TUSSEN GEUSSELT (SEVERENSTRAAT) EN KRUISDONK

Vanaf eind dit jaar rijdt al het verkeer vanuit Maastricht onder het oostelijk deel van fietsbrug de Groene Loper door. In het voorjaar van 2014 komt daar ook het verkeer in zuidelijke richting bij, dus naar Maastricht toe.

Waarom ook alweer?

De wegverleggingen zijn nodig om het verkeer naar en van de toekomstige A2-tunnel te kunnen afwikkelen, én voor de ombouw van knooppunt Kruisdonk.

DE LAATSTE LOODJES...

Geplaatst op 11 december 2013

De voorbereidingen voor het omzetten van het verkeer vanuit Maastricht naar de nieuwe rijbanen zijn in volle gang. Ook deze week draaiden de asfaltmachines op volle toeren. Met vier sets tegelijkertijd en een flinke ploeg wegenbouwers werd het zwarte materiaal aangebracht op het nieuwe wegtracé, aan de oostkant van de bestaande A2.

Toch moet de komende dagen nog veel gebeuren tussen Severenstraat en Kruisdonk, waaronder het plaatsen van tijdelijke verlichting, bebording en het aanbrengen van geleiderails en wegmarkering. Daarvoor werken we ook het komende weekend, op zaterdag 14 en zondag 15 december door tussen 07.00 en 19.00 uur. Er kan dan overlast in de omgeving ontstaan; met name tijdens het slaan van de geleiderails in de grond ontstaat een vervelend geluid.

In de avond en nacht van de dinsdag 17 en woensdag 18 december maken we de asfaltaansluitingen van de nieuwe op de bestaande situatie. Naar verwachting kan het verkeer in de avond en nacht van 18 op 19 december worden omgezet. Let wel: bij slecht weer kan het werk opschuiven. Kijk daarom voor het laatste nieuws op www.a2maastricht.nl/a2a79.

Weggebruikers opgelet!
Zodra het verkeer is omgezet - volgens planning vanaf aanstaande donderdag 19 december - verandert de situatie voor verkeer dat vanuit Maastricht naar het noorden rijdt. Tussen kruispunt Geusselt en knooppunt Kruisdonk wisselen de A2/E25 richting Eindhoven/Amsterdam en de A79 richting Heerlen/Aachen van plek. Let daarom goed op de borden, zodat u tijdig de juiste rijrichting kiest. Rijdt u toch per ongeluk verkeerd? Volg dan de omleidingsroutes via de gele borden. Rijkswaterstaat heeft vorig weekend bij knooppunt Kunderberg de nieuwe verbindingsweg naar de A76 richting Geleen opengesteld. Daarmee hoeven foutrijders op de A79 richting A2 minder ver ‘om’ te rijden.

Naar een nieuwe situatie
In de nieuwe situatie schuiven de rijbanen vanuit Maastricht een stuk op naar het oosten. Vanaf 19 december rijdt al dit verkeer onder het eerste deel van fietsbrug de Groene Loper door. Toch blijft een deel van de gloednieuwe asfaltbaan nog ongebruikt tot het voorjaar van 2014. Dan zetten we ook de rijbanen in zuidelijke richting - dus naar Maastricht - om. Daarmee ontstaat niet alleen ruimte om verder te kunnen bouwen aan het westelijk brugdek van fietsbrug de Groene Loper, maar ook om het gebied tussen Kruisdonk en Geusselt opnieuw in te richten voor de toekomstige aansluitingen op de tunnel én de verbindingsweg naar bedrijventerrein Beatrixhaven.