OMGEVING

ONZE LIEVE VROUW VAN LOURDESKERK WEER SCHOON

Geplaatst op 4 oktober 2018

Nog voordat de werkzaamheden aan de A2 begonnen, had pastoor Mattie Jeukens van de Onze Lieve Vrouw van Lourdes kerk al afgesproken dat - zodra de Groene Loper af was - de kerk professioneel werd schoon gemaakt. Inmiddels zijn alle met stof en roet behangen spinnenwebben verwijderd. “Zelfs bovenop de biechtstoel is schoongemaakt.”

Poetsen voor de gemeenschap

Door de werkzaamheden had de vaste poetsploeg van de kerk het er maar druk mee. “We hebben wat stof geveegd”, zucht Miets. Al 29 jaar is ze vrijwilliger. Elke vier weken komt ze - samen met zeven anderen – de kerk schoonmaken. “Ik wil graag iets terug doen voor de gemeenschap.” De vloer, de banken, het altaar, maar ook de sacristie en de keuken worden uitgebreid gepoetst. Vrijwilliger Mia komt voor de gezelligheid en is erg blij met de extra hulp. “Wij komen niet aan die hoge ramen en zij wel.” Carla zit ook in het koor en kijkt recht op de biechtstoel. “Die kunnen wij niet schoonmaken en dan heb ik geen eer van mijn werk. Dus ik ben blij dat dit nu gedaan is.”

Samen

Mattie is tevreden. “We hebben acht jaar lang kaarsen voor Barbara gebrand, zodat de werkzaamheden veilig zouden verlopen. Dat heeft geholpen, maar het zorgt ook voor roet. De Groene Loper is mooi geworden, dan moet de kerk er niet verslonst bij liggen.” Aan de buitenkant wordt ondertussen het reguliere onderhoud gedaan. “We zijn echt een kerk in de steigers, want we bouwen mee aan de toekomst van de Groene Loper. Onze vrijwilligers hebben de schoonmakers gewoon meegeholpen, want ook dit doen we samen. Het is symbolisch voor de afgelopen jaren.”