OMGEVING

Wanneer?

Dinsdag 24 mei, van 17.00 tot 19.00, in de Lourdeskerk van Wittevrouwenveld. U bent van harte welkom!
De Lourdeskerk stond langs het centrum van de tunnelbouwkuip, maar pastoor Mattie Jeukens had er geen problemen mee... De Lourdeskerk stond langs het centrum van de tunnelbouwkuip, maar pastoor Mattie Jeukens had er geen problemen mee...

24 MEI 2016: BIJEENKOMST IN DE LOURDESKERK

Vier jaar na de eerste ‘Barbara viering’ in de Lourdeskerk van Wittevrouwenveld organiseert pastoor Mattie Jeukens opnieuw een bijeenkomst mét tentoonstelling. Deze keer staan niet de tunnelbouwers, maar de toekomstige tunnelgebruikers – de automobilisten – centraal. En de tentoonstelling? Die blikt juist terug op vier jaar tunnelwerk. 

Van Barbara naar Madonna della Strada…

Onze Lieve Vrouwe van de Weg, dat is de vertaling van Madonna della Strada. Haar feestdag wordt jaarlijks gevierd op 24 mei. Vier jaar geleden benaderde pastoor Mattie Jeukens A2 Maastricht met het voorstel om juist op deze dag onze tunnelbouwers in het zonnetje te zetten. "De tunnelbouwers verdienen het om in het zonnetje te worden gezet", vond pastoor Mattie. "Bovendien kan wat extra bescherming van boven geen kwaad tijdens het tunnelwerk". 
Niet alleen de tunnelbouwers zijn dinsdag 24 mei 2016 van harte welkom... Niet alleen de tunnelbouwers zijn dinsdag 24 mei 2016 van harte welkom...
...dat geldt ook voor omwonenden, oud-mijnwerkers en iedereen die erbij wilt zijn! ...dat geldt ook voor omwonenden, oud-mijnwerkers en iedereen die erbij wilt zijn!
Die allereerste bijeenkomst in de Lourdeskerk werd druk bezocht. Niet alleen door tunnelbouwers, maar ook door oud-mijnwerkers, parochianen, buurtgenoten en vertegenwoordigers van de gemeente Maastricht. Onder het genot van een 'tas koffie' en een stuk vlaai stonden allen stil bij een voorspoedige en veilige tunnelbouw. Tegelijkertijd vond er in de Lourdeskerk een bijzondere tentoonstelling plaats van Barbara's, gemaakt door mensen uit de buurt, onder leiding van kunstdocente Bernadette Huijbers.

…van bouw naar gebruik

Inmiddels zijn we vier jaar verder en eind 2016 nemen we de A2-tunnel in twee stappen in gebruik. Tijd om het aandachtsgebied te verleggen, vindt pastoor Mattie. “We gaan deze keer stil staan bij een veilig gebruik van de tunnel voor alle weggebruikers”, laat hij aan ons weten. Dinsdag 24 mei vindt er daarom opnieuw een bijeenkomst plaats in de Lourdeskerk van Wittevrouwenveld. Van 17.00 tot 19.00 is iedereen die erbij wilt zijn van harte welkom!
Fotografie: Paul Rutten