TUNNELWEEKEND

Veiligheidsregels

VEILIGHEIDSREGELS TUNNELWEEKEND

We willen niet dat er ongelukken gebeuren tijdens het fietsen door de tunnel en we moeten voldoen aan vergunningseisen. Daarom geldt een aantal voorwaarden voor deelname:
  1. Alleen met een e-ticket kunt u 1 rondje door de tunnel fietsen. U start binnen het gekozen tijdsvenster. Er vindt controle plaats op het e-ticket. 
  2. U fietst samen met een grote groep andere deelnemers door de tunnel. We houden een ‘recreatief tempo’ aan. Het is géén wedstrijd. Racen is verboden. 
  3. Afstappen of stoppen in de tunnel mag niet. U fietst vanaf de start bij Europaplein in één keer door tot bij Geusselt, draait hier en rijdt weer terug. Langs de route staan begeleiders. 
  4. Meedoen mag alleen op een fiets, e-bike of step. 
  5. Kinderen t/m 12 jaar mogen alleen deelnemen onder begeleiding van een volwassene. Let op: de route is +/- 5 km en kent een aantal lichte hellingkjes (omhoog én omlaag). Kan uw kind nog niet goed zelfstandig fietsen? Neem uw kind dan mee op uw eigen fiets in een zitje. 
  6. Net als op de gewone weg geldt: breng uzelf en anderen niet in gevaar. Let op uw eigen veiligheid en die van anderen. 
  7. U bent verplicht om de aanwijzingen van de organisatie op te volgen. Wie zich niet houdt aan de regels, loopt kans om te worden uitgesloten van de fietstocht.
  8. Deelname is op eigen risico.