zij gaan aan de slag in de berm langs de A79, nabij het viaduct Ambyerweg. Hier plaatsen zij een portaalpoer: een betonnen blok, als ondersteuning voor een toekomstig verkeersportaal.

auto

Verkeersmaatregelen


De werkzaamheden gebeuren in de late uren, om verkeer overdag zo min mogelijk te hinderen. In de avond en nacht van maandag 8 op dinsdag 9 december gelden de volgende verkeersmaatregelen:

  • A79 richting Maastricht bij Kruisdonk: tussen 20.00 en 06.00 uur afgesloten. Verkeer vanuit Heerlen richting Maastricht wordt omgeleid: afrit 1 Bunde A79, oversteken naar oprit A2 richting Eindhoven, afrit 50 en via oprit 50 weer terug over de A2 richting Maastricht. Volg de gele borden.
  • A2 richting Maastricht tussen Kruisdonk en Geusselt: weggebruikers kunnen doorrijden, maar moeten rekening houden met een rijstrookafzetting en enkele verkeersstops van maximaal 15 minuten in de avonduren.

Let op; bij slecht weer kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Als reservedatum geldt de avond en nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 december. Actuele informatie is te vinden op deze website.

Hinder voor omwonenden
Omdat wordt gewerkt met machines, kan er voor omwonenden - met name aan de rand van Amby, Rothem en Nazareth - geluidshinder ontstaan. Zeker omdat er in de avond en nacht minder omgevingsgeluiden zijn, bijvoorbeeld van verkeer op de weg.
Fotografie: Reen van Beek