REALISATIE GROENE LOPER VOOR A2 MAASTRICHT

Ombouw kruispunt Scharnerweg

Omleidingsroutes op de kaart

Plannen van werkzaamheden

A2Maastricht/Noorderbrug/gemeente Maastricht/OBC Laudy-Strukton

De aanleg van de rotonde gebeurt door Avenue2. Tegelijkertijd gaan ook andere werkzaamheden mee in de afsluiting: voor de nieuwbouw van Albert Heijn (Ontwikkel- en Bouwcombinatie Laudy-Strukton, de renovatie van de Gemeenteflat (Laudy Bouw) en voor de herinrichting van het wegdeel tussen de Scharnerweg en Scharnertunnel (gemeente Maastricht). Door alle werkzaamheden samen uit te voeren in 1 langdurige afsluiting, blijft de hinder beperkt tot 1 periode en is de Scharnerweg eind juli weer open voor verkeer. Dat is belangrijk, omdat vóór de afsluiting van de Noorderbrug van 7 tot 21 augustus alle oost-west verbindingen in Maastricht zo optimaal mogelijk bereikbaar moeten zijn. 

Woningen en winkels bereikbaar!

Tijdens de werkzaamheden blijven woningen, winkels en bedrijven in de omgeving van kruispunt Scharnerweg voortdurend bereikbaar, waar nodig - en afhankelijk van de voortgang – via een omleidingsroute. 

Verkeerslichten uit

Na afsluiting van de tijdelijke N2 voor noord-zuid verkeer (en andersom) gaan de verkeerslichten bij kruispunt Scharnerweg, de oversteek Voltastraat-Professor Cobbenhagenstraat én Schepen Roosenstraat-Professor Quixstraat uit. Er is vanaf dat moment immers géén kruisend verkeer meer. 

OMBOUW KRUISPUNT SCHARNERWEG VAN 18 APRIL TOT EIND JULI

Geplaatst op 29 maart 2017

Vanaf zondag 9 april sluiten we de voormalige tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europaplein af voor noord-zuid verkeer (en omgekeerd). De inrichting van de bovengrondse Groene Loper start na Paasmaandag, vanaf dinsdag 18 april. Kruispunt Scharnerweg/N2 bouwen we om tot een rotonde. 

Scharnerweg dicht tussen Wyck en Scharn

Om de rotonde te realiseren, is de Scharnerweg vanaf dinsdag 18 april tot eind juli afgesloten voor autoverkeer tussen Wyck (Wilhelminasingel) en Scharn (Hunnenweg). Autoverkeer leiden we om via de John F.  Kennedysingel.  Voetgangers en (brom)fietsers kunnen doorgaan langs het werkterrein. Bussen rijden een aangepaste route: waar nodig worden tijdelijke haltes ingericht. Tijdens de werkzaamheden blijven woningen, winkels en bedrijven in de omgeving van kruispunt Scharnerweg voortdurend bereikbaar, waar nodig - en afhankelijk van de voortgang – via een omleidingsroute. 

auto

Verkeersmaatregelen


Van dinsdag 18 april tot eind juli 2017

Verkeer vanuit Scharn richting Wyckerpoort:
  • Sibemaweg – Dr. Nevenstraat –Akersteenweg - John F. Kennedysingel – Wim Duisenbergplantsoen – Avenue Céramique – Sphinxlunet - Heerderweg
Verkeer vanuit Wyckerpoort richting Scharn:
  • Heerderweg – Sphinxlunet – Avenue Céramique – Limburglaan – oprit naar de John F. Kennedysingel richting Cadier en Keer – Akersteenweg 
Verkeer vanuit Maastricht-Oost richting Wyck/Maastricht-Centrum:
  • Sibemaweg – Dr. Nevenstraat –Akersteenweg - John F. Kennedysingel – Wim Duisenbergplantsoen – Avenue Céramique 
Verkeer vanuit Wyck/Maastricht-Centrum richting Maastricht-Oost en verder:
  • Wilhelminasingel* – Avenue Céramique – Limburglaan – oprit naar de John F. Kennedysingel richting Cadier en Keer– Akersteenweg 
* De Scharnertunnel is tijdens de ombouw van kruispunt Scharnerweg afgesloten voor autoverkeer, uitgezonderd de bussen van Arriva.

Voetgangers en (brom)fietsers

Tijdens de ombouw van kruispunt Scharnerweg kunnen voetgangers en (brom)fietsers doorgaan via een bypass aan de zuidzijde van het werkterrein (Oranjeplein). Met een breedte van 4,5 meter is de bypass straks goed berekend op de grote hoeveelheden (brom)fietsers. Met een apart looppad worden voetgangers en (brom)fietsers veilig van elkaar gescheiden. 

Openbaar vervoer

Tijdens de ombouw van kruispunt Scharnerweg vervallen de bushaltes aan het Koningsplein en Oranjeplein en kunnen busreizigers opstappen bij tijdelijke bushaltes. Tot eind juli rijden bussen richting de oostkant van de Scharnerweg (Scharn en verder) via de Scharnertunnel, Koningsplein-West, Noormannensingel, Professor Cobbenhagenstraat en tijdelijke N2 naar het werkterrein bij de Gemeenteflat. Via het werkterrein gaan alle bussen verder naar de Scharnerweg. Busverkeer richting westen volgt dezelfde route, maar dan in omgekeerde volgorde.Wilt u meer weten over de omleidingsroutes voor busverkeer? Kijk dan op www.arriva.nl/limburg.

Check de Slimme Kaart!

Maastricht werkt hard aan een betere infrastructuur. Het is helaas onvermijdelijk dat meerdere afsluitingen (voor afbouw A2 Maastricht en bovengrondse herinrichting, verleggen Noorderbrug of gemeentelijk wegenwerk) tegelijkertijd plaatsvinden en verkeershinder ontstaat. Dat blijft voorlopig nog zo. Ga daarom goed voorbereid op weg en check voor vertrek de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto.