ZOEK DE VERSCHILLEN

Geusselt 2012 - 2017

Geusselt in 2006

In 2006 vloog collega Bjorn Vink boven Maastricht-Oost. Die foto vindt u bovenaan deze pagina. Bekijk hier een grote versie van de luchtfoto van Geusselt uit 2006.

GEUSSELT 2012 - 2017

Geplaatst op 1 mei 2017

Afgelopen april maakte fotograaf Aron Nijs een reeks nieuwe luchtfoto’s voor ons. Dat leverde een mooi beeld op van de stand van zaken én de grote hoeveelheid werk dat nog moet worden verzet voor A2 Maastricht. Toch kijken we deze keer niet vooruit, maar blikken we juist eens terug.

Uit de archieven van A2 Maastricht hebben we een luchtfoto uit juli 2012 opgesnord. Destijds lag naast kruispunt Geusselt nog een omvangrijke bouwkuip en was de bouw van de viaducten bij de Meerssenerweg/Viaductweg nog niet eens begonnen. Ter hoogte van de Burgemeester Bauduinstraat stond de Geusseltkeet, samen met de grote
groene opslagloods. En de tijdelijke N2? Die bevond zich nog op de oorspronkelijke plek, parallel aan de President Rooseveltlaan. Niet lang daarna moesten de rijbanen in westelijke richting opschuiven om plaats te maken voor de tunnelbouwkuip. Om dat mogelijk te maken was het nodig een deel van de flats langs de President Rooseveltlaan te slopen. Anno 2017 is het uitzicht vanuit de lucht heel anders. Bekijk meer oude én nieuwe luchtfoto’s op www.a2maastricht.nl/vanuitdelucht.
Geusselt in juli 2012. fotograaf: Peter Wijnands Geusselt in juli 2012. fotograaf: Peter Wijnands
Geusselt in april 2017. Fotograaf: Aron Nijs Geusselt in april 2017. Fotograaf: Aron Nijs