(T)HUIS IN DE TUNNEL

Het Ronald McDonald Huis Maastricht zorgt ervoor dat families zoals die van Danique samen kunnen zijn op het moment dat ze elkaar het hardst nodig hebben.
Margo de Kock, Directeur Ronald McDonald Huis Maastricht

(T)HUIS IN DE TUNNEL VOOR RONALD MCDONALD HUIZEN IN LIMBURG

Op 12 september vindt het galadiner (t)Huis in de tunnel plaats. Een benefietavond in de A2-tunnel, voor de twee Ronald McDonald Huizen in Limburg. De huizen zijn volledig afhankelijk van donaties van sponsoren. Ze krijgen geen subsidies. Een stoel kost 350 euro. Hiermee kunnen precies 10 nachten worden gefinancierd.
Het thema van deze benefiet-avond is 'verbinding'. De A2-tunnel vormt straks immers de fysieke verbinding tussen de twee Ronald McDonald Huizen in Limburg. Margo de Kock, directeur van het Ronald McDonald Huis Maastricht: "We doen dit samen met onze gasten om er voor te zorgen dat wij weer een flinke steun in de rug krijgen. Een ziek kind kán niet zonder zijn ouders. Het Ronald McDonald Huis Maastricht zorgt ervoor dat families samen kunnen zijn op het moment dat ze elkaar het hardst nodig hebben. En de Ronald McDonald Kindervallei is een vakantiehuis, logeerhuis en huiskamer in één. Een plek voor lichamelijk of meervoudig gehandicapte of langdurig zieke kinderen om samen met hun familie te ontspannen en om plezier te beleven."

Verkoop

Hoeveel tafels zijn inmiddels verkocht? "We kunnen 75 tafels verkopen. De eerste hebben we verkocht in april tijdens het Ronald McDonald Kinderfonds Gala in het hotel Okura Amsterdam. Inmiddels hebben we nog 6 tafels in de aanbieding", aldus Margo. 

Uitzondering

Bart Grote van Avenue2: "Het prachtige werk van de Ronald McDonald Huizen is voor ons aanleiding geweest om het galadiner te faciliteren. We maken een uitzondering om dit bijzondere event in de aanloop naar 12 september in het complexe productieproces van tunnelafbouw en -inrichting in te passen." 

Het galadiner vindt plaats in de een van de tunnelbuizen bij Geusselt. Deze worden wel helemaal omgetoverd! Meer informatie vindt u op www.thuisindetunnel.nl
(t)Huis in de tunnel wordt mogelijk gemaakt door o.a. Evenementenbureau TreaT, Mise en Place, Baat accountants, 043.inc, Saus, Bijenkorf, Thiessen wijnkopers, Finishing Touch en vele anderen. 

Update: voorbereidingen

De voorbereidingen zijn nog in volle gang. "In mijn naïviteit heb ik een beetje onderschat wat er bij het organiseren van een dergelijk evenement allemaal komt kijken.", geeft Lidwine Goessens toe. "Want het is natuurlijk niet een kwestie van even wat tafeltjes neerzetten en je bent klaar. Je moet jezelf alle mogelijke vragen stellen: Hoe zit het met de brandveiligheid? Wat doen we bij onverhoopte calamiteiten? Gelukkig hebben we van de gemeente alle medewerking gekregen, en dat is wel nodig ook: alles moet kloppen, want de veiligheid van de gasten en de vele vrijwilligers staat op de eerste plaats." Aldus Lidwien Goessens van TreaT. Lees hier het volledige gesprek dat de organisatie had met Chapeau Magazine.

Update: werkbezoek

Het is geen alledaagse klus om een galadiner in een tunnel te organiseren. Veel aandacht gaat enerzijds uit naar de beveiliging van het werkterrein en de tunnel, en anderzijds naar de veiligheid van de ruim 600 gasten. Daarnaast wordt het organiserende team van het benefietdiner steeds weer aangevuld met experts.

Vandaar dat de organisatie onlangs weer een werkbezoek op locatie had met het operationele team van het organiserende Evenementenbureau, ontwerpers van speciale videoprojecties, een veiligheidskundige van Avenue2 en sponsoren. Vooral de contacten met gemeente, brandweer en Avenue2 zijn belangrijk voor de benodigde vergunning.