Een openingsfeestje in 2 delen

Tijdens het openingsfeestje van de Voltabrug kwam er maar geen einde aan de regen. Geen probleem voor de kinderen die binnen hun eigen bouwhelm mochten 'pimpen'. En de volwassenen genoten eerst van drankjes en hapjes die gesponsord werden door de C1000. Waaronder de versgebakken lekkernijen die Marokkaanse buurtmoeders uitdeelden. Daarna begon het tweede feestje, buiten op de Voltabrug. Want daar waren de brugleuningen te bezichtigen, gemaakt in samenwerking met kinderen en volwassenen van de 'Kunstketel'. Klik hier voor de foto's van het openingsfeestje.


 

NOG 1 DAG...

Geplaatst op 6 november 2013

En dan is de oversteek Voltastraat weer open voor alle oost-westverkeer! Dankzij het uitblijven van tegenvallers en de inzet van onze mannen, gaat de oversteek 2 weken eerder open dan gepland.
Laatste loodjes
In deze laatste dagen sluiten we de nieuwe verkeersbrug aan op het bestaande wegennet. Dat betekent onder andere dat we stootplaten leggen, betonnen platen die voor een soepele overgang tussen wegdek en verkeersbrug zorgen. Daarna volgt de fundering voor het nieuwe asfalt. In de laatste dagen voor openstelling brengen we onder andere wegmarkeringen en nieuw straatmeubilair – zoals verlichting en verkeersborden - aan. En natuurlijk komen ook de verkeerslichten terug. Die zijn als laatste aan de beurt. Donderdag 7 november is het zover: omstreeks 06.00 uur gaat de oversteek weer open voor alle oost-west verkeer!
Verder met kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg
Voor onze mannen gaat het werk daarna al snel weer verder. Want vanaf vrijdag 8 november passen we kruispunt Meerssenerweg / Viaductweg aan. Weggebruikers moeten dan opnieuw rekening houden met langdurige verkeershinder.
Fotografie: Reen van Beek