Home / Tijdlijn / 2020 | Een buitengewoon jaar

2020

Een buitengewoon jaar


2020 is een buitengewoon jaar. Alle aandacht gaat uit naar het bestrijden van de coronapandemie. Zo ook aan de Groene Loper.

 

Het wordt stil, allerlei activiteiten moeten keer op keer uitgesteld worden. Tegelijkertijd gaat de metamorfose van de omgeving door. 

 

 

Van troostfeeën in het straatbeeld tot het eerste hoogste punt van de nieuwe woningen. Kijkt u mee terug?

Januari 2020

Bouw op de Groene Loper gaat verder

2020 is een belangrijk jaar voor de bouwwerkzaamheden aan de noordkant van de Groene Loper.

Maart 2020

Inspiratiebijeenkomst locatie nieuw kernkindcentrum

Er zijn plannen om een nieuw kernkindcentrum te bouwen in de omgeving van het Leeuwenpark. Tijdens een inspiratiebijeenkomst bekijken gemeente, schoolbesturen en omgeving de mogelijkheden en kansen hiervoor.

April 2020

Troostfeeën in straatbeeld

Bij de Kunstketel, op de hoek van de Frankenstraat en de Edisonstraat, staat een kleurrijke dame. Ze heeft een rok van bloemen en blaast hartjes de lucht in. Het is de troostfee. Ze verspreidt een hartverwarmende boodschap en geeft moed in coronatijd.

Mei 2020

Aangepaste Dodenherdenking op het Koningsplein

De Dodenherdenking op het Koningsplein is dit jaar aangepast en ingetogen. Verspreid over de hele dag kunnen mensen bloemen leggen.

Mei 2020

Inzaaien bloemenweide tussen Regentesselaan en Adelbert van Scharnlaan

Tussen de Regentesselaan en Adelbert van Scharnlaan wordt gezaaid. Hier groeit en bloeit later een bloemenweide. Goed voor de bijen en wel zo vrolijk voor omwonenden en bezoekers.

Mei 2020

Wereld Bijendag bij Byeboere

Woensdag 20 mei is het Wereld Bijendag. De dag waarop de wezentjes die het leven op aarde mogelijk maken centraal staan. Gedeputeerde Housmans brengt een bezoek aan Byeboere aan de Groene Loper.

 

Juni 2020

Eerste tuinmuren geplaatst

Op de Groene Loper draait veel om verrassende verbindingen. De bomenlaan verbindt noord en zuid. De groene reuzenpilaren verbinden oost en west. Langs de nieuwe huizen komen tuinmuren met bloembakken die de woningen met elkaar verbinden.

Juni 2020

Oplevering van gerenoveerd ‘Blok 8’

Opnieuw een verrassende verbinding. Het gerenoveerde ‘Blok 8’ verbindt samen met andere oude opgeknapte gebouwen (zoals de Gemeenteflat) heden en verleden aan de Groene Loper. Met het ontwerp van architect Michaël Spanjers krijgt ‘Blok 8’ weer een nieuwe, frisse uitstraling, die helemaal past bij het hedendaagse uiterlijk van de nieuwbouw.

 

Juli 2020

Herenhuizen en appartementen in de verkoop

In juli gaat de verkoop van de 10 ruime herenhuizen en 32 luxe appartementen van start. Dit is fase 2c van deelplan Laan van Bellevue aan de noordkant van de Groene Loper.

September 2020

Eerste nieuwbouw (fase 1) uit de steigers en bouw fase 2a van start

Het appartementencomplex op de hoek van de Prof. Cobbenhagenstraat gaat uit de steigers. Daarnaast bereiken de woningen van fase 1 hun hoogste punt en start de bouw van een volgend deel nieuwe woningen.

Oktober 2020

Ballast Nedam Development verkoopt middenhuur appartementen aan Wonen Limburg Accent

Ballast Nedam Development verkoopt 38 huurappartementen in het middenhuursegment aan Wonen Limburg Accent. Daarmee wordt het huuraanbod aan de Groene Loper verder uitgebreid en gedifferentieerd.

Oktober 2020

Scootmobielroute D’n Ingelengaank komt uit

Een route over de Groene Loper speciaal voor mensen in een scootmobiel, rolstoel of met een rollator. Dat was het idee dat op een ochtend ontstond op het terras aan diezelfde Groene Loper. De route was zo uitgestippeld. Samen met Hart voor de Stad werken bedenkers John Storms en Hub Maas het verder uit en brengen ze de route uit.

November 2020

Nieuwe Voortgangsrapportage A2 Maastricht

Juist nu gebeurt dát waar het project A2 Maastricht altijd om draaide. Dat het verkeer zich nu grotendeels onder de grond beweegt, maakt het sociale en economische leven bovengronds beter. In het nieuwe stuk stad dat ontstaan is, doen zich allerlei kansen voor. Een nieuwe Voortgangsrapportage laat zien wat er op en rond de Groene Loper gebeurt.

 

November 2020

Omgevingsenquête nieuw kernkindcentrum Groene Loper

Met een peiling in de omgeving kunnen (toekomstige) bewoners en ouders hun mening, ideeën en kansen delen voor de ‘beste, meer definitieve locatie’ van het nieuwe kernkindcentrum.

November 2020

Twee nieuwe stroken met bloembollen

Opnieuw verrassende verbindingen. Gemeente Maastricht plant twee nieuwe stroken bloembollen vanaf de oude Theresiaschool richting Geusselt. Samen hebben deze stroken een lengte van 500 meter. Dit lint van bloemen sluit aan op de bollen die vorig jaar aangeplant zijn, tussen rotonde Scharnerweg en de oude Theresiaschool. 

(Foto van 2019)

December 2020

Kerst aan de Groene Loper

Met kerstsfeer, maar helaas zonder kerstactiviteiten, sluiten we 2020 af.

Top