AFSLUITINGEN KENNEDYSINGEL

AFSLUITINGEN KENNEDYSINGEL

Bijgewerkt op 21 juli 2011

Op dit moment vinden aanvullende voorbereidende werkzaamheden plaats voor het plan de Groene Loper van uitvoerder Avenue2. Een van die werkzaamheden is de aanpassing van het knooppunt Europaplein. Van 16 mei tot en met 7 juli werden in de omgeving van het Europaplein werkzaamheden uitgevoerd om ruimte vrij te maken voor de aanleg van de tunnel A2. De kruispunten van de John F. Kennedysingel met de op- en afritten van de N2 werden aangepast, voorzien van verkeerslichten en de Nassaulaan-Oost werd versmald.
Ingebruikname nieuwe verkeerssituatie (aangepast 21 juli 2011)
De verkeerssituatie bij knooppunt Europaplein verandert pas nadat duidelijk is hoe de fiets- en voetgangersbrug tussen Nassaulaan oost en west eruit komt te zien en waar deze geplaatst wordt. De globale locatie is ter hoogte van de Regentesselaan. Pas wanneer de tijdelijke routes voor snel en langzaam verkeer op elkaar zijn afgestemd wordt het Europaplein verder uitgebouwd.

Het knooppunt wordt ook in de loop van 2012 nog eens aangepast. Op het aangepaste knooppunt blijven alle bewegingen van de N2 naar de John F. kennedysingel/Akersteenweg en vice versa mogelijk.
Klik hieronder voor een kaart van de verkeersmaatregelen na medio juli 2011.
Versmalling Nassaulaan-Oost
De Nassaulaan ten oosten van de N2 tussen de Adelbert van Scharnlaan en de Regentesselaan moet versmald worden. Dit is nodig om werkruimte vrij te maken voor de bouw van de tunnel. Van 16 mei tot en met 28 juni werd de Nassaulaan gedeeltelijk opengebroken. Na de werkzaamheden dient dit gedeelte van de Nassaulaan als fietspad.
Fotografie: Flying Eye