2017

Afbouw totale verkeerssysteem

 

Nog niet alle aansluitingen op de Koning Willem-Alexandertunnel zijn eind 2016 klaar. En dus rijdt ook nog niet alle verkeer ondergronds. Dat verandert in 2017. Het jaar waarin de afbouw van het totale verkeerssysteem voor A2 Maastricht centraal staat. Net als de aanleg van de bovengrondse Groene Loper.

 

Knooppunt Europaplein wordt als eerste onder handen genomen. Lokaal verkeer gaat dan door via een tijdelijke turborotonde. In de tweede helft van het jaar ligt de focus op de afbouw van wegen rondom Geusselt. De viaducten Noorderpoort-Noord en -Zuid worden opengesteld en kruispunt Viaductweg - Meerssenerweg  opnieuw ingericht.
 

 

9 april is een historische dag: na bijna 60 jaar geen ‘snelweg’ meer door het hart van Maastricht-Oost. Het verdwijnen van de tijdelijke N2 tussen Geusselt en Europalein wordt gemarkeerd met een fietstocht over de tijdelijke autoweg. Bij Europaplein gaat tegelijkertijd de Sibematunnel voor (brom)fietsers richting Heer/Cadier & Keer open.

 

© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
Februari 2017

Uithijsen laatste autobrug John F. Kennedysingel

Tijdens de tunnelbouwwerkzaamheden bij de John F. Kennedysingel kon autoverkeer doorgaan via vier tijdelijke autobruggen. Drie autobruggen zijn in augustus 2013 verwijderd, nu verdwijnt ook de laatste autobrug.

© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
© Jonathan Vos
© Fred Berghmans
© Johannes Timmermans
© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
© Reen van Beek
Juni 2017

Asfalteren rotonde Scharnerweg

Bij de nieuwe rotonde Scharnerweg wordt volop geasfalteerd. De asfaltdeklaag volgt pas later, omdat de komende tijd ook nog veel bouwverkeer over de rotonde rijdt. En dan zou het zonde zijn als de bovenste laag beschadigd raakt. 

© Fred Berghmans
Juni 2017

Viaducten Noorderpoort open voor verkeer

Bijna twee jaar na afronding van de ruwbouw van de viaducten Noorderpoort-Noord en Noorderpoort-Zuid worden ze eindelijk in gebruik genomen. Verkeer kan nu snel op en neer rijden tussen het stadscentrum en de A2/A79 (en andersom).

© Aaron Nijs
Juni 2017

Start bouw bergbezinkbassin Geusselt

Een deel van de parkeerplaats voor het Geusseltstadion gaat op de schop voor de aanleg van een zogenaamd 'bergbezinkbassin'. Dat is feitelijk niets anders dan een (hele) grote betonnen bak die overtollig regenwater opvangt en later gedoseerd terugbrengt in het rioolstelsel.

© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
September 2017

Herinrichting Viaductweg en Terblijterweg

De laatste grote klus voor de afbouw van het verkeerssysteem rondom kruispunt Geusselt gaat van start! Zowel de Terblijterweg als de Viaductweg worden opnieuw ingericht. Verkeer ondervindt zeven weken lang stevige hinder.

© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
Oktober 2017

Bomenplant tussen Europaplein en Geusselt

Vrachtwagenladingen vol met bomen komen vanuit het noorden aan in Maastricht. Het is plantseizoen en het overgrote deel van de bomen voor de Groene Loper wordt aangeplant.

© Aaron Nijs
© Communicatie A2 Maastricht
November 2017

‘Bedankt voor uw begrip en geduld!’

De aanleg van de bovengrondse Groene Loper vergt veel van omwonenden. Na afloop van een langdurige afsluiting van de oversteek Voltastraat - Professor Cobbenhagenstraat is het dan ook tijd voor een kleine attentie. 

© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
November 2017

Herinrichting Burgemeester Bauduinstraat

De aanleg van de bovengrondse Groene Loper gaat ook in Wittevrouwenveld in volle vaart door. De Burgemeester Bauduinstraat en Dr. Schaepmanstraat worden langdurig afgesloten voor de herinrichting.

© Fred Berghmans
December 2017

Sloop flat Professor Cobbenhagenstraat

De sloop van de laatst overgebleven flats langs de voormalige N2 gaat beginnen. Nog voor de kerstvakantie wordt gestart bij het blok aan de Professor Cobbenhagenstraat. In 2018 volgen de twee blokken aan de President Rooseveltlaan-West.

© Fred Berghmans
December 2017

Onthulling Herinneringsbank A2 Maastricht

Kunstenaars Gertje Dormans en Rob van Avesaath maken van restmateriaal een 10 meter lange herinneringsbank voor A2 Maastricht. De bank wordt aangeboden aan de bewoners van Maastricht-Oost en krijgt een plek bovenop de Geusseltheuvel.

© Fred Berghmans
Top