AANLEG GROENE LOPER

Brug Geusseltvijver

Brug over Geusseltvijver maakt straks 5 kilometer Groene Loper compleet

De nieuwe recreatieve route van de Groene Loper slingert over een lengte van ongeveer vijf kilometer vanaf de Bloemenweg bij het Europaplein aan de zuidkant van de stad tot aan Buitenplaats Vaeshartelt in Buitengoed Geul en Maas ten noorden van de stad. In mei 2016 namen we het landelijke deel in gebruik, tussen de Severenstraat en de Meerssenerweg en in juni 2018 het deel in de stad in (tussen Europaplein en Geusselt, ofwel tussen de Bloemenweg en de Stadionweg). Nu resteert alleen nog het stukje Groene Loper in het Geusseltpark, tussen de Stadionweg en de Severenstraat.

AANLEG BRUG GEUSSELTVIJVER

Geplaatst op 19 juli 2018

Het werk voor de aanleg van een brug over de Geusseltvijver verloopt volgens planning. Tijdens het grootste deel van de bouwvak, die start vanaf 23 juli, ligt het werk stil. Het werk gaat verder vanaf maandag 6 augustus.

Geplaatst op 8 juni 2018

Om de Groene Loper in het Geusseltpark compleet te maken, leggen we een brug aan over de Geusseltvijver. Daar starten we binnenkort mee. We verwachten het werk in het najaar af te ronden.

Werkzaamheden

We beginnen naar verwachting vanaf 11 juni met het inrichten van de bouwplaats. De week erna vullen we de vijver (op de plek waar de brug komt) tijdelijk aan met silex (een natuursteen). Zo creëren we een tijdelijke werkweg, voor het maken van de tussensteunpunten. Vanaf 25 juni staat het intrillen van funderingspalen op de planning. Deze werkzaamheden duren naar verwachting één week. Daarna plaatsen we de tussensteunpunten in de vijver en verwijderen we de tijdelijke werkweg weer. Het werk gaat vervolgens na de bouwvak verder. Dan maken we de landhoofden en plaatsen we de liggers en ‘vloeren’. Zo ontstaat het dek van de brug. Op het brugdek komt GraviLyn.
Toekomstimpressie van de brug over de Geusseltvijver

Geluids- en trillingshinder

Omliggende bedrijven moeten rekening houden met geluids- en trillingshinder door de inzet van machines, met name tijdens het intrillen van de steunpalen. Trillingen kunnen binnenshuis licht merkbaar zijn. De werkzaamheden leveren geen hinder voor verkeer op.

Werktijden

De bouwers van Avenue2 werken van maandag tot en met vrijdag van ongeveer 07.00 tot 17.00 uur. Bij tegenvallers is uitloop tot in de avonduren niet uitgesloten.

Laatste stukje Groene Loper

Met de brug over de Geusseltvijver ontstaat de verbinding tussen de Groene Loper in de stad en het landelijke deel richting Buitengoed Geul en Maas. Vanaf de Stadionweg gaat de Groene Loper straks door het Geusseltpark, over de vijver, langs Kasteel Geusselt, richting de Wielerbaan.

Het stukje Groene Loper in het Geusseltpark, tussen de Stadionweg en de Severenstraat, is het laatste stukje Groene Loper dat we in gebruik nemen. Als de brug over de Geusseltvijver is aangelegd, kan de aanleg van de Groene Loper ook hier afgerond worden. Naar verwachting kunnen we dit deel in de tweede helft van 2018 in gebruik nemen.
Het Geusseltpark vanuit de lucht (april 2018). De contouren van de Groene Loper zijn al goed te zien. Fotograaf: Aron Nijs