A2-BUREN

de 'Roed-Geel-Greune Luiper

Decoreren in keet Kruisdonk

De Drommedarisse brachten een bezoekje aan de bouwkeet in Kruisdonk om enkele medewerkers van A2 Maastricht te decoreren. De Drommedarisse brachten een bezoekje aan de bouwkeet in Kruisdonk om enkele medewerkers van A2 Maastricht te decoreren.

A2-BUREN: DE 'ROED-GEEL-GREUNE LUIPER'

Is het groen van de Groene Loper wel kleurig genoeg? Niet volgens de nieuwe Markies Kenneth d'n Ierste van carnavalsvereniging 'de Drommedarisse'.
Na zijn proclamatie op zaterdag 28 januari decoreerde hij tal van buurtbewoners en leden van Maastrichtse carnavalsverenigingen met een medaille waarop een Rood-Geel-Groene Loper pronkt.
Sinds 1969 zijn de Drommedarisse de carnavalsvereniging van de buurten Wiekerveld en Wittevrouwenveld. Bewoners van beide buurten zijn blij dat ze over een tijdje alleen nog maar de Groene Loper hoeven over te steken om af en toe weer eens echt te buurten. Maar zijn ze ook blij met dat kleurtje groen? De buurten staan immers bekend als de meest kleurrijke buurten van Maastricht. Daar hoort eigenlijk ook een kleurrijk lopertje bij, zeker met carnaval!

Druk programma

Markies Kenneth d’n Ierste werkt een druk programma af in aanloop naar carnaval. Zo waren de Drommedarisse bijvoorbeeld present bij het carnavalsfeest voor senioren in het Trefcentrum aan de Edisonstraat. En bij de wedstrijd MVV – FC Eindhoven gaf Kenneth d’n Ierste de aftrap. Het officiële startsein voor het buurtcarnaval geeft de Markies op zaterdag 25 februari, om 11.11 uur. De optocht door Wiekerveld en Wittevrouwenveld staat op carnavalsdinsdag in de planning. Kenneth d’n Ierste zal verder de vereniging presenteren op o.a. TV Maastricht en L1. Aswoensdag krijgen de Drommedarisse het traditionele askruisje van Pastor Mattie. Daarna wordt het seizoen afgesloten met ‘hieringbiete’.

'ne Zaolege Vastelaovend!

Het gezelligste buurtcarnaval van Maastricht wordt vooral mogelijk gemaakt met de opbrengst van oud papier uit de buurt. Namens de vereniging dankt Markies Kenneth d’n Ierste beide buurten voor al het opgespaarde papier en wenst ook alle bezoekers en medewerkers van Mijn Groene Loper ‘ne Zaolege Vastelaovend.

Manus van Alles

Is carnaval niet zo uw ding? Geen probleem. Bezoek dan op 25 juni de 17e editie van het kleurrijke Manus van Alles festival in Wittevrouwenveld. En het aardige is: daar zijn de Drommedarisse óók bij betrokken. Vanaf de eerste editie in 2001 werken de Drommedarisse mee aan o.a. de op- en afbouw van het festival. Nu begrijpt u ook waarom ze van zo’n kleurrijk lopertje houden.