Home / Ontwerp & Resultaat / Vastgoed
Sociale huurwoningen in aanbouw. © Aron Nijs

Sociale huurwoningen aan de Groene Loper

In het basis stedenbouwkundig plan voor de Groene Loper uit 2009 waren geen sociale huurwoningen opgenomen. Destijds was hier namelijk geen behoefte aan. Maar tijden veranderen. Uiteindelijk komen er 121 sociale huurwoningen in het gebied. Zo ontstaat een een gevarieerder woningaanbod en wordt wonen aan de Groene Loper inclusiever. 

121 woningen

Het Projectbureau A2 Maastricht, woningcorporaties en Ballast Nedam Development hebben samen gekeken of en hoe het mogelijk was om toch sociale huurwoningen te bouwen. Om zo te zorgen voor een mix aan woningen waardoor Wittevrouwenveld en Wyckerpoort naadloos met elkaar worden verbonden. 

 

In 2019 werd daarom door Servatius, Laudy Bouw & Ontwikkeling en Ballast Nedam Development een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van 41 sociale huurwoningen aan de Groene Loper. Zo krijgen meer mensen de kans om in dit nieuw stukje Maastricht te wonen. In 2020 zijn deze plannen uitgebreid. Woningcorporatie Servatius en Maasvallei gaan in totaal 121 sociale huurwoningen ontwikkelen. 

 

De woningen zijn ontworpen door De Architectenwerkgroep Tilburg en Humblé Martens & Willems Architecten. 

Bouw

Om plaats te maken voor nieuwe woningen zijn er in het verleden ook sociale huurwoningen gesloopt, maar onder de streep komen er meer sociale huurwoningen bij. 

 

De bouw ervan is eind 2021 begonnen. De 41 sociale huurappartementen voor woningcorporatie Servatius aan de President Rooseveltlaan zijn vanaf eind 2022 opgeleverd. 

 

Aan de Burgemeester Bauduinstraat komen 80 nieuwe sociale huurappartementen. Maasvallei bouwt hier voor zichzelf 60 sociale huurappartementen (oplevering eind 2022) en voor Servatius 20 sociale huurappartementen (oplevering eind 2022).
 

Top