IN DE MEDIA

CNN OP BEZOEK

Geplaatst op 26 februari 2015

Begin dit jaar bracht CNN een bezoek aan A2 Maastricht in het kader van hun serie ‘Transformations’. Het project krijgt wel vaker bezoek van een tv-ploeg, maar dit was net iets anders. Cameraman Steve kwam ‘even’ over uit Londen. Producer Amanda werkt vanuit Hong Kong en was tijdens kerst en Nieuwjaar in Amsterdam. Tegen deze achtergrond had zij de redactie opdracht gegeven een project te zoeken in the Netherlands dat past in de serie ‘Transformations’; “Each episode of Transformations is dedicated to a singular urban development project, highlighting how it has or will transform the surrounding region and its positive impact on society. The series is broadcast across our international network, reaching over 300 million households and hotel rooms around the world.” 

De ene keer zijn ze op bezoek bij een jeugddorp in Rwanda waar weeskinderen een nieuwe toekomst krijgen. De andere keer gaan ze naar Kai Tak, een internationale lucht- en scheepvaarthaven in Hong Kong die ingrijpend wordt veranderd tot een multifunctioneel gebied. In elke aflevering wordt belicht wat het probleem is, welke oplossing is bedacht en wat de eerste resultaten zijn. 

Aldus heeft wethouder John Aarts - als voorzitter van de stuurgroep – gesproken over de opgave van A2 Maastricht: waarom moet de halve stad op de schop? Directeur Bauke Lobbezoo vertelde over de totaaloplossing die vanuit Avenue2 is bedacht. En vastgoeddirecteur Rob de Jong ging dieper in op de bovengrondse herinrichting en de kansen die hiermee ontstaan voor het helen van de stad. 

Klik hier om de reportage te bekijken.