WERKEN AAN DE (SNEL)WEG

Snel naar:

English

Deutsch

Werken aan de weg

Het is één van de vier hinderklussen van 2015: de realisatie van nieuwe wegaansluitingen. Om al het verkeer van en naar de tunnel af te kunnen wikkelen, is een herinrichting van rijbanen nodig. Zowel aan de noordzijde, tussen Kruisdonk en Geusselt, als aan de zuidzijde, tussen Oeslingerbaan en Europaplein. Maar in 2015 nemen we ook bestaande rijbanen onder handen.
Weggebruikers moeten regelmatig rekening houden met afsluitingen en omleidingen. Via onze website en voortgangsberichten houden we u op de hoogte!
Van vrijdagavond 5 tot maandagochtend 8 juni gelden omleidingsroutes voor verkeer tussen knooppunt Kruisdonk en afrit 2 (Meerssen-Houthem) Van vrijdagavond 5 tot maandagochtend 8 juni gelden omleidingsroutes voor verkeer tussen knooppunt Kruisdonk en afrit 2 (Meerssen-Houthem)

Let op: Prorail werkt aan het spoor!

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni werkt Prorail aan de perrons van station Klimmen-Ransdaal. Door de werkzaamheden is er een aangepaste dienstregeling op het traject Heerlen-Maastricht en andersom. Reist u in dit weekeinde met de trein? Lees hier meer over de werkzaamheden van Prorail.

WEEKENDWERK A79 TUSSEN KNOOPPUNT KRUISDONK EN AFRIT 2

Van vrijdag 5 juni, 20.00 uur tot maandag 8 juni, 06.00 uur

Geplaatst op 30 april 2015

Bij knooppunt Kruisdonk hebben weggebruikers sinds de zomer van 2014 meer mogelijkheden. Toch is de infrastructuur hier en in de Beatrixhaven nog niet af. Daarom kan ook de doorstroming nu niet optimaal zijn. Pas als het verkeer tussen kruispunt Geusselt en knooppunt Europaplein door de A2-tunnel rijdt – volgens planning vanaf eind 2016 – kunnen we toewerken naar een definitieve situatie bij Kruisdonk. Maar ook in de tussentijd werken we door aan de bestaande én nieuwe  rijbanen rondom Kruisdonk. Zo is de A79 tussen knooppunt Kruisdonk en afrit 1 (Bunde) toe aan een reguliere onderhoudsbeurt. In opdracht van Rijkswaterstaat vervangen we het oude asfalt in het eerste weekend van juni. In hetzelfde weekend plaatsen we tussen afrit 1 en afrit 2 (Meerssen – Houthem) nieuwe verkeersportalen.
Overdag: afgesloten tussen knooppunt Kruisdonk en afrit 1 (Bunde)
Tijdens het weekendwerk asfalteren we de A79 tussen afrit 1 (Bunde)  en knooppunt Kruisdonk. Het oude asfalt frezen we weg om vervolgens de nieuwe, definitieve, asfaltlagen aan te brengen. Tot slot zijn de nieuwe markeringen en straatmeubilair – zoals verkeersborden en verlichting – aan de beurt. Een flinke klus, en de wegenbouwers van Avenue2 werken dan ook dag en nacht door.
Avond en nacht: afgesloten tussen knooppunt Kruisdonk en afrit 2 (Meerssen - Houthem)
In de avond- en nachturen gaan ook de mannen van verkeerstechniek op de A79 aan de slag, tussen afrit 1 (Bunde) en 2 (Meerssen - Houthem). Hier plaatsen ze – onder andere - drie verkeersportalen. Dat zijn de witte constructies boven de snelweg waaraan bewegwijzering hangt. De mannen van GWW (Grond-, Weg- en Waterbouw) dragen hun steentje bij in de voorbereiding: zij plaatsen de portaalpoeren. Dat zijn betonnen blokken die de verkeersportalen ondersteunen.

auto

Omleidingsroutes van vrijdag 5 juni, 20.00 uur tot maandag 8 juni, 06.00 uur


Van Maastricht naar Heerlen / Aken:
  • Knooppunt Kruisdonk - A2 - knooppunt Kerensheide - A76 - knooppunt Kunderberg
Van Maastricht naar Valkenburg:
  • Kruispunt Geusselt - Terblijterweg - Rijksweg (N590) - Berg en Terblijt -Valkenburg 
Van Heerlen naar Maastricht:
Overdag, van 10.00-20.00 uur, A79 afgesloten vanaf afrit 1 (Bunde):
  • Knooppunt Kunderberg - A76 - Knooppunt Kerensheide - A2 richting Maastricht
  • Knooppunt Kunderberg - A79 - afrit 1 (Bunde) - Ambyerweg (rechtdoor) - oprit A2 - afrit 50 Ulestraten-Geulle (Maastricht Aachen Airport) - via oprit 50 terug naar de A2 richting Maastricht
Avond en nacht, van 20.00-08.00 uur, A79 afgesloten vanaf afrit 2 (Meerssen - Houthem):
  • Knooppunt Kunderberg - A76 - Knooppunt Kerensheide - A2 richting Maastricht
  • Knooppunt Kunderberg - A79 - afrit 2 (Meerssen) - Houthemerweg - Herkenberg -Parallelweg - Klinkenberg - Ambyerweg - A2 - afrit 50 Ulestraten – Geulle (Maastricht Aachen Airport) - via oprit 50 terug naar de A2 richting Maastricht

Planningen zijn afhankelijk van weersomstandigheden en kunnen wijzigen. Het weekend van vrijdagavond 26 juni tot maandagochtend 29 juni geldt daarom als reserveweekend. 
Maastricht Bereikbaar
Samen met Maastricht Bereikbaar bekijken we welke reisalternatieven we kunnen aanbieden om de overlast van het weekendwerk zoveel mogelijk te beperken*. Meer weten? Ga dan naar www.maastrichtbereikbaar.nl/a79.

* Let op: OV-acties van Maastricht Bereikbaar zijn gekoppeld aan de werkzaamheden en schuiven bij uitstel door naar het reserveweekend van vrijdagavond 26 tot maandagochtend 29 juni 2015.
Voor bedrijven:
Om de omgeving zo goed mogelijk te informeren over de weekendwerkzaamheden op de A79 tussen knooppunt Kruisdonk en afrit 2 (Meerssen), zijn kaartjes met de omleidingsroutes beschikbaar. De kaartjes kunt u hieronder downloaden en gebruiken om uw klanten, bezoekers en/of leveranciers te informeren. Wilt u de kaarten in de vorm van flyers ontvangen? Dat kan. Bel of mail dan naar de Servicelijn Maastricht Oost via 043 - 350 7150. Op www.a2maastricht.nl/servicelijn vindt u het invulformulier.