FOTOBOEK

Historische foto's N2

HISTORISCHE FOTO'S N2

Geplaatst op 6 april 2017

De Beatrixboom werd in 1938 bij de geboorte van prinses Beatrix aangeplant op de hoek van het Oranjeplein en de Nassaulaan. Links van de versierde boom staat oud-burgemeester Michiels van Kessenich.
Wittevrouwenveld in 1950. De Wittevrouwenweg liep vanaf de Geusselt langs de Lourdeskerk en boog vervolgens af in de richting vd Akersteenweg. Wittevrouwenveld in 1950. De Wittevrouwenweg liep vanaf de Geusselt langs de Lourdeskerk en boog vervolgens af in de richting vd Akersteenweg.
De A2-passage vlak na de aanleg in 1963 met op de voorgrond het Koningsplein en Oranjeplein.
De Wittevrouwenweg veranderde in 1963 in autoweg. De Wittevrouwenweg veranderde in 1963 in autoweg.
De bebouwing rond Old Hickoryplein vormde een hoogwaardig, architectonisch onderdeel van het na-oorlogse uitbreidingsplan voor Wijckerpoort. De bebouwing rond Old Hickoryplein vormde een hoogwaardig, architectonisch onderdeel van het na-oorlogse uitbreidingsplan voor Wijckerpoort.
Geluidsschermen langs de President Rooseveltlaan vormden een nieuwe belemmering tussen Wittevrouwenveld en Wijckerpoort.
Gezicht op Wittevrouwenweg rond 1950 na voltooiing van de Gemeenteflat aan het Koningsplein. Gezicht op Wittevrouwenweg rond 1950 na voltooiing van de Gemeenteflat aan het Koningsplein.
Langs de A2 werden in 1983 geluidwerende voorzieningen getroffen. Langs de A2 werden in 1983 geluidwerende voorzieningen getroffen.
Langs de A2 laaide in 1983 een golf van protesten op tegen de bouw van een geluidswal, die zelfs vergeleken werden met de Berlijnse muur. Langs de A2 laaide in 1983 een golf van protesten op tegen de bouw van een geluidswal, die zelfs vergeleken werden met de Berlijnse muur.
Fotobijschriften: Servé Minis, adviseur cultureel erfgoed gemeente Maastricht.