Home / In beeld / Geschiedenisboek

Geschiedenisboek

Naast deze kenniswebsite is er ook een geschiedenisboek geschreven over het project: Het A2 Maastricht Model. Schrijver John Cüsters laat een groot aantal betrokkenen aan het woord over hun bijdragen aan en beleving van A2 Maastricht, van bouwvakkers tot bestuurders en bouwputwatchers. Zij vertellen wat A2 Maastricht ‘anders dan anders’ maakt. Het boek vertelt daarnaast ook het verhaal achter het project en neemt u aan de hand van een beeldverslag mee door de geschiedenis.

   

boek open.jpg

Het boek blikt terug op de keuze voor en aanleg van de eerste tweelaagse tunnel in Nederland. Het ingenieuze ontwerp van het nieuwe verkeerssysteem en de Groene Loper. De onderscheidende aanpak van de procedures. De manier waarop de burgers in Maastricht en omgeving trots werden op ‘hun’ project. De momenten dat het heel spannend werd. De magie van de techniek. En de vele menselijke verhalen en anekdotes rond A2 Maastricht. Zuiderlicht verzorgde concept en vormgeving, Aron Nijs portretteerde alle geïnterviewden. 

Boek aanschaffen of downloaden

Het A2 Maastricht model is via alle boekhandels in Nederland verkrijgbaar voor een richtprijs van € 29,95. Het ISBN nummer is 9789082836004. Kunt u niet wachten om het boek te bekijken? Blader dan alvast door de PDF van Het A2 Maastricht model.

 

stapel boeken.jpg
Top