GEUSSELT

VERWIJDEREN CALAMITEITENLEIDING

Geplaatst op 2 december 2014

Het is een druk jaar voor de tunnelbouwers van A2 Maastricht. Van graven tot stempelen naar betonwerk: de ene klus volgt de andere op. Het betonwerk zit er inmiddels bijna op en ook het grondwerk vordert in hoog tempo. Langs grote delen is de tijdelijke bouwkuip niet meer nodig. Naast het uittrillen van de damwanden, kunnen we ook het grondwaterpeil in de directe omgeving van de bouwkuip terugbrengen naar het oude niveau.

Omdat we minder grondwater uit de bouwkuip moeten pompen, hebben we de calamiteitenleiding niet meer nodig. De calamiteitenleiding bestaat uit stelsel van boven- én ondergrondse leidingen langs de Viaductweg. Soms moeten die leidingen ook een weg passeren, zoals de Meerssenerweg. Daar ‘hangt’ een buis over de weg. Vanuit de Meerssenerweg gaat het leidingenstelsel verder via de Franciscus Romanusweg.

Het verwijderen van de calamiteitenleiding gebeurt gedurende twee nachten, van dinsdag 9 december op woensdag 10 december en van donderdag 11 op vrijdag 12 december.

Waar en wanneer?

Viaductweg:
In de avond en nacht van dinsdag 9 december op woensdag 10 december verwijderen we de calamiteitenleiding langs Viaductweg tussen de Meerssenerweg en de Franciscus Romanusweg. Dit betekent dat verkeer kan doorgaan, maar tussen 20.00 uur en 06.00 uur rekening moet houden met een rijdende afzetting.

Meerssenerweg:
Tijdens een verkeersstop rond 21.00 uur op donderdagavond 11 december halen we de blauwe leiding bij de Meerssenerweg tegenover de Mosa weg.

Franciscus Romanusweg:
Van donderdagavond 11 december tot vrijdagochtend 12 december is de Franciscus Romanusweg - tussen Viaductweg en Borgharenweg - volledig afgesloten. Verkeer wordt tussen 23.00 uur en 03.00 uur omgeleid via de Borgharenweg, Balijeweg, Willem Alexanderweg v.v.