GROENE LOPER VOOR A2 MAASTRICHT

Verkeerstafel

Een verkeerstafel is niets anders dan een grote, langgerekte verkeersdrempel die ervoor zorgt dat automobilisten afremmen. Tegelijkertijd is de verkeerstafel een duidelijke aanwijzing voor voetgangers en (brom)fietsers dat de verkeerssituatie wijzigt en het opletten geblazen is.
De Wielerbaan ligt er al mooi bij! De Wielerbaan ligt er al mooi bij!

Landelijke Groene Loper

De Wielerbaan hoort bij het landelijke deel van de Groene Loper. Van Geusseltpark tot aan de Severenstraat is de Groene Loper vooral bestemd voor recreatief gebruik. Ter hoogte van Nazareth sluit de landelijke Groene Loper dan ook rechtstreeks aan op Buitengoed Geul en Maas (Landgoederenzone). Om lichtvervuiling door straatlantaarns te voorkomen, plaatsen we géén lantaarnpalen langs het landelijke deel van onze Groene Loper. Voetgangers en fietsers die ’s avonds en/of ’s nachts toch via een goed verlichte route willen oversteken, kunnen gebruik maken van de Severentunnel.

VERKEERSTAFEL VOOR DE SEVERENSTRAAT

Geplaatst op 4 maart 2016

Eind 2015 stelden we de opening van voetgangers- en fietsbrug de Wielerbaan uit omdat de aansluiting ter hoogte van de Severenstraat éérst veilig moest worden ingericht. Daar gaan we begin april verandering in brengen: dan realiseren we een zogenaamde ‘verkeerstafel’ bij de aansluiting tussen Wielerbaan en Severenstraat.

Van afsluiting Severenstraat naar opening Wielerbaan

Voor de realisatie van de verkeerstafel moeten we de Severenstraat – tussen Marathonweg en Severentunnel – afsluiten. Verkeer wordt van maandag 4 tot en met vrijdag 8 april via gele borden omgeleid. Aan het einde van de week - vrijdagmiddag 8 april– gaan zowel de Severenstraat als de Wielerbaan weer open voor verkeer. Maar let op: de Wielerbaan is alleen bestemd voor voetgangers en fietsers, waaronder e-bikes. Bromfietsers kunnen oversteken via de Severentunnel.

Aankleding voor de Wielerbaan

In de afgelopen maanden is de Wielerbaan verder aangekleed en afgewerkt. Zo hebben we aan de kant van Nazareth en Buitengoed Geul en Maas (Landgoederenzone) trappen aangelegd. Op de Groene Loper richting brugdek staan bankjes zodat vermoeide wandelaars even kunnen uitrusten. Om het brugdek netjes te houden hebben we afvalbakken geplaatst. Haagjes zorgen er straks voor dat de Groene Loper ook op het brugdek voor ’t oog doorloopt.  Want voor de winterlindes ontbreekt hier de ruimte. Die staan wel aan weerszijden van de Wielerbaan: in de afgelopen weken hebben we maar liefst 174 winterlindes aangeplant tussen Severenstraat en Meerssenerweg. 

Groene Loper: brommen en snorren niet toegestaan

De Groene Loper strekt zich eind 2017/begin 2018 uit van Europaplein tot en met Buitengoed Geul en Maas (Landgoederenzone). Een langgerekte lindelaan, bestemd voor voetgangers en fietsers. Om ervoor te zorgen dat het groene en recreatieve karakter niet in het gedrang komt, is bromfietsverkeer niet toegestaan. 
Wandelen en fietsen is toegestaan, brommen en snorren niet Wandelen en fietsen is toegestaan, brommen en snorren niet
Fotografie: Frans Senden en Bert Janssen