OMGEVING

TIJDELIJKE A2-BUREN: DEAR HUNTER

Geplaatst op 9 oktober 2015


Sinds 5 oktober bevinden zich voor drie maanden twee containers op de toekomstige Groene Loper ter hoogte van de Maartensbrug en de Frankenstraat. Deze keer geen bouwkeet, maar enerzijds een heuse mini-woning voor Marlies Vermeulen en Remy Kroese van architectenbureau Dear Hunter, en anderzijds een hotelkamer voor hun gasten. 
Marlies en Remy reizen twee jaar door de Euregio-Maas-Rijn. Ze willen ervaren hoe mensen leven en hun culturen beschrijven. Na Aken en Hasselt is nu Maastricht aan de beurt. 
Niet praten maar doen
Het project heet Dear Euregio en is een eigen initiatief van de bevlogen architecten. Remy: “Er wordt veel gesproken over de Euregio, maar wij gaan erop af. Wij willen integreren. We doen geen oproep: ‘Wat zou u willen?’ Wij beschrijven hoe mensen leven die op maximaal 40 minuten autorijden van elkaar wonen. Ons verslag wordt straks verbeeld in een Euregionale kaart. We willen mensen bewust maken en enthousiasmeren. En laten zien dat er een netwerk van mensen is, dat elkaar zou moeten kennen als buren. We kunnen veel leren van elkaar. En die kennis laten we nu veelal onbenut.”
Gemeente als gastheer
Wethouder Gerdo van Grootheest, van onder andere ruimtelijke ontwikkeling, is benieuwd. “Maastricht is een Europees georiënteerde stad. Een prettig leef-, werk- en verblijfsklimaat voor bewoners en bezoekers vinden wij erg belangrijk. We zijn daarom graag gastheer voor de architecten van Dear Hunter. We willen bovenop de tunnel ook ruimte bieden aan tijdelijke initiatieven. En zijn benieuwd hoe de onderzoekers de A2-wijken ervaren die straks worden verbonden door de Groene Loper.”
Open huis
Zaterdag 10 oktober houden de Dear Hunters open huis. Tussen 14.00 en 18.00 uur  kan iedereen persoonlijk kennis maken en een nieuwsgierige blik werpen in beide mini–containers op het tunneldak bij de Maartensbrug en Frankenstraat.

Tussentijds kunt u meer over Dear Hunter lezen op www.mijngroeneloper.nl
U kunt ze ook volgen via Facebook (Dear Euregio) en www.deareuregio.eu