TUNNELWEEKEND

Met dank aan onze vrijwilligers

Terugblik Tunnelweekend

MAGISCH MAA2STRICHT

In het weekend van 29 en 30 oktober 2016 stonden de bouwhekken van A2 Maastricht voor de allerlaatste keer open voor het grote publiek. Wat heeft de stad ons verrast: 25.000 gasten kwamen een kijkje nemen op het bouwterrein Europaplein. Apetrots zijn we op dat resultaat; de samenwerking met Maastricht Bereikbaar, Fietsersbond Maastricht, Maastricht Running Tours en Maastricht Atletiek, IVAC Oldtimerclub en óók al die vrijwilligers, onderaannemers, standhouders, artiesten, verenigingen en organisaties die ons mee hebben geholpen om het Tunnelweekend mogelijk te maken. Wat hebben we met z’n allen hard gewerkt én vooral genoten! Met 25.000 bezoekers kunnen we concluderen dat het een magisch MaA2stricht was!
Chapeau voor alle helpers!
Elke dag waren we met ruim 150 vrijwilligers en professionals aan de slag om het hele Tunnelweekend in goede banen te leiden. Vrijwilliger Ruud bewaakte de entree. Hij had een teller in de hand om het aantal bezoekers te klikken. Zondagavond weigerde zijn duim nog verdere dienst. Raoul komt uit Ivoorkust, woont nu in Sittard en heeft twee dagen als vrijwilliger meegedaan. Zondagochtend vroeg hij of hij zich even ergens mocht omkleden want hij wilde toch zo graag meelopen met de A2-tunnelrun! Een gezin met hun drie kinderen deed fanatiek mee op de zondag bij de catering. Els had het verhaal over het middentunnelkanaal van buiten geleerd en heeft het twee dagen lang verteld. Ze wil er nog iets mee gaan doen voor radio Maastricht. Erik stond op de fly-over en had geen stem meer. De toezichthouders bij de fietsroute in de onderste tunnelbuizen zagen nauwlettend toe op de doorstroming. Een dreigende opstopping bij mosasaurus Ber was zo voorkomen dankzij het snelle optreden van professionals én vrijwilligers. Twee dagen ondergronds toezicht houden langs de fietsroute? Geen probleem voor Jos: vluchtdeur 22 A2-Oost was zijn vaste stek. De Fietsersbond kreeg jong en oud zover om de bolletjestrui aan te trekken en op de foto te gaan bij het keerpunt Geusselt. Bij de fietsverhuur bleken de vrijwilligers volledig op elkaar ingespeeld. Wat een teamwork! En een waterdichte administratie! Marijke is nog een extra dag terug gekomen om te helpen.  
Al, Agnes, Annelies, Anne-Sophie, Anneke, Arthur, Ate, Arthur, Axl, Barry, Bart, Bjorn, Cecile, Celine, Christel, Cindy, Clim, Danielle, Desirée, Els, Emile, Erik, Esther, Etienne, Feodor, Ferry, Franca,  Frank, Gerard, Gerry, Gusta, Gilbert, Guy, Hans , Ilse, Ingrid, Irene, Ivo,  Jaco, Jan, Jennifer, Jens, Jo,  Jeroen,  Jef,  Jill,  Joep, Johan, Joost, Jos, Josine, Karin, Katya, Kay, Kimm, Koos, Lars, Laura, Laurent, Leo, Leon, Liam, Liesbeth, Lizzy, Lou, Luuk, Marcel, Margriet, Marianne, Marie-José, Marijke, Maril, Marja, Marjolein, Mark, Marleen,  Math, Mieke, Michel, Miranda, Olga, Paul, Patricia, Patrick, Pedro, Peter, Petra, Phil, Philip, Pieter, Piekel, Raoul, Raymond,  Rembout, Rieneke, Rob, Roger, Ruud, Saskia, Sebastiaan, Sjanie, Theo, Timothy, Wilfred, Wiel, Wim, Yvonne en nog vele anderen.  Zoveel mensen zoveel namen. En wat hebben ze allemaal fantastisch meegedaan. 
Meest vervelende klus?
En wat was de meest vervelende klus? Het sluiten van de hekken om half vier, zodat gasten nog 30 minuten hadden voor hun wandel- of fietsronde. Zaterdag konden we nog een grapje maken: “Zondag nieuwe ronde, nieuwe kansen”. Maar zondag moesten de hekken echt dicht. En dat was een moeilijk moment. 

Tot slot was er een afsluitende bijeenkomst voor zakenrelaties van Maastricht Bereikbaar en het projectbureau A2 Maastricht, zoals het A2-Buurtenplatform, A2-Bedrijvenplatform, de gemeenteraad Maastricht, samenwerkingspartners van Maastricht Bereikbaar en natuurlijk de vele vrijwilligers. Bij het bekend maken van het aantal bezoekers klonk een luid applaus. Wie erbij was, zal het herkennen: Magisch MaA2stricht.