TUNNELWERK

Let op: strakke planning!

Plannen is voortdurend passen en meten. Dat geldt ook voor het werk rondom de Voltabrug. En in de wintermaanden is de planning extra strak, want bij vriesweer kan het werk vertraging oplopen. Dat geldt met name voor het straatwerk. We houden u op de hoogte!

Omleidingsroutes voor alle oost-west verkeer

VERDER MET TUNNELWERK ONDER DE VOLTABRUG

Geplaatst op 30 december 2014

Sinds vrijdag 12 december is de Voltabrug weer open voor verkeer. Maar de brug blijft niet open, want het tunnelwerk onder de brugdekken zit er nog niet op. Maandagavond 5 januari is het zover: dan sluiten we de oversteek om 20.00 uur opnieuw af voor alle verkeer van Wittevrouwenveld naar Wyckerpoort-Noord en omgekeerd.
Aanvullen, trillen en klinkeren
De tunneldaken onder de Voltabrug werden begin december gestort, zodat de Voltabrug tijdens de kerstvakantie open kon gaan voor verkeer. In januari ronden de tunnelbouwers de klus af. Woensdag 7 januari hijsen we de brugdekken – tussen 10.30 en 12.30 uur - voor de allerlaatste keer uit. Daarna is het de beurt aan grondwerk: het aanvullen tussen bouwkuip- en tunnelwanden én bovenop het tunneldak. Naar verwachting trillen we eind week 4 – van maandag 19 tot en met vrijdag 23 januari – de damwandplanken rondom de oversteek uit. Daarna is het de beurt aan de mannen van GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) om een nieuwe wegfundering en bestrating aan te brengen. En net als kruispunt Scharnerweg, zal die bestaan uit klinkers.
Op donderdag 20 november hesen we de dekken van de Voltabrug voor de eerste keer uit. Woensdag 7 januari herhalen we de hijsklus, maar deze keer komen de dekken niet meer terug Op donderdag 20 november hesen we de dekken van de Voltabrug voor de eerste keer uit. Woensdag 7 januari herhalen we de hijsklus, maar deze keer komen de dekken niet meer terug
Avond- en nachtwerk
In de avond en nacht van maandag 5 op dinsdag 6 januari moet verkeer richting Eindhoven – van 20.00-06.00 uur - rekening houden met een rijbaanafsluiting tussen Europaplein en Geusselt.  Dan plaatsen we onder andere barriers en hekken tussen Voltastraat en N2.
Fotografie: Reen van Beek