AANLEG GROENE LOPER

SPREIDING VAN TRANSPORTEN EN INZET WATERWAGENS. TOCH BLIJFT OVERLAST ONVERMIJDELIJK!

Geplaatst op 21 juni 2017

We zijn druk bezig met afmaken van alle wegaansluitingen voor het totale verkeerssysteem A2 Maastricht. Afgelopen weekend zijn bijvoorbeeld de twee nieuwe viaducten aan de Viaductweg in gebruik genomen. En we zijn bezig met de inrichting van het openbaar gebied voor de Groene Loper tussen Geusselt en Europaplein. Het ‘even afmaken’ van A2 Maastricht is nog een hele klus. Iedereen kan dat zelf waarnemen.
Afgelopen weken is bijvoorbeeld grond gebracht van de depots tussen Wielerbaan en Severenstraat naar de te maken heuvel bij Geusselt. Deze piek in de grondwerkzaamheden voor de heuvel wordt deze week afgerond. 

Maar de aanleg van de Groene Loper gaat verder! De vrachtauto’s zullen nog niet uit het staatbeeld verdwijnen. Omdat de oude N2 is afgesloten voor verkeer kunnen de vrachtauto’s de voormalige hoofdroute niet meer gebruiken. Die vrachtauto’s moeten nu door de wijk. Het enige dat we kunnen doen is de routes van de vrachtauto’s variëren zodat de overlast voor de straten wat verdeeld wordt. Ondertussen worden waterwagens ingezet, maar tijdens deze tropische temperaturen en de aanhoudende droogte is dat vechten tegen de bierkaai. 

Dat vrachtauto’s door de wijk rijden is niet fijn. Helaas is hinder onvermijdelijk.