KONING WILLEM-ALEXANDERTUNNEL

NACHTAFSLUITING KONING WILLEM ALEXANDERTUNNEL 24-25 NOVEMBER

Geplaatst op 12 november 2018

Rijkswaterstaat laat ons weten in de nacht van zaterdag 24 november op zondag 25 november de Koning Willem-Alexandertunnel te sluiten. Deze tijdelijke gehele sluiting is nodig voor het uitvoeren van wijzigingen in de software.

Fasering sluiting

De sluiting van de tunnellagen zal in twee fasen gebeuren. Vanaf zaterdag 19.00 uur zal de bovenste tunnellaag (N2) worden gesloten voor alle verkeer. Verkeer kan dan nog gebruik maken van de onderste tunnellaag (A2). Rond 22.30 uur zal ook de onderste laag worden gesloten en gelden de omleidingen zoals aangegeven op de dynamische route-informatieborden en overige bebording. De tunnel gaat uiterlijk zondagochtend 08:30 uur weer open of zoveel eerder als de werkzaamheden sneller zijn afgerond.   

Verkeerscentrale

Tijdens de volledige sluiting van de tunnel zijn lokale omleidingen ingesteld die duidelijk worden aangegeven op de borden langs de weg. Op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar via: https://urlverkorten.com/TWoPq kun je vooraf de route bekijken. Verwacht wordt dat er weinig extra verkeershinder zal optreden. Vrachtverkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid via België. Ook dit wordt tijdig aangegeven op verschillende manieren. 

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina van de geplande werkzaamheden: www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).