BOVENGRONDSE ONTWIKKELING

Makelaars van de Tussentijd in gesprek tijdens de Dag van de Bouw. Makelaars van de Tussentijd in gesprek tijdens de Dag van de Bouw.
Met een futuristisch optreden lieten dansers alvast de parklaan ‘groeien’. Met een futuristisch optreden lieten dansers alvast de parklaan ‘groeien’.

'MIJN GROENE LOPER' VAN START

Geplaatst op 17 juni 2015

Sinds vorig weekend is ‘ie in de lucht: de gloednieuwe website www.mijngroeneloper.nl. En dat is niet voor niks. Want vanaf dit jaar gaat A2 Maastricht ook aan de slag met het ruim 2 kilometer lange en 30 tot 50 meter brede zandlandschap bovenop de tunnel. Het duurt nog een poos voordat de Groene Loper hier wordt aangelegd met bomen en nieuw vastgoed. De inrichting gebeurt bovendien fasegewijs. Voor de tussentijd wordt gekeken hoe het gebied al wel kan worden gebruikt.

Wie aanwezig was tijdens de Dag van de Bouw bij A2 Maastricht kon kennis maken met Makelaars van de Tussentijd. Zij gaan aan de slag met ideeën voor de tijdelijke invulling van locaties waar niet meteen op wordt gebouwd. Team Vastgoed gaf onder andere informatie over de ontwikkeling van het nieuwe centrum Maastricht Oost met de nieuwe winkel van Albert Heijn, renovatie van de Gemeenteflat en omvorming van het gebied tussen ANWB-flat en Torenflat tot stadspark. En een tekenaar wist ideeën en toekomstwensen van bezoekers fraai in beeld te vangen.

Meedoen met herinrichting
Via de campagne ‘Mijn Groene Loper’ kunnen huidige en nieuwe bewoners meedoen met de (tijdelijke) ontwikkeling van het gebied dat bovenop en langs de A2-tunnel ontstaat. Alle informatie daarover is beschikbaar op www.mijngroeneloper.nl. Via deze website wordt u op de hoogte gehouden van de eerste voorbereidingen voor de bovengrondse herinrichting. U kunt ook zelf een bijdrage leveren en initiatieven aandragen. Heeft u bijvoorbeeld een idee voor de tijdelijke situatie? Of wilt u een evenement in één van de A2-buurten langs de toekomstige Groene Loper aankondigen? Laat het weten via het ideeënformulier op de nieuwe website.
Boven op de foto: Tijdens de Dag van de Bouw verrasten dansers de
bezoekers met ‘bouwstenen’, om zo de bovengrondse herinrichting te symboliseren.