WERKEN AAN DE (SNEL)WEG

Meer weten...

over de nieuwe wegaansluitingen tussen Oeslingerbaan en Europaplein? Klik dan hier

Actuele verkeersinformatie

Kijk voor actuele verkeersinformatie en omleidingsroutes op de website van Maastricht Bereikbaar.

NIEUWE FASE WEGWERK BIJ EUROPAPLEIN

Geplaatst op 12 mei 2014

Het huidige wegwerk in de middenberm van de N2 tussen Oeslingerbaan en Europaplein is maar van korte duur. In de avond en nacht van maandag 19 op dinsdag 20 mei schuift ook verkeer richting Eindhoven op, naar de westelijke rijbaan. Zo maken we opnieuw ruimte vrij voor wegwerk, deze keer aan de oostzijde van de N2. Tijdens het avond- en nachtwerk moeten automobilisten richting Luik en bij toerit Oeslingerbaan van 20.00 tot 06.00 uur rekening houden met verkeershinder.

Van buizen tot en met asfalt
De hele oostelijke rijbaan gaat grondig op de schop. Weer brengen we tal van mantel- en rioolbuizen aan, bouwen we een nieuwe wegfundering op en leggen we een nieuwe rijstrook aan. Begin juli ligt de nieuwe wegfundering er. Tijdens de bouwvak laten we die goed uitharden, zodat een stevige fundering voor het nieuwe asfalt ontstaat. Na de bouwvak gaat het werk aan de weg verder.

Joseph Bechlaan
De verbreding van de oostelijke N2-rijbaan heeft ook gevolgen voor de Joseph Bechlaan. Want het oostelijke steunpunt moeten we een stukje steiler maken zodat er ruimte vrijkomt voor een extra rijstrook langs de N2. De aanpassingen aan het steunpunt voeren we uit in de week van maandag 19 tot en met vrijdag 24 mei. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen gewoon doorgaan, maar bussen en taxi’s worden met gele borden omgeleid.
Fotografie: Frans Senden