NIEUWS

ZWARE REGENVAL AFGELOPEN WEEK

Geplaatst op 3 juni 2016

De afgelopen week zijn veel landen in Europa niet kunnen ontkomen aan de extreme regenval. Ook bij A2 Maastricht hebben we de omgeving goed in de gaten gehouden om indien nodig extra maatregelen te treffen.

Van ernstige overlast was er tot nu toe geen sprake gelukkig. Sinds een paar dagen hebben we wel twee waterwagens ingezet om het regenwater weg te pompen bijvoorbeeld bij Europaplein bij de toerit Luik en op de A2 onder de Wielerbaan. Ondertussen slaat in de onderste buizen van de tunnel de vochtige buitenlucht op het nieuwe asfalt. De werkzaamheden voor het aanbrengen van de wegmarkering zijn in die buizen daarom tijdelijk stil gelegd. 

Severentunnel

Afgelopen week ontstond er een grote waterplas in de Severentunnel. Het bleek dat er de storing was van de waterpomp. Deze storing was weer snel hersteld, en de Severentunnel is sindsdien droog gebleven. 
Een grote waterplas zorgde afgelopen week tijdelijk voor een moeilijke doorstroom van het verkeer in de Severentunnel. Een grote waterplas zorgde afgelopen week tijdelijk voor een moeilijke doorstroom van het verkeer in de Severentunnel.

Talud Sibemaweg hersteld

Het nog niet zo lang geleden aangelegde talud langs de Sibemaweg ter hoogte van het Van der Valkhotel was afgelopen donderdagmiddag iets aan het inzakken. Er zaten bovenaan het talud nog sleuven van kabels en leidingen en die waren allemaal volgelopen met water door de hevige regen.

Doordat de sleuven vol water stonden, zakte het water het talud in. De grond was daardoor iets ingezakt en werd de bovenkant van het talud wat instabiel.

Het grondwerk bij het talud is inmiddels hersteld. Bovenin is een drainage aangelegd zodat regenwater afgevoerd kan worden. Daarna is het talud met een kraan opnieuw ‘opgetrokken’ en vervolgens weer ‘aangedrukt’ zodat het nu als het ware weer helemaal in model zit. 
Het werk rondom A2 Maastricht blijft weersafhankelijk. Plannen is voor ons voortdurend passen en meten. Kijk maar naar het uitgestelde asfaltwerk op de A79 rondom Kruisdonk dat uiteindelijk vorig weekend wel doorging. Het komend weekend worden opnieuw zware regen- en onweersbuien verwacht. We houden het in de gaten. We werken eraan!