GEUSSELT

Meerssenerweg / Viaductweg

Foto's bekijken?

Kunstwerk Viaductweg Zuid

Nu de kruising is veregd, gaat Avenue2 verder met de bouw van het zuidelijke kunstwerk. Wilt u weten hoe dit viaduct wordt gebouwd? Klik dan hier voor meer informatie.

VERLEGGEN KRUISPUNT IS AFGEROND

In het weekend van 17 oktober 2014 is kruispunt Meerssenerweg/Viaductweg verlegd. Het hele kruispunt is naar het noorden opgeschoven, met als doel: ruimte vrijmaken voor de bouw van kunstwerk Viaductweg Zuid.
 
Tijdens het weekendwerk zijn de woningen, winkels en bedrijven bereikbaar gebleven. Wel moesten automobilisten rekening houden met verkeersmaatregelen. Zo was de Meerssenerweg  – tussen de Kolonel Millerstraat en de Kasteel Bleienbeekstraat – het hele weekend afgesloten. De Viaductweg was alléén overdag opengesteld. Voetgangers en (brom)fietsers konden tijdens het weekend via de bestaande route wel door gaan.
24 uur eerder klaar dan gepland
In de eerste nacht liepen de werkzaamheden iets uit, waardoor een deel van de Viaductweg op zaterdagochtend tot circa 11.00 uur was afgesloten. De andere werkzaamheden op zaterdag overdag en in de nacht van zaterdag op zondag zijn echter goed verlopen. Hierdoor was de kruising reeds in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 oktober volledig verlegd. Hierdoor was het niet nodig om in de nacht van zondag 19 op maandag 20 oktober 2014 te werken.
Kruispunt verlegt en dan?
Na de verlegging beginnen we met het vrijmaken van het oude stukje Viaductweg, aan de kant van Wyckerpoort-Noord en brengen we vanaf eind oktober de funderingen aan voor de steunpunten van het kunstwerk. Vanaf maandag 27 oktober gaan we 3,5 weken lang stalen damwandplanken intrillen. De stalen damwandplanken maken onderdeel uit van de op- en afrit naar het brugdek en blijven achter in grond. Daarna volgt de bouw van de steunpunten en het brugdek.
Fotografie: Bjorn Vink en Peter Wijnands