Home / Tijdlijn / 2018 | Bovengronds verder

2018

Bovengronds verder

 

In 2018 is steeds beter te zien hoe Maastricht Oost verandert. De laatste werkzaamheden voor de nieuwe infrastructuur worden voltooid. De voorbereidingen voor het ontwerpen van de  eerste nieuwe huizen gaan door.

Avenue2 is vooral bezig met inrichting van het openbaar gebied tussen Geusselt en Europaplein. Staatwerk, trottoirs, afvoerputten, gras inzaaien en de sloop van de laatste flats...  team GWW klaart deze klussen. 

 

 

Verder zijn de plannen voor de nieuwbouw aan de Groene Loper aangescherpt. 300 geïnte­resseerden krijgen aan het begin van het jaar alvast een voorproefje tijdens twee informatie­bijeenkomsten, die druk bezocht worden. Langs de Groene Loper komt verschillende bebouwing, alsof het door de jaren heen is ontstaan.  Het nieuwe vastgoed wordt ontwikkeld door Ballast Nedam Development.  De ontwikkelingen zijn te volgen via www.wonenaandegroeneloper.nl 

 

Van 29 maart tot en met 1 april 2018 vieren we dat we al zo ver zijn met het realiseren van een nieuw stuk stad.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander brengt een feestelijk bezoek. Hij onthult de nieuwe Engel van Maastricht op de rotonde van de Scharnerweg.

© Fred Berghmans
Januari 2018

Laatste sloopflats gaan tegen de vlakte

De sloop van de laatst overgebleven, beeldbepalende flats aan de President Rooseveltlaan (langs de voormalige N2) is begonnen. De ruimte is straks nodig voor de nieuwe vastgoedontwikkeling aan de Groene Loper.

© Fred Berghmans
Januari 2018

Wonen aan de Groene Loper

Tijdens 2 informatiebijeenkomsten presenteren Ballast Nedam Development, West8, Humblé-Martens, Projectbureau A2 Maastricht en gemeente Maastricht het geactualiseerd stedenbouwkundig plan voor de Groene Loper aan een 300-tal geïnteresseerden.

© Fred Berghmans
Februari 2018

De laatste bouwkeet verdwijnt

Het was de eerste grote bouwkeet voor A2 Maastricht, en hij is als laatste overgebleven. Maar na bijna zeven jaar verdwijnt nu ook keet Kruisdonk: de vaste uitvalsbasis van de wegenbouwers en de mannen van team Kunstwerken van Avenue2. Vaarwel! 

© Reen van Beek
© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
Maart 2018

Mijlpaal Groene Loper

Het gebied tussen Europaplein en Geusselt wordt stap voor stap teruggegeven aan bewoners en bezoekers. Maastricht-Oost is volop in verandering, en dat vieren we van 29 maart tot en met 1 april samen met verschillende activiteiten. 

© Jonathan Vos
© Aron Nijs
Maart 2018

Opening Talentino De Greune Luiper

Op dag 2 vindt de officiële opening van Talentino De Greune Luiper plaats. (Jong-)volwassenen met een psychiatrische en/of verstandelijke beperking krijgen hier de mogelijkheid om gasten te laten genieten van hun culinaire talenten.

© Fred Berghmans
Maart 2018

Open dag langs de Groene Loper

Op dag 3 zetten ruim 10 oude en nieuwe organisaties langs de Groene Loper – zoals bijvoorbeeld het Werkhuis Noordoost – hun deuren open, zodat iedereen een kijkje kan nemen.

© Fred Berghmans
© Fred Berghmans
December 2018

Winnaar NCE Tunnelling Award

Op 6 december 2018 wordt in Londen bekend gemaakt dat De Groene Loper de award voor Underground Space Project of the Year' wint. Daarnaast krijgt het project een aanbeveling voor Tunnelteam van het jaar. Ruim 30 projecten uit de hele wereld deden mee.

© Projectbureau A2 Maastricht
Top