VOORTGANGSBERICHT A2 MAASTRICHT, 19 MEI 2011

Verleggen van kabels en leidingen Noormannensingel, Koningsplein en Oranjeplein
 
Voor de bouw van de A2-tunnel moeten kabels en leidingen worden verlegd. Dit gebeurt op verschillende locaties in het A2-plangebied. Vanaf maandag 23 mei 2011 start Enexis in de Noormannensingel, het Koningsplein en het Oranjeplein.
De werkzaamheden voor het gebouw van het Sint Maartenscollege worden uitgesteld tot woensdag 1 juni 2011 in verband met de eindexamens. De werkzaamheden duren in elk geval tot en met week 29 (22 juli 2011). Klik hier voor meer informatie en een grotere versie van bovenstaande afbeelding.
Weekendafsluiting Kennedysingel
In het weekend van 20 tot en met 22 mei worden voorbereidingen getroffen voor de ombouw van de kruispunten tot T-splitsingen. Van 20 mei 19.00 uur tot 22 mei 14.00 uur wordt de John F. Kennedysingel tussen Akersteenweg en Limburglaan volledig afgesloten in de richting vanuit Heer naar het centrum, inclusief de noordelijke op- en afritten van de N2. In de andere rijrichting, vanuit het centrum richting Akersteenweg wordt de linker rijstrook afgesloten. Het verkeer kan over de rechter rijstrook, zodat de zuidelijke op- en afritten van de N2 in die richting toegankelijk blijven.

De verkeerssituatie bij knooppunt Europaplein verandert pas na afronding van de werkzaamheden, medio juli. Het knooppunt wordt ook in de loop van 2012 nog eens aangepast. Op het aangepaste knooppunt blijven alle bewegingen van de N2 naar de John F. kennedysingel/Akersteenweg en vice versa mogelijk (zie afbeelding hieronder, aan deze publicatie kunt u geen rechten ontlenen).
Klik op hier voor meer informatie en een grotere versie van bovenstaande afbeelding. 
Vooruitblik: sloopwerkzaamheden
Op korte termijn worden de dichtgespijkerde flats aan de Viaductweg, Dr. Schaepmanstraat en Pres. Rooseveltlaan en garage Gulf aan de Viaductweg gesloopt. De ruimte die vrijkomt door de sloopwerkzaamheden wordt gebruikt om een tijdelijke weg aan te leggen.